دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس خانه معدن تاکید کرد:

گشودن گره بیکاری با دست معدن

بر اساس استانداردهای جهانی در کشورهای معدن خیزی مثل آمریکا، چین، استرالیا و کانادا، ایجاد هر شغل در یک واحد معدنی، 17 فرصت شغلی دیگر را به همراه دارد. این ظرفیت بزرگ در ایران باوجود نیروی انسانی تحصیل‌کرده و جوان، انرژی و تکثر معادن تا امروز نادیده گرفته‌شده است.
کد خبر : 175707

به گزارش گروه اقتصادی آنا از روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، محمدرضا بهرامن، رئیس خانه معدن درخصوص اهمیت وضعیت معادن در اقتصاد کشور گفت: در تمام کشورهای معدن خیز جهان، این تنها نقش معدن در جی دی پی نیست که در تحلیل‌ها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. بخش معدن ازنظر اثرگذاری بر دیگر صنایع و بخش‌های اقتصاد هم از اهمیت به سزایی برخوردار است.


وی ادامه داد: به‌طور استاندارد در سطح جهان، معادن نقش 5.5 تا 6 درصدی در تولید ناخالص ملی کشورها دارند اما مهم‌تر از سهم معادن در جی دی پی ، اثرگذاری آن‌ها بر بخش‌های مختلف اقتصاد است. معادن نقش به سزایی در توسعه دیگر صنایع ایفا می‌کنند و رونق معادن، حرکت و پویایی و خودکفایی صنایعی مثل صنعت ساختمان را به همراه دارد که صفرتا صد آن به معدن مربوط است. نقش معدن در عمران و توسعه زیرساخت‌ها، نقش اصلی است و در یک کلمه می‌توان گفت معدن مثل خون برای صنعت است.


این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: بیکاری یکی از مهم‌ترین گره‌هایی که با توسعه معادن باز می‌شود. ماهیت معادن این‌طور ایجاب می‌کند که درزمینهٔ اشتغال، برعکس روندی که به‌طورمعمول در کشورهای پیشرفته و در حال پیشرفت جهان در جریان است، افراد از محیط‌های توسعه‌یافته به مناطق محروم جوامع حرکت می‌کنند.


وی اضافه کرد: معادن ایران هم در این زمینه استثنا نیستند. معادن در ایران بیشتر در مناطقی قرار دارند که کمتر رشد یافته و مرفه است. این خاصیت معادن باعث می‌شود به‌جای کوچ نیروی انسانی از شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ، مهاجرت کارگران به مناطق کمتر توسعه‌یافته را شاهد باشیم که این خود می‌تواند زمینه رونق یافتن مناطق محروم را فراهم کند.


بهرامن به میزان اشتغالزایی معادن در کشور نیز اشاره و اظهار کرد: هر واحد کوچک معدنی حداقل برای 50 نفر شغل ایجاد می‌کند. در واحدهای متوسط معدنی دست‌کم به 150 نفر نیروی انسانی برای کار نیاز است. این آمار نشان می‌دهد که توسعه معادن در سطوح مختلف می‌تواند به چه میزان به افزایش فرصت‌های شغلی در کشور کمک کند.


وی ادامه داد: این ظرفیت بزرگ در بخش معدن تا این لحظه به دلیل زیرساخت‌های اقتصاد که بر اساس درآمدهای نفتی تعیین‌شده نه استفاده از حداکثر ظرفیت و تعیین استراتژی برای بهره‌مندی از فرصت‌های معدنی، مغفول مانده است. حتی در شکوفاترین دوره ازنظر درآمدهای نفتی که به درآمد بیش از 750 میلیارد دلار رسیدیم به این فکر نکردیم که می‌توانیم زیرساخت‌های اقتصاد را برای استفاده از دیگر بخش‌ها ازجمله معادن آماده کنیم.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: این در حالی است که حتی با حرکت صنعت ساختمان‌سازی و برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی واحدهای کوچک و متوسط، معدن به سهمی بیش ازآنچه در برنامه ششم توسعه برای آن در نظر گرفته‌شده خواهد رسید.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب