دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بازتاب هنر و تجربه در رسانه‌ها

فیلم‌های گروه هنر و تجربه به خوبی جای خود را میان مخاطبان پیدا کرده است. این فیلم‌ها علاوه بر استقبال مخاطب جای خود را در گزارش رسانه‌ها به خوبی پیدا کرده است. در این گزارش نگاهی داریم به این گزارش‌ها.
کد خبر : 173107

به گزارش گروه فرهنگی آنا از سایت هنر تجربه، فیلم سینمایی «مفت‌آباد» به کارگردانی پژمان تیمورتاش از جمله فیلم‌های اکران نوروزی هنروتجربه است. این فیلم تا کنون با استقبال مخاطبان روبرو شده و مورد نقد مثبت بسیاری از منتقدان قرار گرفته است. خبرگزاری ایلنابه بهانه اکران این فیلم در گروه هنروتجربه گفت‌و‌گویی را با کارگردان این فیلم منتشر کرده که بخش‌هایی از آن را از نظر می‌گذرانیم.
این کارگردان در ابتدای مصاحبه به اهمیت شناختش از ادبیات اشاره می‌کند: «من از ادبیات به سینما نیامدم. قبل از تجربه‌ نویسندگی سابقه‌ ساخت فیلم کوتاه و مستند داشتم، اما ادبیات باعث شد که نگاهم به سینما جدی‌تر شود. در کل من با سینما بزرگ شدم و ادبیات کمکم کرد تا به درک بهتری از سینما برسم.»
او در خصوص تفاوت میان شیوه روایت در ادبیات و سینما می‌گوید: «شیوه‌ روایت در داستان با فیلم‌نامه متفاوت است. ساده‌ترین المان ذهن است که ما در روایت یک فیلمنامه نمی‌توانیم از آن استفاده کنیم اما در مورد شخصیت‌پردازی، ادبیات و داستان این کمک را به من فیلمنامه‌نویس می‌کند که به شخصیت‌هایم عمق بدهم.»
تیمورتاش در خصوص اکران «مفت‌آباد» در گروه هنروتجربه توضیح می‎دهد: «مناسبات فیلم ما مناسبات حرفه‌ای سینما نیست. هنروتجربه برای فیلم‌هایی مثل «مفت‌آباد» که امکان اکران در چرخه‌ طبیعی را ندارد یک امکان است. از طرفی من این فیلم را تجربی می‌دانم؛ شیوه‌ روایت و ساخت فیلم چندان به جریان فیلم‌سازی مرسوم نزدیک نیست.»
او هم‌چنین درپاسخ به ان سوال که آیا این اثر تجربه و مقدمه‌ای برای ساختن فیلمی دیگر به شکلی جدی‌تر و البته حرفه‌ای است، عنوان می‌کند: «شاید و شاید هم یک فیلم کم‌هزینه و تجربی دیگر. یک دوره فیلم کوتاه سکوی سینمای حرفه‌ای بود و حالا بخش هنر و تجربه جای آن را گرفته است. ولی برای من این‌طور نخواهد بود. هنروتجربه اگر تداوم داشته باشد بازهم فقط برای اکران در این بخش فیلم خواهم ساخت. شعار هم نیست چون فکر می‌کنم این بخش مخاطب خودش را دارد. مخاطبی که روز به روز بیشتر خواهد شد.»


از دیگر اخبار مرتبط یا گروه هنروتجربه می‌توان به گفت‌وگوی باشگاه خبرنگاران جوان با مهدی خسروی کارگردان «هفت معکوس» اشاره کرد. این فیلم نیز از جمله فیلم‌های در حال اکران در هنروتجربه است.
خسروی در بخشی از این گفت‌وگو به در دسترس بودن شخصیت‌های فیلمش اشاره می‎کند: «ما به ازای این شخصیت‌ها را همه جای جامعه می‌توان دید چون پیچیده و متفاوت نیستند و فردی معمولی از جنس خود این جامعه که مردم آن‌ها را دیدند را انتخاب کردیم. البته به جهت فرم و شکستن زمان در فیلم این اجازه داده می‌شد تا برای باورپذیری و جدیدتر شدن جریان، شخصیت‌ها پررنگ تر باشند و بتوان روی آن‌ها بیشتر کار کرد.»
او در موردسختی‌هایی هم که در این کار با آن روبه‌رو شده صحبت می‌کند: «به نظرم مشکل‌ترین بخش، گرفتن سکانس‌هایی بود که شباهت زیادی از لحاظ لوکیشن، دکوپاژ، میزانسن و بازی‌ها داشتند. بخصوص روزهای آخر که انرژی گروه کمتر شد و خستگی افزایش یافت و بیشترین بار روی دوش کارگردان افتاد، بخش دشوار بعدی پست پروداکشن فیلم بود.»
او در ادامه درباره اکران فیلمش در هنروتجربه می‌گوید: «قبل از اکران، چند نفر از حرفه‌ای‌های سینما «هفت معکوس» را دیدند. آن‌ها می‌گفتند این فیلم قابلیت اکران عمومی و رسیدن به فروش بالا را دارد، حدود هشت ماه در ارشاد برای این مساله اقدام کردیم اما حمایت نشد و نمی‌دانم چرا این اتفاق افتاد؟ از سویی چون پروانه ویدئویی داشتیم باید پروسه تبدیل به نسخه سینمایی را طی می‌کرد. در هر صورت خوشحالم فیلمم در بخش هنروتجربه اکران شد. هنروتجربه جایی است که استاندارد بالایی دارد و اجازه اکران هر نوع فیلمی در آن داده نمی‌شود.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب