گزارش دو مورد تخلف انتخاباتی در تهران/ احضار مسئولان برخی روزنامهها
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای در صدودهمین نشست خبری سخنگوی قوهقضائیه با اصحاب رسانه در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص پرونده موسسه مالی و اعتباری کاسپین گفت: این مشکلی است که عمدتا باید بانک مرکزی اقدام کند و بخشی از پرونده در قوه قضائیه مطرح شده که در مراحل اولیه قرار دارد.
آخرین وضعیت مدیران دو تابعیتی
وی همچنین درباره پرونده مدیران دوتابعیتی و نامه دادستانی کل به وزارت اطلاعات توضیح داد: اولا خود وزارت اطلاعات اعلام کرده که در سنوات اخیر با افراد زیادی که دوتابعیتی بودهاند، برخورد کرده که جای تشکر دارد. ثانیا در رابطه با نامه دادستان کل نیز پاسخ دادند که برخی از اینها قبلا مسئولیت داشتند و الان مسئولیت ندارند، برخی در حد مشاوره بوده و کارمند رسمی نبودند و در رابطه با برخی نیز گفتند که دوتابعیتی نیستند و یا اگر هم دوتابعیتی باشند در بخش خصوصی و شرکتها فعالیت میکنند.
سخنگوی قوهقضاییه اضافه کرد: متعاقب این مساله دادستان کل لیست دیگری شامل 53 نفر را به وزارت اطلاعات ارائه کرده که طبعا آنها را بررسی میکنند و جواب میدهند و اگر ثابت شد مدیرانی دوتابعیتی هستند، قطعا طبق قانون باید برخورد شود.
تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع تخلفات و جرایم انتخاباتی
محسنی اژهای در پاسخ به سوال دیگری درباره وظایف و تکالیف قوه قضاییه در بحث انتخابات پیش رو نیز گفت: قوه قضاییه وظیفه برخورد با جرم را دارد و در قانون هم پیشبینی شده که در رابطه با جرایم انتخاباتی باید شعبه ویژهای تشکیل شود و خارج از نوبت موضوع مورد رسیدگی قرار گیرد که این کار هم انجام میگیرد. همچنین تشکیل ستاد پیشگیری از وقوع تخلفات و جرایم انتخاباتی پیشبینی شده که این ستاد به ریاست دادستانی کل و مشارکت سایر دستگاهها تشکیل شده و در انتخابات مجلس سابق در مقایسه با دورههای قبل وجود این ستاد بیش از 40 درصد تاثیرگذار بوده است.
وی در ادامه از گزارش دو مورد تخلف انتخاباتی در تهران خبر داد و گفت: این دو مورد در تهران به وقوع پیوسته که دادستان تهران مسئولان برخی روزنامهها را احضار و به آنها تذکر داده که اقداماتشان خلاف است و موضوع در حال رسیدگی است.
به گفته محسنیاژهای از افراد احضار شده یک نفر حاضر شده و پاسخ داده و نفر دیگر هنوز در دادسرا حضور نیافته است.
سخنگوی قوهقضاییه ادامه داد: یکی از چهار مرجع پاسخگو به استعلامات در موضوع انتخابات دستگاه قضایی است که در همین رابطه دستگاه قضایی ستادی را برای پاسخگویی به استعلامات تشکیل داده و تاکنون هر آنچه سوال از سوی هیئتهای نظارت و اجرایی واصل شده پاسخ داده شده است.
به دنبال مچ گیری نیستیم
در خصوص اظهارات اخیر رئیس جمهور و انتقاد از دستگاه قضا مبنی بر مچگیری سیستم قضایی و یاری نرساندن به فعالان اقتصادی اظهار کرد: همانطور که در ابتدای جلسه عنوان کردم سیستم قضایی و ما به شدت در پی یاری رساندن به فعالان اقتصادی هستیم ولی اینکه میگویند نباید مچ گیری شود درست است، اما باید روشن شود که ما در برابر کسی که دستش در جیب مردم و بیت المال است، چه کار باید بکنیم؟ به عنوان مثال در برابر فردی که 50 میلیارد تومان گرفته و نمیتواند بگوید این پول را به چه منظور گرفته است باید چه کنیم؟
وی گفت: ما قطعا به دنبال مچ گیری نیستیم ولی دستگاههای قضایی و سیستم بازرسی قطعا نه تنها مچ کسانی که به بیت المال و حقوق مردم دست اندازی میکند، میگیرد بلکه مچ آنها را قطع خواهد کرد.
سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوال دیگری، درباره بخش دیگری از سخنان رئیس جمهور در خصوص مجرم نبودن چند مدیر کانال تلگرامی نیز افزود: من این موضوع را در برخی از روزنامهها خواندم که به نقل از آقای رئیس جمهور عنوان کرده بودند که این افراد مجرم نیستند، لذا اگر این نقل قول درست باشد حتما این اظهارنظر که این افراد مجرم نیستند صحیح نیست.
محسنیاژهای با اشاره به موضوع دستگیری افراد در روزهای پنجشنبه و اینکه رئیس جمهور مدعی شده بود از نظر برخیها مستحب است که افراد یکی دو روز آب خنک بخورند، گفت: ممکن است یک جایی یک نفر بازداشت شود و قرار وثیقه در روز چهارشنبه صادر شود و فراهم کردن وثیقه مورد نظر در روز پنجشنبه ممکن نباشد ولی اینکه بگوییم دستگاه قضا به دنبال این موضوع است حتما صحیح نیست و این اظهارات برازنده مسئولان نیز نخواهد بود.
انتهای پیام/