دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی درباره جشنواره جهانی فیلم چه گفت؟

معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی معتقد است فیلم‌های خارجی به نمایش در آمده در جشنواره جهانی فیلم فجر، علاقمندان به سینما را با جریان‌های سینمایی غیرهالیوودی آشنا می‌کند.
کد خبر : 174503

به گزارش گروه فرهنگی آنا از ستاد خبری سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، حبیب ایل‌بیگی درباره فیلم های خارجی به نمایش درآمده در جشنواره جهانی فیلم فجر و تاثیر آن بر ذائقه سینمایی مردم گفت: به نمایش در آمدن گونه های دیگرِ سینمایی که کمتر دیده شده اند، به تغییر ذائقه اهالی سینما و علاقمندان آن کمک می کند. سینمای هالیوود بر همه جا سلطه دارد و متر و معیار علاقمندان به سینما برای فیلم خارجی نیز معمولا فیلم آمریکایی است. ولی هدف از برگزاری جشنواره هایی مانند جشنواره فجر، این است که به سینمای دیگر کشورها و فیلم هایی بها دهیم که در جریان هالیوودی جای نمی گیرند. بدون شک در این میان فیلم های خوبی هم وجود خواهد داشت که احتمالا به مسائل فرهنگی ما نیز نزدیک ترند. به نظر من این مهم‌ترین ویژگی جشنواره جهانی فیلم فجر است.


وی افزود: با توجه به مسئولیت‌هایی که در گذشته در جشنواره فیلم فجر داشتم، شاهد بی توجهی مخاطب ایرانی نسبت به بخش بین الملل بودم؛ امری آزاردهنده که شاید طبیعی بود، چرا که همه به دنبال تماشای فیلم های جدید ایرانی بودند. در بین منتقدان و روزنامه نگاران هم شاهد همین وضعیت بودیم و شاید الگوی فیلم خارجی آنها هم فیلم های آمریکایی بود. از این جهت، تفکیک و برگزاری مستقل بخش جهانی و شور و اشتیاقی که در آن می بینیم، اتفاق خیلی خوبی است.


نمایش عمومی فیلم های خارجی روی پرده سینما چند سالی است که مورد بحث و توجه قرار گرفته است. جشنواره جهانی فیلم فجر این امکان را در زمان و مکانی محدود فراهم می آورد. ایل بیگی درباره ایجاد امکان نمایش عمومی فیلم های خارجی گفت: در مورد نمایش فیلم های خارجی در سینماها طی یکی دو سال گذشته، بحث و گفتگوهای زیادی داشته ایم. در همین زمینه پروژه ای پژوهشی از طرف ما و بنیاد فارابی انجام شده که به همت شهاب اسفندیاری در جشنواره جهانی منتشر می‌شود. شاید بخش عمده مشکل عدم اکران فیلم های خارجی در سینمای ایران به کمبود سالن و وضعیت اکران فیلم مربوط باشد. در حال حاضر بین فیلم های ایرانی نیز برای نمایش رقابت وجود دارد و از این نظر مشکلاتی داریم. شاید با افزایش تعداد سالن های سینما و پردیس های سینمایی، زمینه اکران فیلم های خارجی به شکل کنترل شده و حساب شده فراهم شود. به نظر من لازم است مردم چنین فیلم هایی را روی پرده ببینند.


آدرس سایت رسمی جشنواره جهانی https://Fajriff.com و پست الکترونیکی جشنواره https://Film@Fajriff.com است.


سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر، ۸-۱ اردیبهشت ۱۳۹۶(۲۱ تا ۲۸ آوریل ۲۰۱۷) به دبیری رضا میرکریمی در تهران برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب