دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 ارديبهشت 1396 - 16:41
معاون وزیر نفت خبر داد:

1/3 میلیارد یورو قرارداد با سازندگان ایرانی تجهیزات نفت

معاون وزیر نفت گفت:‌ در راستای ساخت 10 گروه کالایی پر مصرف صنعت نفت، تاکنون مناقصات 6 گروه برگزار شده که در نهایت به 59 قرارداد منجر شده است، این 59 قرارداد به همراه قراردادهایی که در روزهای آینده به امضا خواهد رسید ارزشی معادل 1/3 میلیارد یورو دارد.
کد خبر : 177438

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، حبیب‌الله بی‌طرف معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت در نشست خبری خود با خبرنگاران در بیست و دومین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با بیان این مطلب ادامه داد: این قراردادها به شرط انتقال فناوری بسته شده و هدف اصلی آن توانمندسازی سازندگان ایرانی است.


وی افزود: امروز فناوری رکن مهمی از قدرت‌های جهانی به شمار می‌رود و ایران نیز با توجه به این موضوع در تلاش است تا در این زمینه توانمند شود.


به گفته وی شناسایی فناوری‌های جدید و انتقال آن به کشور جزء برنامه‌های اصلی معاونت پژوهش و فناوری وزارت نفت است.


بی‌طرف به حمایت از ساخت داخل اشاره کرد و گفت: توسعه فناوری‌های روز از جهت‌گیری‌های اصلی خواهد بود.


معاون وزیر نفت ادامه داد: در دو سال گذشته با هدف توانمندسازی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی کشور 9 قرارداد میدان ‌محور به امضا رسید و در هر یک از این دانشگاه‌ها انستیتوی بالادستی نفت تشکیل شد که از متخصصان استفاده خواهد کرد.


وی ادامه داد: در ابتدای کار یک میدان به هر دانشگاه واگذار شد تا توسعه آن و پیشرفت کار مورد بررسی قرار گیرد.


بی‌طرف ارزش قرارداد با این 9 دانشگاه را در مجموع 24 میلیارد تومان ریالی و 5 میلیون دلار ارزی دانست و گفت: در فاز دوم قراردادها با این 9 دانشگاه‌ ارزش آن بیشتر شده و قرارداد نیز 10 ساله خواهد بود.


وی ادامه داد: انتظار وزارت نفت این است که هر کدام از این مراکز به عنوان مشاور مخزن تا پایان عمر در کنار صنعت نفت باشند.


بی‌طرف همچنین به 12 قرارداد با بخش پایین‌دستی برای انتقال فناوری‌های این بخش اشاره کرد و گفت:‌ این قراردادها در سال 94 به شکل تفاهم‌نامه بود و در سال 95 تبدیل به قرارداد شده است.


وی با تاکید بر این نکته که در حال حاضر هیچ شرکت مستقل ایرانی وجود ندارد که بتواند یک میدان را به تنهایی توسعه دهد، افزود:‌ از همین رو در قراردادهای جدید نفتی شرط شد تا یک شرکت ایرانی در کنار شرکت‌های خارجی حضور داشته باشد تا توانمندسازی ایرانیان انجام شود.


وی فرسودگی صنعت نفت را یکی از مشکلات مهم دانست و گفت: نکته اساسی که مانع از نوسازی و بازسازی تجهیزات صنعت نفت می‌شود منابع مالی است که همچنان وجود دارد.


بی‌طرف در خصوص صنایع پتروشیمی نیز گفت:‌ خوشبختانه صنعت پتروشیمی از زمانی که زیر نظر شرکت ملی صنایع پتروشیمی فعالیت می‌کرد نهادی به نام شرکت پژوهش و فناوری تاسیس کرد که ظرفیت بالایی برای انتقال فناوری‌های جدید به مجتمع‌های پتروشیمی دارد.


به گفته وی این شرکت اکنون به شکل مستقل کار می‌کند و در سال‌های گذشته تلاش کرده تا فناوری‌های مورد نیاز این صنعت را فراهم کند.


معاون وزیر نفت ادامه داد: در 12 قراردادی که با دانشگاه‌ها در زمینه پایین دست بسته شد 4 مورد مربوط به پتروشیمی‌ها بود و این دانشگاه‌ها بر روی لیسانس‌ها و فناوری‌هایی که از پیچیدگی خاصی برخوردارند متمرکز شده‌اند.


وی نمونه این فعالیت‌ها را قرارداد مربوط به متانول دانست که با دانشگاه شیراز منعقد شده و ادامه داد: امروز همزمان با افتتاح بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت با حضور وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی انستیتو ارزش افزوده متانول شیراز به بهره‌برداری رسید.


بی‌طرف افزود: هدف اصلی این انستیتو آن است که گاز طبیعی از طریق سنتز به متانول تبدیل شود و در کنار آن مساله محیط زیست و قیمت تمام شده نیز مورد توجه باشد.


وی یکی از مشکلات شرکت‌های داخلی را نداشتن گواهی‌نامه دانست و گفت: اغلب شرکت‌ها از استاندارد API استفاده می‌کنند اما به دلیل تحریم‌ها شرکت‌های ایرانی و سازندگان کشور نتوانستند استانداردهای خود را به روز کنند و بنابراین شرکت‌های خارجی از کیفیت محصولات ایرانی اطمینان کافی ندارند. البته مذاکراتی با این نهاد استانداردسازی دنیا در حال انجام است تا از طریق مشخص این استانداردها به سازندگان داخلی داده شود همچنین از طریق انجمن نفت به عنوان نهادی غیر دولتی در این زمینه فعالیت‌هایی صورت گرفته است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب