پاسخ مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان به اظهارات برخی نامزدهای انتخابات
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایسنا، مهدی نیکدل در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با بیان اینکه صندوق خواسته یا ناخواسته بخصوص در مناظرات سیاسی مطرح شده است،اظهار کرد: تلاش می کنیم افکار عمومی را تنویر و درباره صندوق ذخیره اطلاع رسانی کنیم.
وی افزود: صندوق ذخیره در سال 74 تشکیل شد و قرار بود صندوق مکمل بازنشستگی باشد و اعضای آن حق عضویتی پرداخته و به همان میزان هم دولت تقبل کند.
نیکدل با بیان اینکه در حال حاضر 888 هزار نفر عضو صندوق هستند و واریزی آنها از ابتدا تا کنون 1434 میلیارد تومان بوده، ادامه داد: در حالی که واریزی سهم دولت 635 میلیارد تومان است و علت این است که در برنامه پنجم غفلت شد و مصوبه واریز سهم دولت لحاظ نشد.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: سود سرمایه گذاریهای انجام شده در این مدت به 4074 میلیارد تومان رسیده است.در مجموع می توان گفت سرجمع واریزی حق عضویت اعضاء، سهم دولت و سود حاصله 6143 میلیارد تومان است که با احتساب پرداختی بازنشستگان از ابتدا تا کنون که 1523 میلیارد تومان است؛ می توان گفت مانده ارزش دفتری سهم الشرکه اعضا 4620 میلیارد تومان است.
نیکدل با اشاره به سهام 46.5 درصدی صندوق ذخیره در بانک سرمایه گفت: به میزان سهمی که داریم می توانیم هیات مدیره تعیین کنیم و ضوابط آن زیر نظر بانک مرکزی است. از 5 دی ماه سال گذشته پروسه تغییر هیات مدیره را شروع کردیم اما هنوز اعضای هیات مدیره روی صندلیهای خود در بانک سرمایه ننشستهاند.
وی افزود: خرید سهام بانک سرمایه توسط شرکتهای تابعه صندوق از بانک سرمایه 218 میلیارد تومان بوده که سود دریافتی از بانک سرمایه 167 میلیارد تومان شده است. بنابراین میتوان گفت که کمتر از 5 درصد دارایی صندوق در بانک سرمایه است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان به رقم سرمایه گذاری 95 درصد دیگر سرمایه صندوق در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: در پتروشیمی 1041 میلیارد تومان، ملک و ساختمان 779 میلیارد تومان، بانک، بیمه، سهام بورسی و غیر بورسی 2209 میلیارد تومان، خدمات رفاهی 545 میلیارد تومان و صنایع آموزشی 46 میلیارد تومان سرمایه گذاری کردهایم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید بر اینکه ما در صندوق وجوه بلاءاستفاده نداریم که کسی بیاید اختلاس کند و به کسی وام بدهیم، اظهار کرد: سهام بانک سرمایه به زمین چسبیده است و روی هوا نیست. حالا اگر کسی به هر دلیلی از یک شرکت ما دزدی کرد و وامی گرفت و نیاورد بدهد آن مدیر مقصر است. هرکسی در تضییع حقوق فرهنگیان مقصر باشد گذشت نمی کنیم حتی اگر یک ریال باشد.
نیکدل ادامه داد: خوشبختانه قوه قضاییه با تمام توان پشت این قضیه هستند و گفته شده تا 25 اردیبهشت بدهکاران باید بیایند ارقام را پس بدهند.
وی با بیان اینکه ما مدیر بانک سرمایه نیستیم و سهامداریم، گفت: ما به اندازه سهام خود نقش داریم، بانک سرمایه هیات مدیره داشته و باید پاسخگو باشد. اما باید قطعا بگویم جای نگرانی برای فرهنگیان نیست زیرا 5 درصد سرمایه آنها در بانک سرمایه است. دوم آنکه بانک سرمایه هم تنها بانک نیست که وجوه معوقه داشته باشد و بانک های دیگر هم چنین شرایطی را دارند. سوم اینکه تصور می کنم بانک سرمایه یک فرصت طلایی دارد زیرا با فشار قوه قضاییه بدهکاران در حال تسویه هستند و این بانک اگر درست عمل کند می تواند به بهترین بانک خصوصی در آینده تبدیل شود.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با تاکید مجدد این مطلب که جای نگرانی برای فرهنگیان درباره بانک سرمایه وجود ندارد، عنوان کرد: نگوییم از صندوق ذخیره 8000 میلیارد تومان رفته و به ازای هرنفر 8 میلیون تومان می شود. مگر می شود چنین محاسبه کرد؟ کل سهم واریزی فرهنگیان 1434 میلیارد تومان در طول 21 سال فعالیت صندوق است. پولی که از بانک سرمایه رفته منابع مردم بوده است که البته توسط بانک مرکزی هم تضمین شده است.
نیکدل با بیان اینکه خوشبختانه در همین دولت وزارت اطلاعات به دنبال کشف تخلفات رفته است، اظهار کرد: این در حالی است که دو سوم وام ها عمدتا در دولت قبل به افراد داده شده است و قبل از استقرار تیم مدیریتی جدید در بانک سرمایه بوده است و یک سوم وام ها از سال 92 به بعد داده شده است و نمیتوان هم گفت دوره مدیریتی قبلی صندوق ذخیره بدون مشکل بوده اند. معمولا پروسه اعطای وام ها و معوق شدن آنها چندسال طول می کشد.
وی ادامه داد: البته برخی بدهکاران بانکی آزاد شدهاند تا بروند و اموال خود را تبدیل به پول کنند و معوقات را برگردانند خوشبختانه آنها که وام گرفتهاند اکثرا افراد دارا و متمولی بودهاند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان تاکید کرد: درخواست می کنم صندوق ذخیره را قربانی اغراض سیاسی خود نکنند.
وی با بیان اینکه به دنبال افزایش سرمایه گذاریها، سود سهام اعضا و حرکت به سمت شفافیت هستیم، گفت: بهترین راه این است که دارایی های خود را به بورس ببریم. همچنین برنامه ای داریم و می خواهیم اعلام آمادگی کنیم برای قبول عضویت مجدد بازنشستگان که از صندوق خارج شده اند.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره علت تغییر مدیرعامل بانک سرمای، گفت: گزارشاتی از تخلفات در دوره ایشان به نهادهای نظارتی رسیده بود و متاسفانه به دلیل اینکه هیات مدیره ما هنوز نتوانسته مستقر شود با هیات مدیره قبلی جلسه گذاشتیم و توافق شد که مدیرعامل جدید بیاید زیرا حضور ایشان در بانک سرمایه به صلاح نبود.
وی افزود: برخلاف آنچه گفته شد فشار برای تغییر آقای خانی از سوی بدهکاران بانکی نبود بلکه فشار از سوی برخی نمایندگان مجلس بود که به وزیر گفتند اگر آقای خانی را بردارید شما را استیضاح می کنیم. دکتر دانش از آن نمایندگان خواست که بنویسند و امضاء کنند اما آن نمایندگان قبول نکردند و حتی معتقد بودند که ما مدیرعامل را تغییر داده ایم تا در تحقیق و تفحص اختلال ایجاد کنیم.
نیکدل ادامه داد: این در حالی است که هیات تحقیق و تفحص در بانک مستقر نبود و با ورود مدیرعامل جدید در بانک مستقر شدند. 37 هزار صفحه مطلب به هیات تحقیق و تفحص داده ایم. در بانک هم همکاری کامل در جریان است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان با بیان اینکه پروژههای پتروشیمی ما عمدتا سودده هستند، گفت: بر خلاف آنچه گفته می شود ما گزارشی از تخلف و اختلاس در بخش پتروشیمی نداشتهایم.
وی درباره شرکتهای زیان ده اظهار کرد: این شرکتها را یا باید سودده و یا واگذار کرد. به علت هجمهای که علیه صندوق بوده احتیاطهایی شده در این خصوص، اما بزودی شرکتهای زیان ده را که حدودا 8 مورد هستند را تعیین تکلیف میکنیم.
نیکدل در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره زمان استقرار هیات مدیره جدید، گفت: مدیرعامل جدید مدیرعاملی نیست که زیربار مصوبات غیرقانونی برود. مجمع عمومی را طی چندهفته آینده برگزار و هیات مدیره جدید را مستقر می کنیم.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان ادامه داد: فشار مضاعفی از سوی بدهکاران بانک سرمایه که عمدتا ذی نفوذاند و از بانک های دیگر هم وام گرفتهاند و 8 تا 10 نفر هستند بر روی مدیرعامل وارد م شود تا اموال بلاءاستفاده خود را تهاتر کنند اما مدیرعامل جدید زیربار نرفته است.
وی درباره اختلاس 8 هزار میلیاردی از بانک سرمایه گفت: تخلفاتی در شرکت سرمایه گذاری صندوق رخ داده است. اما در آن 8 هزار میلیاردی که از بانک سرمایه رفته همه منابع مردم بوده است و سهم ما در پول هایی که رفته است بسیار اندک بوده است. حتی اگر این 8 هزار میلیارد هم برگردد چیزی به ما نمی دهند، اما اگر از ارزش دارایی ها کاسته شود ما به علت کاهش سود سهام متضرر می شویم.
نیکدل درباره مدیرعامل قبلی صندوق ذخیره گفت: مدیرعامل قبلی صندوق سال گذشته دستگیر شد اما با وثیقه 2 تا 5 میلیاردی آزاد شده است.
مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان درباره امکان عضویت دانشجو معلمان در صندوق، گفت: چنین موضوعی در اساسنامه هم برای عضویت اولیای دانش آموزان و دانشجومعلمان آمده اما هنوز سازوکار آن دیده نشده است.
وی درباره امکان جدید استمرار عضویت بازنشستگان گفت: هر پولی که بازنشسته پیش ما دارد به جای آنکه به او بدهیم و از صندوق خارج شود وامی به او میدهیم و به این ترتیب فرد در صندوق میماند و سرمایه اولیهاش حفظ میشود.
نیکدل درباره مطالبات صندوق از دولت نیز گفت: ما از محل واریز سهم دولت به صندوق که در قانون آمده است 122 میلیارد تومان از دولت طلب داریم که مربوط به برنامه چهارم توسعه است. 800 میلیارد تومان هم مربوط به برنامه پنجم توسعه است که البته چون در برنامه پنجم توسعه دیده نشده بود دولت آن را قبول ندارد و ما تلاش می کنیم بتوانیم آن را بگیریم اما برای سال جدید 100 میلیارد تومان بودجه برای ما دیده شده است.
به گفته وی سال گذشته 250 میلیارد تومان سهم الشرکه میان اعضای صندوق توزیع شده است.
انتهای پیام/