خلق کاربردهاى تازه براى فرشهای دستبافت
به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومى مرکز ملى فرش ایران، حمید کارگر با اشاره به پیشینه آفرینندگى و خلاقیت در میان هنرمندان فرش ایرانى گفت: اگر در گذشته هاى تاریخى از دستبافته ها براى پرده، خورجین، سفره، نمکدان، چنته و انواع کاربردها استفاده مى شده است، چرا امروز تنها به بهره گیرى از آنها به صورت کفپوش بسنده کنیم.
وى همچنین زایندگى دایمى در حوزه طراحى با توجه به ذائقه مخاطب را شرط بقا در بازار دانست و گفت: خلاقیت و ابداع تازه به معناى گذشتن از هویت و اصالت نیست.
کارگر با ارایه تصاویر متعددى از حضور فرش یا طرح و نقش فرش در مبلمان و تزیینات شهرى، دکوراسیون داخلى، انواع پوشاک و جواهرات و یا استفاده از فرش در نمایشگاه هاى هنر مفهومى گفت: این نمونه هاى داخلى و خارجى مى تواند امیدبخش باشد و نشان مى دهد که مى توان همچنان با تکیه بر داشته هاى پیشین، در دنیاى امروز نیز به گسترش مخاطبان و بازار اندیشید.
رئیس مرکز ملى فرش ایران در بخش دیگرى از سخنان خود با توجه به حضور پرشمار دانشجویان طراحى صنعتى در کنفرانس گفت: فرش دستباف ایران با وجود قدمت بسیار هنوز در مواردى همچون بسته بندى و ارایه و نیز طراحى دار و ابزار ارگونومیک دچار کاستى است و با نگاهى بینارشته اى، مى توان چنین خلاءهایى را شناسایى و برطرف کرد.
گفتنى است، کنفرانس جامع طراحى با همکارى برخى از دانشگاه هاى کشور و به میزبانى فرهنگستان هنر از ١٢ تا ١٤ اردیبهشت در تهران برگزار شد.
انتهای پیام/