دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

مراسم یادبود پرویز بشردوست در تماشاخانه سنگلج برگزار خواهد شد

مراسم یادبود پرویز بشردوست با عنوان «خزان باغ آرزوها» 9 اردیبهشت ماه که مقارن با چهلمین روز درگذشت این هنرمند است، در تماشاخانه سنگلج برگزار خواهد شد.
کد خبر : 173106

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی انجمن هنرهای نمایشی استان تهران، «خزان باغ آرزوها» عنوان ویژه برنامه پاسداشت پرویز بشردوست است که به همت انجمن هنرهای نمایش استان تهران، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، اداره کل هنرهای نمایشی و خانه تئاتر 9 اردیبهشت ماه ساعت 19 در تماشاخانه سنگلج برگزار می‌شود.


در این مراسم بخش‌ ویژه‌ای برای یادبود پرویز بشردوست در نظرگرفته شده که شامل برگزاری نمایشگاهی از عکس و پوسترهای کارهای این نمایشنامه‌نویس و کارگردان است. همچنین در این بزرگداشت ضمن سخنرانی هم‌گروهی‌ها و دوستان پرویز بشردوست درباره این هنرمند، آثار و نگرش وی به تئاتر بررسی و معرفی می‌شود.


در حاشیه این مراسم خانواده‌های هنرمندان تئاتر استان تهران که در سال 1395 به دیار باقی شتافته‌اند نیز تجلیل خواهند شد.


پرویز بشردوست متولد سال ۱۳۲۹ در تبریز است. وی فعالیت هنری‌اش را از سال ۱۳۴۶ با نمایشنامه نویسی آغاز کرد. باغ آرزوها و عمو زنجیرباف دو نمایشی است که بشردوست در دهه ۱۳۵۰ منتشر کرد. در سال ۱۳۵۳ باغ آرزو به کارگردانی محمد صالح‌علا و بازیگری بشردوست روی صحنه آمد که مطرح‌ترین اثر این هنرمند شد. سال ۱۳۵۴ گروه هنری «آژیده» را تأسیس کرد و ضمن سرپرستی، به تدریس عملی تئاتر پرداخت. عمو زنجیرباف نخستین نمایش این گروه است که مدت یک ماه در انجمن فرهنگی ایران و آمریکا اجرا شد. در سال ۱۳۵۵ به دعوت علی نصیریان به اداره تئاتر رفت و نمایش انفارکتوس را نوشت که شش ماه در «خانه نمایش» روی صحنه بود. برخی دیگر از نمایش نامه هایی که به عنوان نویسنده، بازیگر و کارگردان در آنها شرکت داشته، عبارتند از: خبرهای روز، تحویلدار، انفجار، افسانه ماشاالله‌خان و درخت انگور. او همچنین تعدادی فیلمنامه برای مجموعه‌های تلویزیونی نوشته است. پس از بازی در تعدادی مجموعه تلویزیونی در سال ۱۳۷۲ سینما را با بازی در همه دختران من به کارگردانی (اسماعیل سلطانیان) تجربه کرد. آخرین حضور او در صحنه تئاتر، بازی در باغ آرزوها در سال ۱۳۶۶ است که او نمایش را دوباره بازنویسی کرده بود.
بشر دوست در سالهای پایانی عمر خود ساکن شهرستان شهریار شد و با برگزاری کارگاه های اموزشی و تربیت هنرجو وهنرمندان در شکل گیری تئاتر شهریار نقش مهمی داشته و در سالهای ۸۷ و۸۸ هم به عنوان مسئول انجمن هنرهای نمایشی شهرستان شهریار فعال بوده است. وی صبح ۲۹ اسفند 1395 درگذشت و در 2 فروردین 1396 در تالار وحدت تشییع و سپس به سمت آرامگاه ابدی بدرقه شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب