دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
بررسی شرایط کار رایزنان بازرگانی در آینده تجارت خارجی؛

محدودیت رایزنان بازرگانی با پاسپورت دیپلماتیک/ بخش خصوصی رأسا ورود کند

طبق مقررات،‌ رایزن بازرگانی به دلیل آنکه با پاسپورت دیپلماتیک و جزو کادر سیاسی به شمار می‌آید، حتما باید کارمند رسمی وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و با زبان بین‌المللی و زبان محلی آشنایی کافی داشته باشد که متاسفانه چنین افرادی با ویژگی‌های ذکرشده به حد کافی وجود ندارد.
کد خبر : 174831

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، توافق هسته‌ای و شروع اجرای برجام،‌ فرصت جدیدی برای اقتصاد کشور به وجود آورد تا بتواند حجم تجارت، میزان تولید، سرمایه گذاری مشترک، انتقال دانش و ورود تجهیزات جدید تولیدی را به کشور افزایش داده و راه ورود و جذب سرمایه گذاران خارجی را به کشور فراهم سازد.


بر پایه این گزارش،‌ برای رسیدن به این اهداف پیش زمینه هایی لازم است که یکی از آنها اعزام رایزنان بازرگانی به کشورهای مختلف به خصوص کشورهای هدف تجارت و جذب سرمایه گذاری است؛ کشورهایی که در این شرایط تمایل بیشتری برای حضور در ایران و یا افزایش حجم تجارت ( صادرات و واردات) با ایران را دارند؛ اما در این زمینه یعنی اعزام رایزنان بازرگانی چه اقداماتی صورت گرفته است.


بخش خصوصی به عنوان نمایندگی اتاق بازرگانی در کشورهای هدف شعبه ایجاد کند


مجتبی خسروتاج قائم مقام تجارت وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس سازمان توسعه تجارت دراین خصوص به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: رایزنان بازرگانی بر اساس اولویت بندی وزارتخانه در امر تجارت و میزان روابط فی ما بین با کشورهای هدف تعیین می‌شود.


وی ادامه داد: برای مثال شمال قاره آفریقا از اهمیت بالاتری نسبت به سایر مناطق این قاره برخوردار بوده و به همین لحاظ رایزن بازرگانی ایران در تونس مستقر است و با بازرگانان ایرانی همکاری می کند.


خسروتاج افزود: طبق مقررات،‌ رایزن بازرگانی به دلیل آنکه با پاسپورت دیپلماتیک و جزو کادر سیاسی به شمار می آید حتما باید کارمند رسمی وزارتخانه بوده و به زبان خارجی بین المللی و زبان محلی آشنایی کافی را داشته باشد اما متاسفانه چنین افرادی با ویژگی های ذکر شده به حد کافی وجود ندارد.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با اشاره به اقداماتی که برای رفع اعزام رایزن بازرگانی به دیگر کشور انجام شده تصریح کرد: در آخرین نامه ارسالی به دولت، مطرح شد تا شرایطی فراهم شود که از اعضای بخش خصوصی کشور نیز در همین راستا استفاده شود اما محدودیت های قانونی که بر سر تحقق این هدف وجود دارد باید برطرف شود.


وی گفت: اگر مجلس شورای اسلامی، مجوز به کار گیری این افراد را تحت پوشش کار سیاسی صادر کند، بسیاری از مشکلات اعزام رایزنان بازرگانی برطرف می شود.


قائم مقام تجارت وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اعزام رایزنان توسط اتاق بازرگانی نیز اظهار کرد: امروز بسیاری از کشورهای دنیا در ایران دفاتر اتاق بازرگانی خود را ایجاده کرده اند و از همین رو اتاق بازرگانی ایران نیز باید در کشورهای هدف،‌ اقدام به تاسیس اتاق بازرگانی و حمایت از صادرکنندگان داشته باشد.


دولت باید مجوز افزایش رایزنان را صادر کند


ولی الله افخمی راد رئیس سابق سازمان توسعه تجارت ایران هم در خصوص این موضوع به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: براساس برنامه های طرح ریزی شده، تعداد رایزنان بازرگانی کشور باید روند صعودی را تجربه کند زیرا اقتصاد ایران نیازمند معرفی به سایر کشورهای دنیاست.


وی ادامه داد: در حال حاضر 25 رایزن مصوب و 22 رایزن بازرگانی در کشورهای هدف مستقر بوده که علاوه براین ها 3 رایزن دیگر نیز به کشورهای مدنظر فرستاده می‌شوند؛‌ که قرار بود این رایزنان به کشورهای نیجریه، آمریکای لاتین و یک کشور دیگر فرستاده شوند.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران، خاطرنشان کرد: افزایش تعداد رایزن،‌ نیازمند جلب نظر مثبت دولت است تا فعالیت توسعه ای صادرات در کشورهای هدف از نزدیک پیگیری شود.


افخمی راد تاکید کرد:‌ برای توسعه کار و اعزام رایزنان بازرگانی به 35 کشور هدف، برنامه‌ریزی های مناسبی انجام شده است.


حضور اقتصادی در یک کشور هدف،‌ یک گام رو به جلوی سیاسی است


همچنین حمیدرضا آصفی سخنگوی سابق وزارت خارجه و عضو کمیته پسابرجام اتاق تهران در این زمینه تاکید کرد که باید از برجام در تمامی ابعاد اقتصادی بهره برد، یعنی باتوجه به ظرفیت های جدیدی که برای اقتصاد شکل خواهد گرفت باید استفاده مطلوب را از شرایط برد و با اعزام رایزنان بازرگانی و فعال شدن این افراد در کشورهای هدف، نقش و حضور اقتصاد ایران را در این کشورها پررنگ کرد.


وی افزود: جایگاه های تجاری بین کشورها، باعث جلوگیری از خیلی از تنش های سیاسی می شود. بنابراین زمانی که در راستای پیش برد تجارت،‌ اقتصاد و صنعت گام های مثبتی برداشته می شود و تمرکز دولت بر افزایش تعاملات تجاری بنا می شود،‌طبیعتا یک حرکت سیاسی رو به جلو نیز با ابزار اقتصادی برداشته شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب