دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

جواد خیابانی: آمادگی مردن را دارم

جواد خیابانی می‌گوید، «درخواست مرگ شجاعت می‌خواهد و من فکر می‌کنم در حال حاضر آمادگی مردن را دارم و دوست دارم الان بمیرم؛ چرا که آخر همه‌ی این زندگی‌ها رفتن به خاک است.»
کد خبر : 171841

به گزارش ایسنا، جواد خیابانی که شامگاه جمعه در برنامه‌ «دورهمی» مدیری دعوت شده بود، درباره جملات قصاری که بارها برایش در گزارشگری لطیفه ساخته شده است، از سوی مهران مدیری مورد سوال قرار گرفت.


«این یک قانون است،‌ آن تیمی برنده است که گل‌های بیشتری زده باشد»، «هر چه دقایق بیشتری از بازی سپری می‌شود، به پایان بازی نزدیک‌تر می‌شویم» و یا «ساعت یک بامداد امروز است،‌ نه امروز نیست پس الان فرداست و الان یک بامداد فرداست».


مهران مدیری با طرح این جملات، سپس این پرسش را با جواد خیابانی مطرح کرد که آیا این جملات اشتباهات لُپی است یا همه جملات قصار است.


جواد خیابانی که سال ۹۵، ۵۰ ساله شد، درباره‌ دوره‌ ۵۰ سالگی خود اینگونه گفت: دوره‌ پنجاه‌ سالگی می‌گویند فرد از بحران گذشته است و من هم احساس می‌کنم دوست دارم بیشتر بدانم، بیشتر مطالعه کنم و بیشتر تحقیق کنم.


او درباره‌ اینکه گزارش کدام‌یک از گزارشگران قدیمی را دوست داشته است، اظهار کرد: همه گزاشگران را دوست داشتم از استاد عطاء‌الله بهمنش تا حبیب‌الله روشن‌زاده و مانی خدابخشیان؛ هر چند گزارش این عزیزان را بعدها در نوارهای این دوستان دیده‌ام، چون کوچکتر بودم و یادم نمی‌آمد. اما پخش مجدد این گزارش‌ها هم آموختنی‌ است، حتی نود دقیقه‌ای از این گزارش‌ها را هم پخش کنید آموختنی‌ است.


خیابانی سپس از بهترین گزارش‌هایی که در این سال‌ها داشته است گفت و یادآور شد: در جام جهانی ۹۸ فرانسه که ۱-۰ به یوگسلاوی باختیم، گزارش آن بازی را بسیار دوست داشتم؛ چرا که به لحاظ فنی همه چیز خوب بود اما با توجه به این که باختیم این بازی به دل هیچکس ننشست. همچنین از میان بازی‌ها بازی ایران و آمریکا و ایران و استرالیا را دوست داشتم. بازی چند هفته گذشته منچستر سیتی و موناکو را هم خیلی دوست داشتم و از آن لذت بردم چون خود گواردیولا را دوست دارم گزارش آن بازی برایم لذت بخش بود.


این گزارشگر و مجری همچنین از خاطراتش از بازی ایران و استرالیا و کتک خوردنش در این دیدار روایتی داشت که به دلیل بالا بردن پرچم ایران مورد آزار استرالیایی‌ها قرار گرفته بود.


مهران مدیری در ادامه این گفت‌وگو از جواد خیابانی درخواست کرد که او را توجیه کند که این فوتبال چه جذابیتی دارد که همه را اسیر خود کرده است و جواد خیابانی هم اظهار کرد: حس خوب فوتبال به این دلیل است که در آن هیچ مسابقه‌ای تکرارشدنی نیست میلیون‌ها گل زده می شود اما هیچکدام عین هم نیست؛ بنابراین تکرار نشدن فوتبال باعث شده است که مسابقات جذاب شود و اتفاقات غیرمنتظره بیفتد. مثلا هیچ پیش‌بینی وجود ندارد که الان تیم ما با برزیل بازی کند و نبرد. به ویژه با این بدنه جدیدی که تیم ملی با حضور کیروش پیدا کرده است مطمئن هستم که روزی بتوانیم تیم‌های بزرگ‌ دنیا را ببریم.


خیابانی در ادامه از علاقه‌اش به گزارشگری و اینکه چطور شد به این حرفه‌ وارد شد سخن گفت.


«پیش از انقلاب زیاد استادیوم زیاد می‌رفتم. بازی‌های آسیایی تهران، جام ملت‌های آسیا و بازی با کویت در آزادی که علی پروین گل زیبای آن را زد و خیلی رویدادهای دیگر در فوتبال را از نزدیک مشاهده کرده بودم. آن زمان یازده‌ساله بودم. پس از انقلاب که درس و دانشگاه شروع شده و مخارج زیادی برایم داشت در استادیوم کار می‌کرد. پرچم درست می‌کردم و می‌فروختم همچنین بستنی و تخمه و ساندویچ درست می‌کردم و می‌فروختم همان موقع که برای تحصیل خودم کار می‌کردم همیشه گزارشگرها را کنار زمین می‌دیدم از جمله جواد طبسی‌نژاد، آقای کاووسی که همیشه دوستشان دارم و یادم می‌آید که می‌گفتم که باید روزی مثل این عزیزان گزارشگر شوم و احساس می‌کردم توانش را دارم. ۱۰ سال با این حال و روز زندگی کردم و قبل از آن هم در مسابقات مختلف تلویزیونی از جمله مسابقه هفته، نام‌ها و نشان‌ها شرکت کرده و با فضای تلویزیون آشنا بودم که در یکی از روزهای سال ۶۹ بود که برای تست دادن به تلویزیون رفتم.


او درباره‌ علاقه‌اش به فوتبال و اینکه چرا به دنیای فوتبال وارد نشد، اظهار کرد: فوتبال هم بازی می‌کردم و به ویژه در مسابقات آموزشگاهی و دانشگاهی حضور داشتم. اما به دلیل مشکلاتی که برای پایم پیش آمد و از آنجا که نتوانستم فوتبالیست شوم در دیگری برایم باز شد و گزارشگری را انتخاب کردم.


خیابانی با بیان اینکه گزارشگری شغل نیست، اظهار کرد: گزارشگری شغلی نیست که فکر کنیم با درآمد آن می‌توانیم زندگی کنیم. من در کنار گزارشگری معلم هم هستم و دروس فنی ریاضی،‌ کاربرد مواد در صنعت و نقشه‌کشی تدریس می‌کنم. گزارشگری یک احساس و تمایل خوب با مردم زندگی کردن است. خوشحالم از اینکه باعث خوشحالی مردم هستم؛ وقتی که خداداد عزیزی گل زد، زمانی که حمید استیلی گل زد و من فریاد آن گل‌ها را کشیدم.


خیابانی همچنین درباره تعاملش با گزارشگران تلویزیون اظهار کرد: بین ما گزارشگران آن اتفاقی که معمولا در جامعه هنری می‌افتد، نیست. سالها پیش زمانی که عادل فردوسی‌پور به تلویزیون آمده سید امیر حسینی مدیر گروه ورزش شبکه سه سیما بود و به من گفت خیابانی همش تو هستی، کاری کن کمتر باشی. پس از آن بود که این اطلاعیه‌ای را برای جذب گزارشگران به مجله سروش دادیم و تصمیم خوبی بود که این اتفاق افتاد و در میان آنها عادل فردوسی پور و گزارشگران مطرح دیگری به تلویزیون آمدند. در حال حاضر سبک گزارشگری فوتبال ما نسبت به بسیاری از کشورهای دیگر متفاوت است.


او درباره جملات قصار خود در گزارشگری نیز معتقد است: این سوتی‌ها سریال است، دیگر تا مرد سخن نگفته باشد عیب و هنرش نهفته باشد. نهایت اشتباهاتی که در گزارش‌ها داشتم به عدد 20 نمی‌رسد اما این اشتباهات بسیار تابلو شده است. چرا که توقعات مردم از من زیاد است و خیلی به من محبت دارند و از این اشتباهات جک و لطیفه می‌سازند. اگر این اشتباهات من در حالت جدی باعث خنده مردم شده است بسیار خوشحالم.


مهران مدیری نیز در ادامه با لحنی طنز اظهار کرد: قرار است این جملات قصار را کتاب کنم و خیابانی نیز اظهار کرد همین حالا اعلام می‌کنم تمام جک‌هایی که راجع من نوشته شده است، یک ناشر برایش پیدا شود و این اتفاق بیفتد و عنوان آن را انتخاب کرده‌ام «جواب‌های جواد به اشتباهات خودش».


مهران مدیری نیز مطرح کرد که اجازه بدهید سه چهار جلد بشود و بعد این کار را بکنیم.


خیابانی در پایان اظهار کرد: اگر من را از قاعده کنار بگذارید به خاطر سوتی‌های جواد خیابانی، به طور کلی سطح گزارشگری تلویزیون ایران در مسابقات خیلی بالاتر از برترین تلویزیون‌های دنیاست به نوعی که ما گزارشگران پیش از شروع بازی‌های مهم با یکدیگر جلسه می‌گذاریم و درباره اتفاقات بازی و تلفظ اسامی بازیکنان خارجی تمرین می‌کنیم.


انتهای پیام


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب