دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اما و اگرهای مصرف گوشت برزیلی

هرچند گوشت برزیلی جای خود را در میان بازار مصرفی گوشت کشور باز کرده و سابقه واردات آن طولانی است اما با این حال اما و اگرها و نگرانی‌هایی به لحاظ ارزش غذایی آن برای برخی از مردم همچنان وجود دارد.
کد خبر : 173842

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، ایران یکی از خریداران گوشت از برزیل است که به علت مسافت زیاد با این کشور، تنها امکان واردات آن به صورت منجمد وجود دارد. در این میان این شائبه برای مصرف کننده به وجود می آید که آیا انجماد گوشت ارزش غذایی آن را کم خواهد کرد یا خیر؟


حقیقت این است که تفاوت گوشت‌های تازه و منجمد در نوع فریز کردن آنهاست. در گوشت‌های منجمد، دام باید پس از کشتار به کمک روش های خاص انجماد در فریزرهای بزرگ و صنعتی فریز شود و با این روش گوشت را تا دو سال هم می‌توان نگهداری کرد. اما در گوشت‌های تازه این انجماد به صورت آهسته صورت می‌گیرد. اگر رفع انجماد گوشت به آهستگی صورت گیرد تا در اثر ایجاد خونابه ویتامین، املاح و آهن آن از دست نرود، تفاوت چندانی میان گوشت های تازه و منجمد وجود نخواهد داشت.


از سوی دیگر ارزان بودن گوشت‌های برزیلی یکی از دلایل وجود تقاضا برای خرید است. هرچند که آمارهای رسمی کشور نشان می‌دهد واردات این گوشت کاهش داشته و بر اساس آمارهای رسمی تجارت خارجی این میزان واردات در سال گذشته معادل ۸۳ هزار تن گوشت گاو منجمد به ارزش ۳۴۲ میلیون دلار بوده است که نسبت به سال 94 معادل 12 درصد کاهش را نشان می‌دهد.


اما سازمان دامپزشکی بارها کیفیت این گوشت‌ها را تضمین کرده و خواستار آن شده تا مردم بدون نگرانی گوشت‌های برزیلی را به مصرف برسانند. موضوعی که رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی هم آن را تائید می کند و می گوید: کیفیت گوشت‌های برزیلی مشکلی ندارند.


علی اصغر ملکی در ادامه به خبرنگار آنا می‌گوید: اگر گوشت منجمد برزیلی باشد مشکلی برای مصرف ندارد چرا که این گوشت‌ها از دام‌های جوان تامین شده‌اند و سالیان سال است که این گوشت بدون مشکل وارد کشور می‌شود.


وی تاکید کرد: مسئول شرعی و دامپزشک از ایران به برزیل اعزام می شود و از این رو سلامت و بهداشت این واردات مورد تائید سازمان دامپزشکی کشور است.


ملکی بیان کرد: در حال حاضر گوشت منجمد هندی هم وارد کشور می‌شود که برای مصارف صنعتی است. این گوشت‌ها از سوی برخی تجار وارد می‌شوند و در کارخانه‌های سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرند اما گوشت‌های برزیلی برای مصارف خانوار وارد می‌شوند.


رئیس اتحادیه گوشت گوسفندی درباره دلایل واردات گوشت برزیلی هم گفت: اگر دام‌های ما صادر نشوند، می‌توانند پاسخگوی نیاز بازار مصرف باشند اما گاها که صادراتی را به کشورهای همسایه برای ارز آوری انجام می دهیم، باید بخشی از نیاز بازار را با واردات تامین کنیم.


وی خاطر نشان کرد: در برزیل قیمت تمام شده گوشت و سایر موادغذایی نسبت به ایران پایین تر است و اگر بخشی از نیاز بازار با واردات گوشت برزیلی تامین می‌شود به این علت است که اولا سلامت آن مشکلی ندارند و ثانیا می‌توانیم گوشت را با قیمت کم‌تر روانه بازار کنیم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب