دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اعضای شورای سیاست‌گذاری سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران از این رویداد گفتند

سعید شهلاپور و مجید حقیقی اعضای شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران این رویداد را رویدادی مثبت و معتبر خواندند.
کد خبر : 173949

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، نظر این دو هنرمند را در ادامه می‌خوانید:


سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران صاحب نام و اعتبار در دنیاست


سعید شهلاپور هنرمند پیشکسوت عرصه مجسمه‌سازی و عضو شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران ضمن ابراز خرسندی از روند برگزاری این رویداد هنری، گفت: با توجه به اینکه از همان ابتدا در شورای سیاست‌گذاری با روند کار آشنا بودم، امروز نیز با دیدن چیدمان سایت بسیار خرسند شدم زیرا کار آماده سازی برای برگزاری یک سمپوزیوم حرفه‌ای بسیار خوب انجام شده است.


وی ادامه داد: طبعا بعد از برگزاری هشت دوره سمپوزیوم که هفت دوره آن را سازمان زیباسازی بر عهده داشته است، باید گفت که روند خوبی را در مسائل اجرایی و تجربه بخش‌های مدیریتی شاهد هستیم.


این هنرمند تصریح کرد: خوشبختانه سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران امروزه یکی از سمپوزیوم‌های صاحب نام و اعتبار در دنیاست که امیدوارم هر سال روند بهتری داشته باشد.


شهلاپور استمرار سمپوزیوم را مایه خرسندی خواند و گفت: زمانی که دومین دوره سمپوزیوم مجسمه‌سازی در عمارت عین الدوله برگزار شد ما به برگزاری دوره‌های بعدی آن امیدوار نبودیم، اما امروز با استمراری که رخ داده، شاهد هشتمین دوره این رویداد فرهنگی و هنری هستم که فکر می‌کنم دیگر نمی‌توان آن را اجرا نکرد.


وی درباره اجرای بخش دانشجویی در کنار هنرمندان حرفه‌ای سمپوزیوم گفت: سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران، تنها سمپوزیومی در جهان است که بخش دانشجویی دارد زیرا از همان ابتدا که بحث متریال سنگ برای این رویداد مطرح شد، ما به دنبال ایجاد تجربه آموزشی در این بخش بودیم.


این هنرمند ادامه داد: مساله اینجاست که ما در بدو امر سابقه مجسمه‌سازی چندانی با سنگ نداشتیم و آموزشی نیز در این عرصه وجود نداشت، لذا این اقدام انجام شد تا کمک کند و بتوانیم مجسمه‌سازانی که با سنگ تبحر دارند را تربیت کنیم به این معنا که دانشجویان را بتوانیم در کنار هنرمندان حرفه‌ای ایران و جهان داشته باشیم.


شهلاپور بیان کرد: در سومین دوره سمپوزیوم مجسمه‌سازی که با سنگ بود ما تنها 3 هنرمند که به این بخش تسلط داشتند را می‌شناختیم اما امروز همین دانشجویانی که در این عرصه آموزش دیده‌اند وارد بخش‌های حرفه‌ای شده‌اند و در سمپوزیوم‌های حرفه‌ای دنیا مطرح هستند. این یکی از موارد خوبی است که سبب شد بخش دانشجویی استمرار یابد، زیرا ما به تربیت افراد با استعداد این عرصه می‌پردازیم تا جایی که امروز بیش از 50 هنرمند توانا در عرصه سنگ داریم که روز به روز به دلیل شرکت در سمپوزیوم‌های بین‌المللی متبحرتر می‌شوند. امروزه شاهد هستیم افرادی از ایران درون سمپوزیوم‌های بین‌المللی پذیرفته می‌شوند و وقتی به گذشته آنها نگاه می‌کنیم به نحوی می‌بینیم نتیجه سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران و بخش آموزشی آن هستند.


وی بیان کرد: اگر چه در گذشته‌های دور، مجسمه‌سازی هنری وسیع بوده است اما این هنر در ده‌های اخیر به دلایلی کمرنگ شده بود لذا در سمپوزیم مجسمه‌سازی تهران اقداماتی برای تربیت هنرمندان مجسمه‌ساز انجام شد.


این هنرمند پیشکسوت تصریح کرد: مجسمه به عنوان یک عنصر شهری لازم و واجب است. در واقع می‌توان گفت اینکه در سال‌های اخیر مجسمه‌های خاصی برای شهر سفارش داده شده و محصولات سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران به شهر وارد شده، باعث افزایش کشش جوانان به این هنر شده است. ضمن اینکه سبب شده مردم نسبت به این آثار کنجکاوی داشته باشند و از آن لذت ببرند و مجسمه‌ها نیز فضای شهری را تلطیف کرده‌اند.


شهلا پور افزود: ضرورت حضور هنر در شهر از طریق مجسمه یا نقاشی دیواری و... بدیهی است زیرا در ازای حجم بالای آلودگی بصری این موارد برای لحظاتی فضا را برای جامعه تلطیف می‌کنند.


سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران برند می‌شود


مجید حقیقی، عضو شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران و دبیر اجرایی این رویداد، گفت: سمپوزیوم این دوره نیز مانند هر سال روند خوبی دارد البته من امسال سعی کرده‌ام که با در نظر گرفتن کلیت سمپوزیوم و هویت آن فضایی متفاوت‌تر را ایجاد کنم، زیرا برای من نوع چیدمان آثار و فواصل آنها بسیار اهمیت داشت.


وی افزود: در راستای چیدمان آثار، در این دوره سعی کردیم که بین هر دو هنرمند اصلی یک دانشجو قرار گیرد تا این گروه بتواند در فضای اصلی کار قرار گیرند ضمن اینکه امسال با توجه به اینکه سمپوزیوم در اردیبهشت‌ماه و بهترین زمان ممکن برگزار می‌شود، ما مسائل مختلف جوی را نیز مدنظر قرار دادیم تا در هنگام باران و آفتاب مانعی برای اجرای کار هنرمندان ایجاد نشود.


عضو شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران ادامه داد: امسال موقعیت قرارگیری سایت برج میلاد برای سمپوزیوم بسیار خوب است ضمن اینکه برای ما بسیار مهم است که اطراف هنرمندان را نبندیم و آنها بتوانند فضای باز اطراف را داشته باشند و فضای شهری در پشت زمینه آنها وجود داشته باشد.


حقیقی درباره متریال این دوره از سمپوزیوم گفت: نظم و همکاری گروه اجرایی سمپوزیوم نظیر سایر دوره‌ها در این دوره نیز بسیار مهم بود لذا ما سعی کردیم افرادی را انتخاب کنیم که این مساله را به بهترین نحو اجرا کنند. ضمن اینکه امسال در جلسات سیاست‌گذاری ما سنگ گوهره و مرمریت را که سنگ زیبا و مناسبی برای مجسمه‌سازی است، انتخاب کردیم.


دبیری اجرایی سمپوزیوم هشتم ادامه داد: در این دوره ما سنگ گرانیتی نیز داریم ضمن اینکه سنگ‌های این دوره نتیجه بازبینی من از معادن مختلف است که نتیجتا به سنگ‌های بسیار با کیفیت و عالی انجامیده است.


عضو شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران استفاده از منابع طبیعی کشور در راستای معرفی ایران را ضروری خواند و گفت: به عنوان یکی از اعضای شورا دوست داشتم که سمپوزیوم ما چند متریالی باشد البته امسال کار با گرانیت و مرمریت اجرا شده که امیدواریم در سال‌های آتی به تنوع بیشتری بیانجامد زیرا ما کشوری هستیم که منابع طبیعی بسیار زیادی داریم که واقعا حیف است از آنها استفاده نکنیم.


حقیقی بیان کرد: با توجه به اینکه امسال تاریخ برگزاری سمپوزیوم تغییر کرد ما فشار کاری بسیار زیادی برای اجرا داشتیم، ضمن اینکه به خاطر این تغییرات کمی تبلیغات این بخش کم‌رنگ شد البته امیدواریم که با تبلیغات آینده از گروه‌های مختلف دعوت داشته باشیم تا بتوانیم بازخورد مسیر را افزایش بدهیم زیرا دوست داریم که مردم پروسه اجرایی آثار را بیشتر ببینند.


وی در خصوص سطح آثار اجرایی این دوره گفت: امسال آثار بسیار متنوع هستند، ضمن اینکه حضور هنرمندان خارجی در این دوره بیشتر شده است و ما سعی کردیم که در هشتمین سمپوزیوم تنوع کاری مختلفی از آثار فیگوراتیو تا انتزاعی را داشته باشیم. فکر می‌کنم امسال نیز مانند هر دوره موفق پیش برود و کارهای بهتری را نسبت به دوره قبل داشته باشیم زیرا باید حرکت رو به پیشرفت را در این رویداد هنری شاهد باشیم.


عضو شورای سیاست‌گذاری هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران تاکید کرد: شاید تا چند سال پیش ما تنها 3 هنرمند داشتیم که کار سنگ انجام می‌دادند و اغلب هنرمندان نسبت به این مقوله غریبه بودند؛ اما کم کم با اجرای سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران موفق شدیم که هنرمندان را وارد بخش دستیار، دانشجویی و حرفه‌ای کنیم که یک نوع پیشرفت را به دنبال داشت تا جایی که ما امروز بالغ بر 50 هنرمند داریم که با این متریال تجربه کاری دارند.


حقیقی افزود: من نخستین بار ده سال پیش، در ترکیه کار با سنگ را تجربه کردم که بسیار سخت بود لذا خوشحالم که جوانان ما می‌توانند این فضا را در کشور خودمان تجربه کنند و سپس به دیگر کشورها بروند و از تجربیات خود در آن جا استفاده کنند.


وی تاکید کرد: سمپوزیوم تهران یکی از بزرگترین سمپوزیوم‌های دنیاست. من در سمپوزیوم‌های مختلف بین‌المللی شرکت کرده‌ام لذا می‌توانم به صورت قاطع بگویم که سمپوزیوم مجسمه‌سازی تهران یکی از بهترین‌هاست که به زودی تبدیل به برند خواهد شد زیرا هنرمندان زیادی درباره این سمپوزیوم شنیده‌اند و دوست دارند در آن شرکت کنند.


لازم به یادآوری است، هشتمین سمپوزیوم بین‌المللی مجسمه‌سازی تهران به همت سازمان زیباسازی شهر تهران در برج میلاد در حال برککزاری است و تا 24 اردیبهشت‌ماه از ساعت 10 تا 18 همه روزه میزبان علاقمندان به هنر است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب