دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 ارديبهشت 1396 - 13:13
مدیر عامل شرکت ملی گاز ایران خبر داد:

خودکفایی 96 درصدی تجهیزات گازرسانی در کشور/ تکلیف برنامه ششم برای صادرات 200 میلیون متر مکعب گاز

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: ایران اکنون بیش از 96 درصد از اقلام گازرسانی در کشور را تولید می‌کند و این خودکفایی می‌تواند در آینده منجر به این شود که علاوه‌بر تامین نیاز داخل صادر کننده این تجهیزات نیز باشیم.
کد خبر : 177953

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حمیدرضا عراقی مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در نشست خبری که در حاشیه بیست و دومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی برگزار شد،تصریح کرد: وظایف شرکت ملی گاز ایران شامل 4 بخش توسعه و رفاه، امنیت پایدار و اشتغال، محیط زیست و تولید ثروت است.


وی افزود: با گازرسانی به نیروگاه‌ها توانستیم صادرات فرآورده‌های نفتی در کشور را افزایش دهیم و درآمد را برای ایران ایجاد کنیم.


عراقی تاکید کرد: با حذف سوخت میان تقطیر از نیروگاه‌های کشور در سه سال گذشته صرفه‌جویی 18 میلیارد دلاری ایجاد شد.


معاون وزیر نفت افزود: طبق برنامه ششم توسعه میزان صادرات گاز کشور باید به 200 میلیون متر مکعب در روز افزایش پیدا کند.


وی ادامه داد: این پتانسیل در ایران وجود دارد و تنها صادرات گاز به عراق 50 میلیون متر مکعب خواهد بود که 25 میلیون مترمکعب آن به بصره و 25 میلیون متر مکعب به بغداد صادر خواهد شد.


وی با اشاره به اینکه مشکلات بانکی با عراق در حال رفع شدن است، افزود: در خصوص صادرات گاز به عمان نیز پیشرفت قابل توجهی حاصل شده و افغانستان هم به عنوان یکی از اهداف صادراتی می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.


به گفته عراقی در خصوص صادرات گاز به افغانستان می‌توان با احداث نیروگاه‌های برق، به جای صادرات گاز، برق را صادر کرد.


عراقی به گازرسانی زاهدان نیز اشاره کرد و گفت‌: فعالیت‌های بی‌نظیری در این زمینه انجام شده و در ادامه مسیر با خط لوله 56 اینچی ایرانشهر به چابهار وصل خواهد شد که این مهم برای توسعه اقتصادی کشور بسیار اهمیت دارد.


مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران ادامه داد: ارزش کل پروژه انتقال گاز از ایرانشهر به چابهار 1/3 میلیارد دلار برآورد شده است.


وی اولویت برداشت گاز را پارس جنوبی دانست و افزود:‌ این میدان مشترک است و تمامی 500 میلیون متر مکعب گاز برداشت شده به شبکه سراسری منتقل شده است.


به گفته عراقی یکی از مهم‌ترین مزیت‌های صنعت گاز سازگاری با محیط زیست است و در کشورهای بزرگ دنیا تلاش می‌شود تا سهم گاز در سبد سوخت کشور افزایش پیدا کند.


وی ادامه داد: ایران نیز در این زمینه پیشرو بوده و میزان مصرف سوخت مایع در نیروگاه‌ها از 47 درصد در سال 92 به زیر 10 درصد در سال 96 رسیده است.


عراقی به گازرسانی روستایی در دولت یازدهم نیز اشاره کرد و گفت:‌ این کار در جهت رفاه مردم صورت گرفته و در همین دولت 9 هزار روستا به شبکه گاز ایران وصل شده‌اند.


معاون وزیر نفت ادامه داد: با گازرسانی به روستاها مهاجرت روستایی متوقف شده و امکان احیاء صنعت روستا فراهم شده است.


به گفته عراقی یکی از مهم‌ترین فعالیت‌های صورت گرفته در سال گذشته ایجاد امنیت انرژی در کشور بود که به رغم قطع صادرات گاز ترکمنستان به کشور پا برجا ماند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب