دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 فروردين 1396 - 16:42

روحانی: امید مردم به آینده کشور و نظام، در دولت تدبیر بیشتر شده است/ تقویت ارتباطات و شبکه‌های اجتماعی یک ضرورت است

رئیس جمهوری با اشاره به دستاوردهای دولت یازدهم در عرصه اقتصادی و ایجاد نشاط در میان مردم، اظهار داشت: رفع دغدغه ها برای سرمایه‌گذاری و آینده‌نگری بسیار مهم است. کاری که دولت تدبیر و امید انجام داد در یک جمله خلاصه می‌شود و اینکه امید مردم به آینده کشور و نظام در جهت مادی و معنوی افزایش پیدا کرده است و آینده را روشن‌تر می‌بینند.
کد خبر : 170913

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام حسن روحانی روز سه شنبه در مراسم افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۴۳ طرح و پروژه در استان مازندران، با اشاره به تاریخ و فرهنگ بزرگ، دین اسلام، مذهب علوی، عشق ایرانیان به خاندان رسالت و ایستادگی در ۸ سال دفاع مقدس، گفت: ملت ایران ملتی بزرگ است و باید با نشاط، کار و تلاش به جلو حرکت کنیم.


رئیس‌ جمهور افزود: امید ما از دیروز بیشتر است و دولت نیز به دنبال همین امر بود. برخی می‌گویند چرا در ماه‌های پایان دولت تدبیر و امید افتتاح طرح ها و پروژه‌ها زیاد است اما همه ما باید از این امر خوشحال باشیم و باید در نظر داشت، افتتاح پروژه‌ها و طرح‌ها مختص به زمان کنونی نبوده و در دهه مبارک فجر و هفته دولت، چندین افتتاح و بهره‌برداری داشتیم.


روحانی تصریح کرد: همه ملت و ارکان نظام و کشور در حال تلاش برای تحقق این اهداف هستند و خوشحالیم که تحرک جدیدی در کشور بوجود آمده است.


رئیس‌ جمهوری با بیان اینکه باید تولید ملی و اشتغال که مقام معظم رهبری در سال جاری بر آن تأکید کرده‌اند به گفتمان سال تبدیل شود، گفت: در جلسه‌ای با مقام معظم رهبری به بنده درباره کالاهای وارداتی تأکید کردند که اگر کارخانه‌ای در کشور در حال تولید است، نباید جنس مشابه خارجی وارد شود و بسیار مهم است که در سال جاری گفتمان همه ما به تولید، کار، تلاش و اشتغال تبدیل شود.


روحانی با بیان اینکه ان‌شاء‌الله انتخابات پیش رو بسیار پررونق برگزار شود، به شرایط حساس کنونی کشور اشاره و تأکید کرد: باید قدرت، وحدت و انسجام خود را در این انتخابات به جهانیان نشان دهیم.


وی تأکید کرد: امید داریم که در این انتخابات، اخلاق قربانی نشود و مراقب هستم و همواره سفارش می‌کنیم که به اخلاق در کشور لطمه‌ای وارد نشود، چرا که اخلاق می‌تواند در جامعه، آرامش، معنویت و اعتماد ایجاد کند.


رئیس‌ جمهور افزود: نباید دین خود را بفروشیم و شرایط کشور به گونه‌ای است که به دنیا نشان دهیم که انتخابات ما با انتخابات آمریکا و اروپا فرق دارد چرا که جامعه‌ای اسلامی بوده و بنیانگذار انقلاب اسلامی ما، امام خمینی(ره)، می‌باشد و رهبری همچون مقام معظم رهبری، دارای قانون اساسی اسلامی، قرآن و عشق به خاندان اهل بیت(ع) هستیم.


روحانی با اشاره به صبر و تحمل حضرت علی(ع) و اخلاق خوش ایشان با مردم، گفت: امیرالمؤمنین(ع) با اتصال به آسمان و حتی هوش بالای خود می‌دانست که ابن ملجم مرادی کیست؟ اما با این حال بیشتر از دیگران به وی لطف می‌کرد.


رئیس‌ جمهور ادامه داد: تا متوجه می‌شویم، فردی رقیب ماست رفتار ما به گونه‌ای دیگر می‌شود، اما باید در نظر داشته باشیم که امیرالمؤمنین، هیچگاه به ابن ملجم لجوج و منافق ، با وجود شناخت کاملی که از وی داشت، حتی در آخرین لحظات عمر پربرکت خود تعرضی نکرد.


روحانی تصریح کرد: یکدیگر را دوست داشته باشیم، چرا که برادریم و از یک مملکت هستیم و باید به دنبال آبادانی ایران و تلاش برای تولید و اشتغال باشیم.


رئیس‌ جمهور با بیان اینکه بسیار خوشحال‌کننده است جوانان ایرانی دارای شغل و با شجاعت و عزت نفس، مشغول بکار باشند، اظهار داشت: همه ما در یک کشتی بوده و زیر یک سقف هستیم و باید از خوشحالی و از کار مردم لذت ببریم.


روحانی تأکید کرد: کینه‌ها را کنار بگذاریم چرا که کینه‌ها به خودمان هم رنج می‌دهد. مگر اینکه کینه‌ای در راه خدا باشد که این موارد نیز استثنا است و نباید برای دنیا غمگین بود.


رئیس‌ جمهور با اشاره به تخصیص اعتبار لازم و مناسب دولت یازدهم به کشاورزان آسیب‌دیده شمالی از سرمازدگی محصولات، اظهار داشت: پس از گزارش استاندار مازندران، این امری خوشحال‌کننده است و مردم ایران باید شاداب به جمهوری اسلامی ایران، مذهب شیعه، شمال سرسبز، خلیج فارس که نعمت الهی هستند، افتخار کنند.


روحانی در ابتدای این مراسم نیز هنگام افتتاح طرحهای مرتبط با توسعه بنادر ، به بهره‌برداری از فاز دو بندر امیرآباد اشاره کرد و گفت: افتتاح این طرح می‌تواند تحول خوبی در حرکت اقتصادی کشور ایجاد کند.


رئیس‌ جمهوری در فرمان بهره‌برداری از طرح‌های مختلف بندر امیرآباد که توسط وزارت راه و شهرسازی انجام شده است، گفت: رشد ۵۳ درصدی مسافرت‌های دریایی، نشان‌ دهنده رشد و توسعه کشور در این بخش است.


روحانی افزود: زمانی که واردات داریم و صادرات نداریم، به معنای آن است که کامیون‌ها باید، خالی به بنادر رفته و آنجا بارگیری نمایند، اما زمانی که صادرات توسعه پیدا کند، این اتفاق نخواهد افتاد. توسعه همزمان صادرات و واردات نشان می‌دهد که بخش‌های حرکت اقتصادی و تولیدی به یکدیگر پیوند خورده اند.


رئیس‌ جمهور با بیان اینکه دریای خزر از لحاظ اقتصادی، گردشگری، انرژی و روابط سیاسی ما با کشورهای منطقه بسیار حائز اهمیت است، به افتتاح اسکله در منطقه آزاد بندر انزلی و بهره‌برداری از طرح توسعه بندر امیرآباد اشاره کرد و گفت: همه اینها بدان معنا است که توسعه بنادر ما در شمال و جنوب برای تقویت روابط تجاری اهمیت دارد.


روحانی توسعه شبکه ریلی و ترانزیت کالا از طریق کشورمان را موجب ایجاد تحول بزرگ در اقتصاد و توسعه روابط با کشورهای همسایه دانست و گفت: در یکسال گذشته روابط اقتصادی ایران و روسیه، بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته و در عین حال با دیگر کشورها نیز در زمینه صادرات و واردات، روابط خوبی داشته‌ایم.


رئیس‌ جمهوری با بیان اینکه ایران با کشورهای حوزه اوراسیا در حال ایجاد منطقه آزاد تجاری است، که می‌تواند تحول بزرگی در منطقه بوجود آورد، خاطر نشان کرد: قراردادهای ما با کشورهای اوراسیا در آینده‌ای نزدیک به ثمر خواهد نشست و صادرات کالا از ایران به این کشورها، آغاز خواهد شد.


روحانی تأکید کرد: تمامی بخش‌های تولیدی و اقتصادی باید در سال اشتغال و تولید به میدان آمده و فعال باشند.


رئیس‌ جمهوری سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در پروژه‌های استان مازندران را نشان از حضور فعال این بخش دانست و گفت: مشارکت مردم بسیار با اهمیت است و باید برای حضور مثمرثمر فعالان اقتصادی، آنها را تشویق کرده و امنیت لازم را برایشان بوجود آوریم.


روحانی در بخش دیگری از این مراسم در فرمان افتتاح طرح‌ها و پروژه‌ها وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان مازندران پس از استماع گزارش دکتر قاضی‌زاده هاشمی با تقدیر از تلاش‌های مدیران و دست‌اندرکاران این بخش در استان گفت: موضوع سلامت، بهداشت و درمان در کشور بسیار حائز اهمیت بوده و یکی از افتخارات دولت تحولی است که در این راستا حاصل شده است.


رئیس‌ جمهوری به گزارش استاندار مازندران درباره تحول در حوزه سلامت این استان اشاره کرد و افزود: در استان مازندران ۳ هزار تخت بیمارستانی وجود داشته که در طول سال‌های گذشته بیش از هزار تخت به آن اضافه شده و با برنامه‌ریزی مسئولان هزار تخت دیگر نیز در برنامه کاری قرار دارد. البته این به معنای آن نیست که توانسته‌ایم به نقطه مطلوب برسیم و باید اقدامات در این راستا ادامه پیدا کند.


روحانی مردم استان مازندران را ولایتمدار، غیور و با وفا نسبت به نظام و ولایت و انسان‌هایی با ایمان توصیف کرد و با اشاره به استقبال پرشور مردم این استان از وی در سال ۹۲ و حضور بی‌نظیر مردم ساری در مسجد جامع، گفت: مردم مازندران عاشق خاندان رسالت و اهل بیت(ع) هستند و ما همواره برای آنان آرزوی توفیق داریم.


رئیس‌ جمهوری در بخش دیگری از این مراسم و در فرمان افتتاح پروژه‌های وزارت جهاد و کشاورزی در استان مازندران از تلاش‌های کارآفرینان این استان تقدیر کرد و افزود: اگر سه وزارتخانه نیرو، جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت برای تجهیز اراضی و فناوری‌های مدرن دست به دست هم بدهند، هدف دستیابی به تولید و اشتغال به خوبی حاصل خواهد شد.


روحانی بهره‌برداری از طرح‌های وزارت جهاد کشاورزی در استان مازندران را نشان از وجود ظرفیت بسیار مناسب در این استان دانست و گفت: مردم مازندران علاقمند به کار و کوشش هستند و باید به آنان کمک کنیم.


رئیس‌ جمهور استفاده چندباره از اراضی در طول سال را بسیار مهم برشمرد و گفت: در برخی از کشورهای جنوب شرق آسیا، از بعضی از اراضی در طول یکسال، ۸ بار استفاده می‌شود و ما باید تلاش کنیم تا بتوانیم امکان استفاده چند باره را از اراضی خود در کشور، ایجاد کنیم.


روحانی با تأکید بر اینکه باید خود را برای یک تحول بزرگ در کشور آماده کنیم، گفت: امروز زمینه برای صادرات انواع محصولات کشاورزی، فراهم است و ایجاد بنادر و توسعه آنها نیز تسهیل‌کننده آن خواهد بود، البته باید همپای آن در زمینه سازماندهی هم تلاش کنیم.


رئیس‌ جمهور همچنین در فرمان افتتاح و آغاز عملیات اجرایی پروژه‌های وزارت ورزش و جوانان در استان مازندران نیز با تقدیر از دست‌اندرکاران ورزش کشور و قهرمانان ملی که در صحنه‌های مختلف ورزشی برای ملت ایران افتخارآفرینی کردند، افزود: بهره‌برداری از ۱۱۹۰ پروژه ورزشی در طول ۳.۵ سال گذشته در کشور، افتخاری برای دولت است و نشان می‌دهد که ملت ایران مردمی ورزش دوست بوده و خادمان مردم هم گام‌های خوبی در راستای توسعه ورزش برداشته‌اند.


روحانی خاطر نشان کرد: ورزش تضمین‌کننده سلامت جامعه بوده و برای نسل جوان اهمیت فراوانی دارد.


رئیس‌ جمهوری همچنین پس از استماع گزارش وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در فرمان بهره‌بردرای از پروژه‌های ارتباطی استان مازندران، گفت: خوشبختانه خدمات خوبی در استان مازندران در زمینه ارتباطات و فناوری اطلاعات صورت گرفته به طوری که اعتبارات مناسبی در این حوزه اختصاص یافته و پهنای باند در این استان ۸.۵ برابر شده است.


روحانی تأکید کرد: امروز مسأله تقویت ارتباطات با زندگی، شغل، فناوری، علم و رابطه با جهان در ارتباط است و دیگر تنها یک موضوع تشریفاتی و لوکس نیست، بلکه به عنوان یک ضرورت مطرح است.


رئیس‌ جمهوری با اشاره به اقدامات دولت در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گفت: در طول سال‌های گذشته، تلاش‌های زیادی از سوی دولت صورت گرفته تا ثابت کنیم، مسأله تقویت ارتباطات مجازی و شبکه‌های اجتماعی که برخی تصور می‌کردند باید هر وقت دلشان خواست این شبکه‌ها را ببندند، یک ضرورت است و میلیون‌ها جوان و افراد تحصیلکرده، کشور نیاز به آن دارند.


روحانی ادامه داد: البته باید نسبت به آن مراقبت‌هایی صورت گیرد چرا که ما باید اخلاق و امنیت دینی و ملی خود را حفظ کنیم اما در عین حال مردم نیز در جامعه رفاه داشته باشند و این امکان‌پذیر است.


رئیس‌ جمهوری همچنین در بخش افتتاح طرحهای مرتبط با معادن تأکید کرد: اقداماتی که در این دولت برای اکتشاف معادن انجام شده است، ۲.۵ برابر ۹۰ سال گذشته است و این کار بزرگی است که در دولت یازدهم انجام شده و نتایج آن به اطلاع مردم خواهد رسید.


روحانی با اشاره به آمارهای خوشحال‌کننده در کل مناطق کشور، گفت: کشف و اکتشاف معادن می‌تواند به اشتغال‌زایی کمک کند. طبق آمار بانک مرکزی وضعیت معادن در سه ماهه اول و دوم سال نشان می‌داد که رشدی ندارد، اما در ۳ ماهه سوم سال بانک مرکزی اعلام کرد که معادن کشور رشد قابل ملاحظه‌ای داشته است.


رئیس‌ جمهوری به سخنان وزیر صنعت، معادن و تجارت مبنی بر اینکه اگر در کشور دولت یک واحد کار انجام داده است، اما ۲۰ برابر توسط بخش خصوصی انجام شده، اشاره کرد و اظهار داشت: باید به سرمایه‌گذاران، کارآفرینان، بخش خصوصی، کارگران، مهندسان و ملت ایران تبریک گفت که چنین کار بزرگی را انجام داده‌اند و باید ادامه یابد.


روحانی تأکید کرد: باید همانطور که مقام معظم رهبری بر امر اشتغال و تولید در سال جاری تأکید کرده‌اند، کار مضاعف انجام دهیم و به آنچه که هدف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برسیم.


رئیس‌ جمهوری ادامه داد: مسأله اشتغال و کارآفرینی برای همه روستائیان و کل کشور حائز اهمیت است.


روحانی با اشاره به تحولاتی که در استان مازندران در ارتباط با گردشگری، سکونت گردشگران در خانه‌های روستایی و بوم‌گردی انجام شده است، اظهار داشت: این تحول خوبی در روستاهای ایران است و باعث تحول صنعت گردشگری شده است. در جنوب کشور نیز گزارشات فراوانی به دست من رسیده که ساکنان روستاها، اتاق‌های خود را در اختیار میهمانان نوروزی قرار داده و غذاهای محلی تهیه می‌کردند و درآمد نسبتاً خوبی نیز از این طریق برای روستائیان فراهم شده است.


رئیس‌ جمهوری تصریح کرد: باید برای هر روستا، مزیت‌هایی در نظر بگیریم و طرح مورد نظر وزارت کار و تأمین اجتماعی مبنی بر اینکه برای هر روستا یک محصول اصلی که دارای مزیت است، تعریف شود، باعث تحرک در زندگی و اشتغال مردم خواهد شد.


روحانی با تأکید بر اینکه بخش خصوصی در صنعت گردشگری فعال شده و حرکت‌های خوبی در این زمینه انجام شده است، اظهار داشت: با ساخت هتل‌ها، زیربنای گردشگری کامل می‌شود و تجهیز ناوگان هوایی، ریلی، بنادر و دیگر زیرساخت‌ها، به این صنعت کمک می‌کند.


رئیس‌ جمهوری تصریح کرد: گردشگری یکی از راه‌های سریع اشتغال‌زایی است و با توجه به جاذبه‌های فراوان مذهبی و گردشگری ایران، می‌توان توریست‌های فراوانی را جذب کشور کرد.


روحانی با اشاره به حساسیت‌های برخی در کشور، برای برنامه صد روزه اول دولت یازدهم و همچنین اقدامات مهم این دولت در همین زمینه، افزود: در همان صد روزه اول دولت با آقای آخوندی و رییس سابق بنیاد مستضعفان جلسات متعددی در باره جاده شمال برگزار شد و یکی از دستگاه‌های امنیتی در این زمینه مسایلی داشت. اما متأسفانه برای اتمام این پروژه، زمان طولانی سپری شد و در طول ۱۷ سال گذشته تنها ۳۰ درصد تحرک داشت.


رئیس‌ جمهور ادامه داد: امیدواریم پروژه تهران – گچسر از جاده شمال در دولت یازدهم، انجام شود چرا که جاده شمال، ملی بوده و برای همه مردم ایران حائز اهمیت است.


روحانی تأکید کرد: سه طرح جاده فیروزکوه، هراز و شمال، مهم‌ترین کار دولت یازدهم برای مردم ایران است و امیدواریم قدم به قدم جلو برویم.


رئیس‌ جمهوری تأکید کرد: خوشحالیم که پروژه‌های دولت تدبیر و امید به اندازه‌ای زیاد است که برای افتتاح آنها، فرصتی نمی‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب