تکمیل سیستم یکپارچه حمل و نقل ریلی در خاورمیانه
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، امروز نوزدهمین اجلاس مجمع منطقهای روسای راه آهن خاورمیانه با حضور کشورهای ایران، ترکیه، سوریه، عراق، اردن و افغانستان امروز در ساختمان راهآهن جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد. در این مراسم سعید محمدزاده معاون وزیر راه و مدیرعامل شرکت راه آهن با تاکید بر اینکه لازم است از اتحادیه بینالمللی راهآهنها به خصوص رئیس مجمع منطقهای راهآهن خاورمیانه بابت حمایتهایی که از دفتر منطقهای انجام میدهند قدردانی کنم، افزود: این گردهمایی به همکاریهای منطقهای ریلی شتاب بیشتری بخشیده و پشتوانه محکمی برای برنامهها و فعالیتهای منطقهای پیش رو خواهد بود.
وی تصریح کرد: اتحادیه بینالمللی راهآهنها با داشتن سابقه طولانی و فعالیت بیش از 90 سال در همه عرصههای حمل و نقل ریلی و با داشتن دانش تخصصی و نیروهای متخصص به عنوان سازمانی پیش رو در عرصه حمل و نقل ریلی خود را نهادینه کرده است.
محمدزاده ادامه داد: در این بین، مجامع منطقهای UIC با هدف گسترش همکاریهای ریلی میان اعضای منطقه و شناسایی زمینههای جدید همکاریهای بینالمللی، نقش مهمی را در گسترش ارتباطات بینالمللی و منطقهای در راستای توسعه حمل و نقل ریلی و افزایش مشارکت راهآهنها در فعالیتها، برنامهها و پروژههای UIC بازی میکنند.
مدیرعامل راهآهن گفت: موجب خرسندی است که مجمع منطقهای خاورمیانه اولین مجمع از شش مجمع منطقهای UIC بود که تشکیل شد و با داشتن 13 عضو توانسته است برنامههای مدونی در قالب طرح عملهای استراتژیک منطقهای، طرح عمل سالانه و برنامههای کاری منظم تدوین کرده و با تشکیل کارگروههای تخصصی منطقهای و برگزاری کنفرانسها و سمینارها چشمانداز روشنی برای فعالیتها و اقدامات آتی ترسیم کند.
وی افزود: امروز گرد هم آمدهایم تا با مرور فعالیتهای انجام شده در سطح منطقهای و کشورها به توسعه صنعت ریلی بپردازیم؛ با توجه به نیازها و برنامههای موجود ضمن تداوم و ارتقای همکاریها، به فعالیتها و همکاریهای خود جانی تازه خواهیم بخشید.
مدیرعامل راهآهن گفت: امروز چشمانداز روشنی در توسعه حمل نقل ریلی در منطقه پیش روی ما است؛ نگاهی به پروژههای بزرگ ریلی که در اغلب کشورهای منطقه در حال برنامهریزی انجام و سرمایهگذاری است، شاهد این ادعا است؛ با توجه به موقعیت جغرافیایی و مهم خاورمیانه به عنوان پلی میان شرق و غرب دنیا، در آینده نزدیک شاهد رشد بالای ترافیک ریلی در این منطقه خواهیم بود.
مدیرعامل راهآهن تأکید کرد: برای تحقق این هدف لازم است تا همکاریهای ریلی و فنی بیش از پیش تقویت شود و کشورهای منطقه تمرکز بیشتری در پروژههای منطقهای و اتصال به یکدیگر داشته باشند و از هیچ تلاشی برای ارتباط بیشتر بین راهآهنهای منطقه خاورمیانه کم نگذارند تا به زودی شاهد وجود سیستم یکپارچه حمل و نقل ریلی در منطقه باشیم.
انتهای پیام/