دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

پاسخ به 14 سوال رایج درباره سوارکاری

سوارکاری لذت‌بخش است وقتی با اسب دوست می‌شوی، همراهت می‌شود و متواضعانه سواری می‌دهد. سوارکاری شیرین است وقتی اسب نوازش و توجه می‌خواهد. سوارکاری از آن ورزش‌هایی است که با انجامش شاد می‌شوی، پرانرژی و هیجان‌زده می‌شوی و در عین حال، آرامشی بی نظیر از اسب و حرکاتش به تو منتقل می‌شود.
کد خبر : 174200

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه خراسان نوشت: سوارکاری را تجربه کنید تا یکی از لذت‌بخش‌ترین ورزش‌های دنیا را تجربه کرده باشید.



1 - سـوارکاری چیـه؟
سوارکاری به معنی نشستن بر پشت یک اسب و کنترل حرکات آن است. مهم‌ترین ویژگی این ورزش، آن است که انسان و اسب را مثل وجودی یکپارچه، متحد می‌کند. بنابراین موفقیت اسب و سوارکار به ارتباط و اعتماد و احترامی که برای یکدیگر قائلند، بستگی دارد.
2 - اولین قدم یادگیریِ سوارکاری چیه؟
اولین و مهم‌ترین گام یادگیری سوارکاری، فرا گرفتن مهارت برقراری ارتباط با اسب است. سوارکار باید بتواند خلق‌وخوی اسبی را که قرار است سوار شود بشناسد و با اسب به خوبی ارتباط برقرار کند تا اسب هم، فرمان‌های سوارکار را بهتر درک کند و انجام دهد.
3 - پیش زمینه ورزش سوارکاری چیه؟
آمادگی جسمانی بالا، مهم ترین پیش‌نیاز سوارکاری است. سوارکاری سن خاصی ندارد و جالب اینجاست که قهرمانان سوارکاری در دنیا، بیشتر از 45 سال سن دارند؛ یعنی هرچه سن بالاتر برود، تجربه و مهارت هم بیشتر می‌شود. با این حال به دلیل این که کنترل اسب به قدرت ذهنی و جسمی نیاز دارد، سوارکاری به کودکان زیر ۷ سال توصیه نمی‌شود.
4 - کدوم نژاد اسب‌، پرطرفدارتره؟
در میان اسب‌های ایرانی، بیشترین گرایش به سمت نژادهای «ترکمن» و «آخال‌تکه» است اما اگر فردی بخواهد در رشته پرش با اسب فعالیت حرفه ای داشته باشد، نژادهای هلندی بهترین انتخاب هستند.
5 - اسب‌ها چند سال عمر می‌کنند؟
اسب‌ها به طور میانگین 30 سال عمر می‌کنند و تا 26 سالگی، یک مَرکب حرفه‌ای به حساب می‌آیند؛ البته شرایط نگهداری، مراقبت، تغذیه و بهداشت مناسب در این زمینه نقش زیادی دارد.
6 - سوارکاری به چه تجهیزاتی نیاز داره؟
وسایل ضروری این ورزش: کلاه، شلوار، چکمه و کتِ سواری و البته اسب است. اما برای شروع، یک کلاه و شلوار سوارکاری که قیمتشان از 150 هزارتومان شروع می‌شود و یک اسب معمولی، کافی است.
7 - قیمت یک اسب چقدره؟
قیمت یک اسب، با نژاد، سن، سلامتی، جنسیت و مهارت‌های آن ارتباط مستقیم دارد. جالب است بدانید اسب‌های ماده به خاطر قدرت بارداری، گران‌قیمت تر و پرطرفدارترند. در ایران، اسب‌ها از 20 میلیون تا 800 میلیون تومان، معامله می‌شوند.
8 - هزینه نگهداری اسب چطوریه؟
همه باشگاه‌های سوارکاری علاوه بر آموزش، پانسیون‌داری هم می‌کنند؛ یعنی اسب‌های شخصی افراد را نگهداری و هزینه‌اش را دریافت می‌کنند. این هزینه ماهیانه بین 800 هزارتومان تا یک میلیون و 200 هزار تومان است و بسته به امکانات و کیفیت نگهداری، متفاوت است.
9 - سوارکاری ورزش خطرناکیه؟
در صورتِ رعایت اصول ایمنی، سوارکاری به هیچ وجه ورزش خطرناکی نیست و اتفاقاتی که در گذشته‌های دور افتاده، به علت عدم رعایت این اصول بوده. طی سال گذشته در کلاس‌های سوارکاری مشهد، تنها دو مورد شکستگی اتفاق افتاده است.
10 - شاخه‌های مختلف مسابقات اسب‌دوانی چیه؟
مسابقه «یورتمه» که هدف، رسیدن به خط پایان است به شکل یورتمه (قدم‌های سریع). مسابقه «تاخت» که باز هم هدف، رسیدن به خط پایان است اما این بار با تاخت(دویدن). مسابقه «ارابه‌رانی»، مسابقه «درساژ» یا حرکات نمایشی با اسب‌های تربیت شده، مسابقه «پرش با اسب»، مسابقه «استقامت»، مسابقه «ولتیژ» یا انجام حرکات ژیمناستیک روی اسب و مسابقه «چـوگان» که جزو قدیمی‌ترین مسابقات سوارکاری است.
11 - هزینه آموزش و تفریح سوارکاری چه‌جوریــه؟
طبق آیین‌نامه مصوب، هزینه آموزش و تفریح برای هر یک ساعت سوارکاری، 40 هزارتومان است. برای آموزش اصول اولیه و صحیح سوارکاری باید 10 جلسه یک ساعته زیر نظر مربی آموزش دید و حق بیمه هم پرداخت کرد. یکسان بودن هزینه آموزش و تفریح سوارکاری به این خاطر است که حتی در زمان تفریح هم، مربی باید مراقبِ شما باشد؛ درست مثل ورزش شنا که حتی در مسابقات حرفه ای هم در کنار استخر نجات غریق حضور دارد.
12 - از تعداد باشگاه‌ها چه خبر؟
8 باشگاه به شکل حرفه ای در حوزه طرقبه، شاندیز، مشهد و چناران فعال هستند و در کنار آن، باشگاه‌هایی هم در زمینه پرورش اسب فعالند؛ هر باشگاه معمولا بین 25 تا 65 اسب دارد. در حال حاضر 15 مربی حرفه ای در استان خراسان فعالیت می‌کنند که از این تعداد، 3 نفر خانم هستند.
13 - مسابقات شهری و کشوری سوارکاری به چه شکله؟
هر سال در مشهد، 25 مسابقه شامل رشته‌های پرش با اسب، استقامت، درساژ و این اواخر ولتیژ برگزار می‌شود که بیشترین استقبال از مسابقات پرش است. در سطح کشور هم هر سال جام ثامن مشهد، نقش جهان اصفهان، هگمتانه همدان و مسابقات قهرمانی کشوری برگزار می‌شود.
14 - سوارکاری بر روح و جسم سوارکار چه تاثیراتی داره؟
به اذعان مربیان سوارکاری، تقویت ماهیچه‌های بدن، تقویت تعادل و هماهنگیِ بدن، افزایش تمرکز حواس، افزایش صبر و بردباری، افزایش اعتماد به نفس و کاهش استرس و... از تاثیرات مهم ورزش سوارکاری بر روح و جسم سوارکار است.



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۱ نظر
امیرحسین اسدسلیمانی
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۲۲
۱
تمامی سخنان درست بود،من خودم یکسال با اسب مسن سوارکاری میکنم
مرجان
Iran (Islamic Republic of)
پنجشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۱
۱
ممنون.مطلب خلاصه و مفید بود
مهلا
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۸ تير ۱۳۹۸ - ۰۰:۰۲
۳
سلام من خودم سوارکار هستم و از طرف دار های اسب و سوارکاری هستم و مخالف اینکه سوارکاری کارهذهرکسیه هستم چون سوارکاری به هیو عنوان کاررهرکسی نیشت زیرا انسان با جرعت و عاشق میخواهد...
حسین
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۸
۶
ممنون از راهنمائی هاتون.
حسین
Iran (Islamic Republic of)
سه‌شنبه ۰۱ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۸:۰۳
۲
از راهنمایئ های موثرتان نهایت تشکر دارم.
یاشاسین
سیما
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۱۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۴:۲۲
۳
کسی که اسب نداره می تواندآموزش ببینه یانه
رها رنجبر
Iran (Islamic Republic of)
جمعه ۲۲ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۲:۱۴
۱
کسی که ام اس داره میتونه سوارکاری کنه
نویسنده
Iran (Islamic Republic of)
دوشنبه ۰۳ بهمن ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۰
۰
اصلا واضح بیان نشده بود من برای تحقیق میخواستم
قالیشویی ادیب