عضو شورای شهر تهران: فضای انتخابات شورا در پایتخت به نفع اصلاحطلبان است
با اینکه چند هفته بیشتر به انتخابات شوراها باقینمانده است، هنوز خبری از لیست اصلاحطلبان برای حضور در این انتخابات نیست. بالاخره لیست اصلاحطلبان نهایی نشده است؟
مطابق آخرین جلسهای که یکشنبه هفته پیش در شورای عالی سیاستگذاری داشتیم، مقرر شد تا لیست شاخصهایی که قرار است کاندیداها براساس آنها تایید شوند و در لیست قرار گیرند، روی سایت شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان قرار گیرد که گذاشته شد. براین اساس کاندیداهایی که مایل به حضور در لیست جبهه اصلاحطلبان هستند، میتوانند با مراجعه به سایت، مدارک و سوابق خود را در این سایت بارگذاری کنند تا بررسی شود. در مرحله بعد از بین داوطلبین حدود ٢٠٠ تا ٢٥٠ نفر پس از بررسی مدارک به مرحله بعد میروند. اما این پایان ماجرا نیست، در گام سوم گروه غربالگری شورای عالی سیاستگذاری از بین افراد ٢ تا ٣ برابر ظرفیت صندلیهای شورا (حدود ٦٠ – ٥٠ نفر) را انتخاب و به شورای عالی معرفی میکنند. در این مرحله، لیست این افراد در جلسه اعضای مرکزی شورای عالی سیاستگذاری، مطرح میشود تا از بین آنها ٢١ نفر به عنوان لیست نهایی اصلاحطلبان انتخاب شوند. البته اگر عضوی از اعضای شورای عالی سیاستگذاری، خودش برای انتخابات شوراها کاندیدا شده باشد، نمیتواند در این جلسه نهایی حضور داشته باشد.
وقتی به لیست اسامی کاندیداهای شورا نگاه میکنیم، به تعداد زیادی از اسامی چهرههای آشنایی برخورد میکنیم که بیشتر وجهه سیاسی دارند تا وجهه مدیریت شهری، میخواهم بگویم به نظر میرسد لیست شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بیشتر سیاسی باشد تا شهری و تخصصی، درست است؟
برخلاف تصور شما رویکرد شورای عالی سیاستگذاری رویکردی تخصصگرایانه است تا رویکردی سیاسی. البته قطعا به دلیل آنکه ترکیب این شورا بیشتر سیاسی است و هنوز جایگاه تشکلهای صنفی چندان تثبیت نشده است، این نگاه سیاسی هم خواه نا خواه تا حدود زیادی وجود خواهد داشت. با این وجود رویکرد شورا این است که اگر هم افراد سیاسی باشند باز هم از بین افرادی انتخاب شوند که تخصص و تجربه کافی را در مدیریت شهری داشته باشند. گرچه شخصا اینکه افراد سیاسی باشند را هم چندان بیربط با حضور آنها در شورا نمیبینم چرا که تهران شهری است با چالشهای بسیار زیاد که حل آنها نیازمند افرادی است که هم قدرت مدیریت داشته باشند و هم قدرت ارتباط با مدیران ارشد کشور و رایزنی برای حل مشکلات پایتخت بیشتر باشد، شورا موفقتر خواهند بود.
فکر میکنید با حضور چهرههای شاخصی چون محسن هاشمی، احمد مسجدجامعی و... سرلیست اصلاحطلبان برای انتخابات شوراها چه کسی خواهد بود؟
هنوز هیچ صحبتی در این زمینه مطرح نشده است. اما در مجموع با توجه به حضور چهرهها و مهرههای صاحب نام اصلاحطلب، فکر نمیکنم مشکلی برای انتخاب سرلیست داشته باشیم.
به نظر میرسد درانتخابات دوره پنجم، بیشترین بخت با افرادی است که در لیستهای دو طیف اصلاحطلب یا اصولگرا حضور داشته باشند و افرادی که مستقل شرکت میکنند، شانس چندانی نداشته باشند، درست است؟
بله. اصولا تاریخ انتخابات در تهران همیشه نشان داده که «لیست»ها بیشتر با استقبال مردم روبهرو خواهد شد. چون به هر حال در پایتخت، وزن آرای سیاسی به وزن آرای غیرسیاسی میچربد. گرچه مطالبات مردم با گذشته فرق کرده است. به هر حال بروز حوادثی چون پلاسکو، فرو نشستهای پیدر پی زمین، افزایش تخلفات ساختمانی و... باعث شده تا مردم با دیدگاه متفاوتی نسبت به گذشته، پای صندوقهای انتخابات شوراها بروند و بیشتر به افرادی رای دهند که متخصص باشند و بتوانند دردی از شهرشان را دوا کنند.
اعضای فراکسیون اصلاحطلبان شورای فعلی چطور؟ به نظرتان چند درصد از آنها در لیست اصلاحطلبان خواهند بود؟
هنوز مشخص نیست، ولی آنچه مسلم است این است که تمام اعضای اصلاحطلب شورا هم باید مانند سایر کاندیداها از سیستم غربالگری شورای عالی سیاستگذاری بگذرند و براساس شاخصههای در نظر گرفته شده، مجوز قرار گرفتن در لیست را بگیرند.
و نظر خود شورای عالی سیاستگذاری در مورد عملکرد فراکسیون اصلاحطلبان شورای چهارم چگونه است؟
تا جایی که میدانم دیدگاه شورای عالی اصلاحطلبان نسبت به عملکرد کلی فراکسیون اصلاحطلبان شورای چهارم، مثبت است. حتی در همین راستا و برای اینکه تجربه شورای چهارم به اعضای اصلاحطلب شورای پنجم منتقل شود، قطعا تعدادی از اصلاحطلبان کنونی هم در لیست حضور خواهند داشت.
و شورای عالی سیاستگذاری هنوز در مورد کاندیداهای خود برای انتخاب شهردار بعدی گزینههایی را مدنظر قرار نداده است؟
هنوز نه؛ یعنی فعلا تمام هم و غم شورای عالی در مورد انتخابات شوراست. طبیعی است بعد از مشخص شدن نتیجه انتخابات، خود اعضای جدید میتوانند در مورد انتخاب شهردار به اتفاق نظر برسند. ولی در هر صورت اعضای شورای سیاستگذاری معتقدند که فردی باید شهردار تهران شود که از لحاظ پاکدستی، حسن شهرت، مدیریت شهری، قدرت فرماندهی شهرتهران و تعامل با سازمانهای حاکمیتی سرآمد بوده و امین و مورد اعتماد مردم باشد.
و بالاخره اینکه پیش بینی شما در مورد شورای پنجم چیست؟ یعنی فکر میکنید بیشترین کرسی شورا در دوره پنجم به کدامیک از دو طیف اصلاحطلب یا اصولگرا تعلق میگیرد؟
هنوز برای این پیشبینی زود است ولی مسلم است که شهرداری از دید مردم در مورد چالشهایی چون: ایمنی، طرح تفصیلی، بحرانها، تخریب باغات و... چندان موفق نبوده است. در واقع فضا بیشتر به نفع اصلاحطلبان است. البته جریان مقابل هم به این مساله پی برده است. برای همین هم هست که جناح رقیب بیشتر دنبال تخریب و... از طریق شبکههای مجازی، سایتها و... است. ولی در نهایت فکر میکنم مردم فهیم تهران خود بهتر میتوانند افرادی را انتخاب کنند که از عهده اداره شهرشان برآیند.
انتهای پیام/