نمره قبولی در کارنامه «هنر و تجربه»/ مروری بر فیلمهایی که تا پایان بهار روی پرده میروند
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، پس از ماهها نشست و بررسی، سیزدهم مهرماه سال 93 گروه سینمایی هنر و تجربه در پنج سینما (سینما آزادی، موزه سینما، پردیس سینمایی کوروش، خانه هنرمندان ایران و پردیس سینمایی هویزه مشهد) آغاز بهکار کرد و در ادامه پردیس سینمایی فرهنگ، پردیس سینمایی چارسو، سینما سوره اصفهان و سینما هنر و تجربه شیراز نیز به جمع آنها افزوده شد.
این گروه با هدف حمایت از آثار سینمایی کوتاه، بلند و مستند داخلی تاسیس شد. به گفته دستاندرکاران سینمای هنر و تجربه، این گروه، دغدغه سینمای تجاری و اکران را که با مشکلات مالی و اقتصادی روبهرو بود، ندارد اما تلاش دارد به عنوان یک سینمای پایه در بحثهای جدیدی در حوزه سینما چه از منظر ساخت و چه از منظر محتوا فعالیت کند.
طی سال هایی که از تاسیس گروه هنر و تجربه می گذرد بی شک این گروه توانسته بسیاری از خلاهای سینما را پر کند و به فروش و دیده شدن فیلم هایی کمک کند که بعضا از قافله گیشه عقب افتاده بودند. این امر برای فیلم هایی مفید است که اغلب بیهیچ بازگشت سرمایهای به فراموشی سپرده می شوند. اما در نگاهی اجمالی می توان گفت چیزی که از فعالیت دو ساله گروه هنر و تجربه برمی آید بهبود شرایط مالی برای فیلم ها، دیده شدن فیلم هایی که سال ها در گنجینه سینمای ایران بدون پخش مهجور مانده بودند و آمدن فیلم هایی است که بیشتر تجربی هستند.
طبق گفته امیرحسین علم الهدی؛ مدیر گروه هنر و تجربه، در دو سال اخیر بیش از 301 فیلم سینمایی، کوتاه، مستند و انیمیشن اکران شده است. طبق همین آمار از 301 فیلم اکران شده 119 فیلم سینمایی (77 فیلم دارای پروانه ساخت سینمایی و 42 فیلم دارای پروانه ساخت ویدئویی)،62 فیلم مستند، 111 فیلم کوتاه و 9 فیلم انیمیشین بوده است. از 119 فیلم سینمایی که در گروه هنر وتجربه اکران شده، 85 فیلم اکران اول، 15 فیلم اکران دوباره،7 فیلم اکران همزمان و 12 فیلم اکران خارجی بوده اند.
سینمای هنر و تجربه در سال جدید میزبان آثار سینمایی جدیدی خواهد بود. نگاهی به شناسنامه آثار روی پرده می تواند انتخاب های بهتری را سبب شود تا مخاطبان آخر هفته خود را سودمندتر سپری کنند.
به علاوه تا کنون جدا از مستندها، فیلم های کوتاه و انیمیشن، بسیاری از فیلم های پرفروش سینمایی نیز در این گروه به اکران درآمده اند که می توان به فیلم هایی چون فروشنده، گذشته، جدایی نادر از سیمین، چهارشنبه سوری، شهر زیبا، رقص در غبار، گاو خونی، ایستاده در غبار، ساکن طبقه وسط و ... اشاره کرد.
طی این مدت سالن های سینمایی پردیس سینمایی چارسو، سینما فرهنگ، خانه هنرمندان، پردیس سینمایی آزادی، پردیس سینمایی کوروش و موزه سینما در تهران و سالن های سینمایی شقایق نوشهر، سینمای هنروتجربه بابل، پردیس گلستان شیراز، پردیس سینمایی پرشین، سینما ساحل اهواز، پردیس ونوس قم، سینما کاپری گرگان، سینما سوره اصفهان، پردیس سینمایی هویزه مشهد در شهرستان ها به فیلم های هنر و تجربه اختصاص داده شد.
در این گزارش نگاهی به فیلم های جدیدی که در صف اکران و یا تازه اکران شده گروه هنر و تجربه هستند، خواهیم انداخت.
* برادرم خسرو
فیلم سینمایی «برادرم خسرو» اولین ساخته احسان بیگلری در بخش نگاه نو سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
این فیلم داستان خسرو، پسر جوانی است که به بیماری اختلال ۲ قطبی مبتلا است و برای درمان این بیماری مجبور شده چند هفته ای در خانه برادر بزرگتر خود به سر ببرد.
در این فیلم ناصر هاشمی، شهاب حسینی، هنگامه قاضیانی، تژاو یونسپور، جواد یحیوی و با حضور بیتا فرهی به ایفای نقش میپردازند.
عوامل این فیلم عبارتند از: کارگردان: احسان بیگلری، نویسنده: احسان بیگلری و پریسا هاشمپور، مشاور کارگردان: کیومرث پوراحمد، مدیر فیلمبرداری: محمدرضا جهان پناه، تدوین: مصطفی خرقه پوش،صداگذار:آرش قاسمی، موسیقی:حامد ثابت، طراح صحنه و لباس: بابک کریمی طاری، صدابردار: مسیح حدپور سراج، طراح گریم: محمد کلاهدوز، مدیر برنامه ریزی و دستیار اول کارگردان: امیر سیدی، مدیر تولید و مجری طرح: طاهر امانی، منشی صحنه: فائزه گرکانی، عکاس: علی نیک رفتار، سرمایه گذاران: مجموعه شهرفرش، محمود مرویان، شهاب حسینی و سعید ملکان، تهیه کننده: سعید ملکان.
فیلم سینمایی «برادرم خسرو» از 20 اردیبهشت ماه در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران می شود.
*مهتاب
فیلم سینمایی «مهتاب» به تهیه کنندگی و کارگردانی وحید پاکزاد است که مهتاب دهقان، ماهان دهقا در آن به ایفای نقش می پردازند.
در خلاصه داستان این فیلم آمده است: مهتاب مجبور است دستوراتی را انجام دهد،فرامینی که مرحله به مرحله او را از روند طبیعی زندگیاش دور میکند.
«مهتاب» قرار است تا 30 خرداد ماه در سینماهای هنر و تجربه به نمایش خود ادامه دهد.
*مردان ارباب جمشید
فیلم سینمایی «مردان ارباب جمشید» به نویسندگی وکارگردانی پگاه آهنگرانی و درنا مدنی با بازی حسن نوروزی وفا، غلام میرزایی، شمس الدین دولتشاهی، محمد ذوالفقاری، احمد یاوری شاد، فتح الله بابازاده، غضنفر راوند، جلیل ملک زاده، حسین کوکائین، محمد حسین نجاتی و تهیه کنندگی سید امیر سیدزاده است.
«مردان ارباب جمشید» مضمونی اجتماعی دارد و درباره سرگذشت هنرورهای سینما است که سالها در حوزه سینما حضور داشتند و به فعالیت پرداختند.
این فیلم تا 30 خرداد ماه نمایش داده می شود.
*ماندو
فیلم سینمایی ماندو به کارگردانی ابراهیم سعیدی در سال 2010 در کردستان عراق تولید شده است.
این فیلم در جشنوارههای معتبر در سطح جهان روی پرده رفته و جایزه «فیپرشی» از طرف فدراسیون بینالمللی منتقدان فیلم در بخش مسابقه اصلی هشتمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «زردآلوی طلایی» ایروان درکشور ارمنستان و جایزه ویژه هیأت داوران در بخش رقابتی «فرانس 24» در یازدهمین دوره جشنواره بینالمللی فیلم «بیروت» در کشور لبنان را کسب کرده است.
در «ماندوو» تعدادی از بازیگران ایرانی و اقلیم کردستان از جمله؛ تیماامیری، روژان محمد جزا، شهاب (هاشم) فاضلی، اوستا خالد، صلاح الدین شیخمحمدی، عبدال شوکت عبدال، محمود گلی، خاتون غدیر شمران، اسماعیل کریم،سوران ابراهیم، زمان حمید شفیق و زمن شفیق شمران به ایفای نقش میپردازند.
این فیلم تا 13 خرداد ماه در گروه هنر و تجربه به نمایش خود ادامه می دهد.
*هفت معکوس
«هفت معکوس» به کارگردانی مهدی خسروی و تهیه کنندگی علی عطشانی و نوشته علی میرزایی است که سال گذشته در تهران با مضمونی اجتماعی و در ژانر فانتزی ساخته شده است.
در خلاصه داستان فیلم آمده است: احساس می کنم همیشه توی زندگیم لبه یه پرتگاه وایسادم، دوست دارم بپرم پایین ولی هیچوقت جراتشو نداشتم، الانم ندارم...کاش می شد برگردم به عقب تا یه چیزایی رو درست کنم ولی افسوس که غیرممکنه!
جواد عزتی، نیوشا ضیغمی، حسام نوای صفوی، کامران تفتی و مهران رجبی بازیگران این فیلم هستند و میثم احمدی طراحی پوستر فیلم را برعهده داشته است.
عوامل و دست اندرکاران فیلم عبارتند از: کارگردان: مهدی خسروی، نویسنده: مهدی علی میرزایی، مدیر فیلمبرداری: محمود عطشانی، تدوین: مهدی خسروی، سروش امیر آبادی، مدیر صدابرداری: علی ذوالفقاری، طراح گریم: امیر ترابی، مدیر تولید: علی بیات، ، مدیر جلوه های ویژه رایانه ای: احسان شمالی، موسیقی: یاسین ترکی، طراح صحنه و لباس: آزاده قوام، دستیار اول کارگردان و برنامهریز: وحید میهن دوست، مدیر تدارکات: سعید دلاوری، عکاس: نوید خداپناهی، منشی صحنه: مرجان شاهوردی، مشاور رسانهای: منصوره بسمل، مجری طرح: موسسه بیتا فیلم، تهیهکننده: علی عطشانی.
این فیلم تا 13 خرداد ماه در گروه هنر و تجربه به نمایش خود ادامه می دهد.
*والدراما
فیلم «والدراما» به کارگردانی عباس امینی و تهیه کنندگی مجید برزگر که اولین حضور خود را در جشنواره جهانی «برلین» تجربه کرد تا به حال در جشنواره مختلفی از جمله بمبئی، کلمبیا، کلن، لندن و ... به نمایش گذاشته شده است.
فیلم «والدراما» درباره نوجوانی در آبادان است که به دلیل موهای فری که دارد به کارلوس والدراما بازیکن فوتبال کلمبیایی شباهت دارد و به نام این بازیکن معروف شده است. والدراما به دنبال گرفتن شناسنامه با نام واقعی خود است که بر اثر اتفاقی مجبور به ترک آبادان می شود و به تهران می رود و در این شهر درگیر ماجراهایی می شود.
عوامل این فیلم عبارتند از کارگردان: عباس امینی، نویسندگان فیلمنامه: عباس امینی و حسین فرخزاد، بازیگران: حامد علیپور، نفیسه زارع وحید نفر، مدیر فیلمبرداری: اشکان اشکانی، طراح صحنه و لباس: لیلا نقدی پری، مدیر تولید: مهدی برزگر، طراح گریم: پدرام زرگر، صدا گذار: آرش قاسمی مدیر روابط عمومی تبلیغات: علی زادمهر، مجری طرح: مسعود مهبد، تهیه کننده: مجید برزگر.
این فیلم تا 13 خرداد ماه در گروه هنر و تجربه به نمایش خود ادامه می دهد.
*خماری
فیلم سینمایی «خماری» به کارگردانی داریوش غذبانی و نویسندگی فرهاد توحیدی و تهیه کنندگی منیژه حکمت است که ملودرام اجتماعی است که زندگی یک جوان علاقهمند به موسیقی را به تصویر میکشد که همزمان با یک امتحان مهم درگیر اتفاقات عجیب و غریبی میشود که امتحان خود را به کلی فراموش می کند و...
مهرداد صدیقیان، لیلی فرهادپور، سوگل خلیلی و کاظم سیاحی بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم تا 13 خرداد ماه در گروه هنر و تجربه به نمایش خود ادامه می دهد.
*هفت و پنج دقیقه
فیلم سینمایی « هفت و پنج دقیقه» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور و تهیه کنندگی محمدرضا تخت کشیان در رابطه با سه زن در شهر کوچکی در فرانسه است که هر کدام در مواجهه با جامعه و خانواده خود دست به انتخابهایی میزنند که زندگی آنها را تحت الشعاع قرار میدهد.
ایزابل پاسکو، لیندا بوئنی، ملینا مورس، تام نوامبر، رضا کیانیان و رضا عطاران بازیگران این فیلم هستند.
این فیلم تا 13 خرداد ماه در گروه هنر و تجربه به نمایش خود ادامه می دهد.
*سایلنت
فیلم کوتاه «سایلنت» داستان سه دوست را روایت میکنند که گذشته مشترکشان وقایع امروز آنها را رقم میزند. این فیلم سومین ساخته پویا نبی است که شهریور ۱۳۹۳ آن را جلوی دوربین برده است. در این فیلم کوتاه بازیگرانی چون حسام محمودی، محمدرضا غفاری و ندا جبریلی ایفای نقش میکنند.
کارگردان این فیلم که در کارنامهاش ساخت و تهیه چند فیلم کوتاه را دارد، دوره فیلمسازی را زیر نظر اساتیدی چون عباس کیارستمی، اصغر فرهادی، ناصر تقوایی، شهرام مکری، مانی حقیقی و هومن بهمنش گذراندهاست.
*قرص برنج
فیلم کوتاه «قرص و برنج» به کارگردانی امیرحسین کرمی با بازی ندا جبراییلی، آرمان خوانساریان و نوید لایقی مقدم است.
در خلاصه داستان فیلم «قرص برنج» که با عنوان آن ارتباط دارد، آمده است: «پیام پس از مدتی دختر همسایهشان را میبیند. ساحل که تازه از همسرش جدا شده، به خانه پدری بازگشته است. پیام اما با پیشنهاد عجیبی از سمت ساحل برای پیدا کردن و خرید قرص برنج روبهرو میشود.
فیلم کوتاه «قرص و برنج» از 7 اردیبهشت در گروه سینمایی هنر و تجربه اکران شده است.
*بشین عزیزم
فیلم کوتاه «بشین عزیزم» به کارگردانی علی نظری که در جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه تهران هم حضور داشت را خاطره اسدی تهیهکرده است که بیشتر او را به عنوان بازیگر میشناسیم.
در این فیلم بازیگرانی چون سعید چنگیزیان، بهاره کیان افشار، بیژن افشار، حسام رحیمی منش ایفای نقش میکنند.
داستان این فیلم درباره یک جشن تولد است، جشن تولدی که مهتاب برای پسرش بردیا در رستورانی کوچک در مرکز شهر ترتیب داده است، اما با ورود خسرو پدر بردیا، جشن تولد رنگ و بویی عجیب میگیرد.
علی نظری به جز ساخت فیلمهای کوتاه، تاکنون به عنوان برنامه ریز و دستیار اول کارگردان با فیلمهای سینمایى و تلویزیونى همکاری داشته است که از میان آنها میتوان به فیلم «دلم مى خواد» به کارگردانى بهمن فرمان آرا، «فصل بارانهاى موسمى» به کارگردانى مجید برزگر اشاره کرد.
*هفتم
حضور بازیگران نام آشنای سینما و تئاتر را باید یکی از نکات مشترک فیلمهای کوتاه این دوره دانست. در فیلم «هفتم» به کارگردانی محمد مسعود قراگزلو نیز دو نقش اصلی را طناز طباطبایی و الهام کردا بازی میکنند، طباطبایی در فیلم بعدی این کارگردان با نام «بیست هفته» نیز بازی کرده است.
«هفتم» که سال ۱۳۹۰ کارگردانی شده، در جشنوارههایی چون لس آنجلس، لندن، روتردام، یونان، استانبول به نمایش درآمده و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی را از جشنواره لس آنجلس دریافت کرده است.
داستان «هفتم» در روز تولد هفت سالگی سروی روایت میشود. پدرش حامد تصمیم دارد در این روز او را از نازی، همسر سابقش و مادر سروی جدا کند.
انتهای پیام/