بهرهبرداری و اقدام منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها ممنوع شد
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز _ چهارشنبه 30 فروردین_ و در جریان بررسی لایحه حفاظت، احیا و مدیریت تالابهای کشور، ماده (1) لایحه مذکور که درباره بهرهبرداری از تالابها را با 134 رای موفق از 196 نماینده حاضر تصویب کردند.
در این ماده لایحه آمده است: هرگونه بهرهبرداری و اقدامی که منجر به تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها گردد ممنوع است، مرجع تشخیص تخریب و آلودگی غیرقابل جبران سازمان حفاظت محیط زیست میباشد.
در تبصره آن نیز آمده است: آییننامه تشخیص تخریب و آلودگی غیرقابل جبران تالابها حداکثر ظرف مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط سازمان حفاظت محیط زیست تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران میرسد تا مبنای عمل سازمان مذکور و تمامی مراجع ذیربط قرار گیرد. این دستورالعمل باید متضمن حفظ و احیای تالابهای کشور باشد.
موافقان و مخالفان چه گفتند؟
محمدعلی پورمختار به عنوان مخالف لایحه مذکور با بیان اینکه در این لایحه تعارضاتی بین وظایف وزارت جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست دیده میشود، گفت: متأسفانه اکنون قوانینی که بیتوجه به شرایط و الزامات قانونگذاری مصوب میشوند تأثیری نخواهد داشت و مصوب کردن لایحه مذکور نیز با مشکلاتی مواجه خواهد بود.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ابتدا باید ابهامات این لایحه رفع شود تا تصویب آن خالی از اشکال باشد.
علی اصغر یوسفنژاد در موافقت با لایحه حفاظت، احیاء و مدیریت تالابهای کشور با بیان اینکه تالابها در کشور مظلوم هستند، گفت: نباید منکر اثرات تالابها در مجموعه محیط زیست شد از این رو توجه به آنها باید در دستور کار قرار گیرد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در مورد تالابها نیازمند قانون هستیم، گفت: عدم ضابطهگذاری و بیتوجهی خطرات بسیاری را برای زیستگاههای طبیعی ایجاد میکند.
در ادامه اسدالله عباسی نماینده مردم املش از دیگر موافقان لایحه مذکور است که با اشاره به اهمیت حمایت و حفاظت از محیط زیست گفت: باید شرایطی فراهم شود که هرگونه بهرهبرداری و تخریب تالابها جرم بوده و با آن برخورد شود.
وی با بیان اینکه عدم توجه به بهرهبرداریهای بی رویه از تالابها شرایط بدی را رقم زده است، افزود: برای جلوگیری از اثرات مخرب زیست محیطی لایحه مذکور مد نظر قرار گرفته است.
عباسی ادامه داد: نباید اجازه داده شود که تخریب تالابها از سوی هر ارگانی انجام شود زیرا وجود آنها میتواند به تصفیه هوا و بهبود وضعیت محیط زیست منجر شود.
نادر قاضیپور نیز در موافقت، با تأکید بر اینکه احیای تالابها و دریاچهها لازم است، گفت: سال قبل بنده به همراه 20 نفر از نمایندگان طرح نجات دریاچهها و تالابها را تدوین کردیم و اکنون از کمیسیون کشاورزی مجلس تشکر میکنم که لایحه مذکور را با طرح نمایندگان ترکیب کرده است.
انتهای پیام/