دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

همایش همدلی و همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال برگزار می‌شود

همایش همدلی و همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال با همکاری اتاق بازرگانی ایران و وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار می‌شود.
کد خبر : 17739

به گزارش گروه اقتصادی آنا و به نقل از روابط عمومی اتاق ایران،‌ مرتضی الله‌داد، معاون امور اقتصادی اتاق ایران، در تشریح برنامه‌های این همایش گفت: با توجه به نام‌گذاری امسال با عنوان همدلی و همزبانی دولت و ملت از طرف مقام معظم رهبری، این همایش روز بیست و هشتم اردیبهشت ماه در پنج کارگروه مختلف با موضوعات مرتبط با فضای کسب و کار حاکم بر کشور و با حضور نمایندگانی از دولت، قوه قضاییه، مجلس، اتاق بازرگانی ایران، اتاق اصناف و اتاق تعاون و همچنین استادان دانشگاه‌ها برگزار خواهد شد.


وی با اشاره به برگزاری 46 جلسه شورای گفت و گو و بیان این مطلب که این همایش به نوعی جلسه چهل و هفتم شوراست، تصریح کرد: در شورای گفت و گو شش وزیر، رئیس کل بانک مرکزی، چهار رئیس کمیسیون مجلس شورای اسلامی و دو معاون قوه قضاییه حضور دارند و این شورا همواره تلاش کرده با حضور هر سه قوه به حل مسائل کسب و کار کمک کند.


او پیرامون موضوعات مورد بررسی در پنل‌ها گفت: مقررات بسیاری در فضای کسب و کار وجود دارد که رتبه جهانی ایران را در فضای کسب و کار بین المللی تنزل داده‌اند، بنابراین در یکی از پنل‌های اصلی این همایش به بررسی راه حل‌های این موضوع پرداخته خواهد شد.


الله داد تصریح کرد: ساختار بهینه و کارآمد، اولویت‌های مقررات زدایی، مجوز‌های غیرضروری و بازنگری در سیاست‌های مالیاتی و تامین اجتماعی از نگاه مقرارتی، محورهای پنل مقررات زدایی خواهند بود.


تبیین استراتژی توسعه اقتصادی


معاون اقتصادی اتاق ایران موضوع کارگروه دوم را مساله‌ی نرخ سود و پایین آمدن دستوری این نرخ عنوان کرد و گفت: در این کارگروه بر روی افزایش اقتدار و پاسخگویی و نقش نظارتی بانک مرکزی در مساله‌ی نرخ سود تاکید خواهد شد.


الله داد گفت: راه برخورد با مسائل اقتصادی باید راهی علمی باشد، نه اینکه با حکم و قانونی به یکباره سعی شود مسائل را حل کنیم.


معاون اقتصادی اتاق ایران گفت: این همایش همچنین به موضوع تبیین استراتژی توسعه اقتصادی می‌پردازد.


وی تصریح کرد: پس از انقلاب پنج برنامه توسعه تدوین شده است که به غیر از برنامه سوم که تنها 50 درصد آن اجرایی شد، هیچکدام از برنامه‌ها موفق نبوده‌اند، بنابراین باید به بررسی عمیق این موضوع پرداخت و راهکارهای هر چه بهتر تدوین و اجرا شدن برنامه‌های توسعه مورد بررسی قرار گیرند.


الله داد ادامه داد: نگاه استراتژیک بلندمدت با توجه به توافق هسته‌ای و الزام‌های ورورد به سازمان تجارت جهانی نیز از محورهای همایش همدلی و همزبانی، رونق اقتصادی و اشتغال است.


وی بیان کرد: پیرامون حقوق مالکیت فکری و نگرش به مالکیت فکری نیز کارگروهی برگزار خواهد شد که در آن الزام‌های نهادی برای حمایت از این مالکیت و نگرش دولت به مسائل مالکیت فکری مد نظر قرار خواهد گرفت.


معاون اقتصادی اتاق ایران گفت: افزایش اشتغال از طریق بنگاه‌های کوچک و متوسط که از طریق رسیدن به رونق و رشد اقتصادی محقق خواهد شد، همواره از اولویت‌های اتاق بوده است که در این همایش هم مورد تاکید است.


تاکید بر نقش اتاق اصناف در رونق اقتصادی


مشاور عالی اتاق اصناف ایران با بیان این که در ایران حدود سه میلیون واحد صنفی با بیش از 800 رشته تولیدی فعالیت دارند، گفت: 18 درصد تولید ناخالص ملی توسط اصناف تولید می‌شود.


مجتبائی با تاکید بر این که بین سه قوه و سه اتاق توافقی اصولی برای رسیدن به رونق اقتصادی وجود دارد و برگزاری این همایش در راستای این توافق است، ادامه داد: برگزاری این همایش، هدفمند و برای رسیدن به سیاست‌های کاربردی و تصمیم ساز در اقتصاد کشور است.


وی از محورهای همایش آتی را تنظیم و تضمین بهینه منابع اقتصادی کشور، تمرکز و سازماندهی تعامل پویا و اثربخش همه قوا و اتاق‌ها برای اجرایی کردن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست و عنوان کرد: سه اتاق با سیاستمداران و مجریان حاکمیتی در این همایش بر روی رسیدگی با سرعت بیشتر به مسائل و مشکلات کشور و استفاده از فرصت‌ها برای حل این مسائل تمرکز خواهند کرد.


برگزاری همایش مشترک، نماد و محرک همدلی و همزبانی دولت و ملت


دبیر کل اتاق تعاون نیز برگزاری این همایش را نماد و محرک همدلی و همزبانی دولت و ملت دانست.


ماشاءالله عظیمی عنوان کرد: این همایش با هدف ایجاد ظرفیتی برای تعامل بیشتر فعالان بخش خصوصی و کارگزاران نظام در محل اتاق ایران به عنوان یکی از نمایندگان بخش خصوصی و برای رساندن صدای مردم و تعاونی‌ها به قوای مقننه و مجریه و قضاییه برگزار می‌شود.


عظیمی با اشاره به برگزاری شورای گفت و گو و حضور سه قوه در این شورا گفت: این همایش به بهره بردن هر چه بیشتر از ظرفیت شورای گفت و گو کمک کرده و به غنای این شورا می‌افزاید.


او با اشاره به تاکیدات اتاق تعاون در این همایش بر روی ظرفیت‌های اقتصاد مقاومتی و اقتصاد تعاونی، بهینه‌سازی همه ظرفیت‌های اقتصاد کشور مانند سوخت و نیروی انسانی تصریح کرد: برای رسیدن به رونق اقتصادی باید ورود تعاونی‌ها و مردم به بازار سرمایه مورد توجه قرار گیرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب