دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
رئیس خانه معدن ایران:

رشد پنجاه درصدی صادرات ذخایر معدنی کشور بعد از برجام/ اقتصاد معدنی به حاشیه رانده نشود

نبود شناخت داخلی از جایگاه معدن در اقتصاد جهانی باعث ابهامات زیادی در الگوی توسعه صنعت معدن کشور شده و موانع قانونی و حقوقی فراوانی را ایجاد کرده که تنها نتیجه آن به حاشیه راندن معادن در رقابت با دیگر رقبای خارجی شده است.
کد خبر : 170598

محمدرضا بهرامن رئیس خانه معدن ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آنا درباره آینده معادن ایران در سال جاری گفت:‌ پس از برجام، ورود به بازار خارجی برای عرضه برخی تولیدات بخش معدن، خصوصا فلزات با رشد اقتصادی قابل توجهی روبه رو شد.


وی ادامه داد:‌ در مقایسه آمار تولید 6 ماهه دوم سال 95 نسبت به سال گذشته آن،‌ سنگ مس 31میلیون و 709هزار و 228تن و با رشد 23.78 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و سنگ‌آهن با 27 میلیون و 127 هزار و 84 تن با رشد 48.8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل و زغال‌سنگ با یک‌میلیون و 290هزار تن و 2.8درصد رشد نسبت به مدت سال قبل همراه شد.


عضو اتاق بازرگانی تهران افزود: مقدار صادرات در بخش معدن طی 6 ماهه سال 95، 123هزار و 251هزار تن بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 54.7 درصد رشد داشته و از نظر ارزشی نیز این حجم صادرات دارای ارزش 582.1 میلیون دلار بوده که با رشد 50 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل همراه بوده اما در باره وضعیت معدن و صنایع معدنی در همین مدت باید گفت که وضعیت بخش معدن در مقایسه با دیگر صنایع نسبتاً مناسب و رو به رشد است.


وی درباره نیازهای این صنعت نیز اضافه کرد: درک جایگاه اقتصاد معدن از سوی سیاست گذار،‌ میتواند مسیر توسعه،‌ رشد پایدار،‌ اشتغالزایی،‌ صادرات و جلوگیری از خام فروشی را در بر داشته باشد بنابراین اولویت پیشرفت این بخش در گرو تکمیل زیرساخت هایی نظیر راه،‌ حمل و نقل،‌ حمایت بانکی و ... است.


بهرامن با انتقاد از وضعیت فعلی معادن کشور خاطر نشان کرد: نبود شناخت داخلی از جایگاه معدن در اقتصاد جهانی باعث ابهامات زیادی در الگوی توسعه صنعت معدن کشور شده و موانع قانونی و حقوقی فراوانی را ایجاد کرده که تنها نتیجه آن به حاشیه راندن معادن در رقابت با دیگر رقبای خارجی است.


عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: ارزش معادن ایران خارج از تصور است اما اکنون ارزش ذخایر معدنی حدود 700 میلیارد دلار برآورد شده اما پس از اکتشافاتی که در بخش های طلا،‌ زغال سنگ،‌ آلومینیوم و حتی فولاد شده است،‌ احتمالا این رقم به میزان 2 برابر یعنی 1400 میلیارد دلار می‌رسد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب