دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 فروردين 1396 - 13:33
رئیس بنیاد مسکن مطرح کرد؛

150 هزار فرصت شغلی در ساخت مسکن روستایی / مسکن اجتماعی در انتظار تسهیلات بانکی و وام بلاعوض

رئیس بنیاد مسکن با بیان اینکه افزایش تاب آوری سکونت‌گاه‌های روستایی و بالا بردن ضریب ماندگاری در روستاها از مهم‌ترین اهداف طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی است، گفت: اگر این طرح را فراموش کنیم چیزی در حدود 150 هزار فرصت شغلی مستقیم و غیر مستقیم را از دست خواهیم داد و 10 تا 15 درصد تولید صنایع فولاد و سیمان هم بر روی زمین می‌مانند.
کد خبر : 170052

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، علیرضا تابش امروز در نشست مطبوعاتی امروز خود در بنیاد مسکن که به مناسبت سی و هشتمین سالگرد افتتاح حساب 100 امام خمینی (ره) و تاسیس بنیاد مسکن برگزار شد، با بیان اینکه اهمیت صنعت ساختمان در اقتصاد ملی از مهم‌ترین موضوعاتی است که این روزها در بخش مسکن مورد توجه قرار گرفته است، افزود: اهمیت مسکن در قانون اساسی همواره مورد توجه بوده به طوری که در اصل 31 قانون اساسی آمده، داشتن مسکن مناسب با نیاز هر فر فرد ضروری است و دولت مکلف به ایجاد زمینه اجرای این اصل شده است.


وی تصریح کرد: از سوی دیگر صنعت ساختمان که 100 صنعت به صورت مستقیم و غیرمستقیم به آن وابسته است، به عنوان محرک توسعه و اشتغال ایفای نقش می‌کند و این نقش با توجه به نامگذاری سال جدید به نام اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال اهمیت بیش‌تر می‌یابد.


تابش ادامه داد: سالیانه 200 هزار واحد مسکن روستایی در کشور تولید می‌شود که 100 هزار شغل مستقیم و 50 هزار شغل غیرمستقیم ایجاد می‌کند.


وی تاکید کرد: یک میلیون و 500 هزار مسکن روستایی بهسازی و نوسازی شده که برای این واحدها اعتباری بالغ بر 13 هزار و 900 میلیارد تومان هم صرف شده است.


رئیس بنیاد مسکن بیان کرد: اگر آمار بازسازی در روستاها طی سالیان گذشته را که بالغ بر 340 هزار واحد بوده، به این آمار اضافه کنیم درواقع یک میلیون و 900 هزار واحد مسکن روستایی تولید شده و مردم در حال بهره‌برداری از آن هستند. این آمار بدین معنا هستند که امروز حدود 40 درصد واحدهای مسکن روستایی به زلزله مقاوم هستند.


وی با بیان اینکه در حوزه مسکن روستایی و بازسازی مناطق آسیب دیده به عنوان یک نیروی پیشرو عمل می‌کنیم و بانک‌ها نیز همکاریشان در این زمینه نسبتا مناسب بوده و امیدواریم که بهتر هم شود.


تابش ابراز کرد: در برنامه ششم توسعه علاوه ساخت سالیانه 200 هزار واحد مسکن روستایی، ساخت 150 هزار واحد مسکن کم‌درآمد شهری هم قید شده است.


وی با بیان اینکه سال گذشته 3 هزار و 500 واحد مسکن کم درآمد را با عتباری بالغ بر 250 تا 300 میلیارد تومان به اتمام رسانده و بهره‌برداری کرده‌ایم، تصریح کرد:در سال 96 جز واحدهای نیمه تمام سال 95، برای ساخت 6 هزار واحد مسکن کم‌درآمد هم برنامه‌ریزی کرده‌ایم.


مسکن اجتماعی در انتظار تسهیلات بانکی و وام بلاعوض


وی درباره زمان اجرای طرح مسکن اجتماعی هم گفت: اواخر سال گذشته دولت به پیشنهاد وزارت راه و شهرسازی مصوبه ای را به تصویب رساند که بر اساس آن شرئع فعالیت مسکن کم‌درآمدها از ابتدای سال 96 باشد.


تابش افزود: در این راستا حیطه وظایف بنیاد مسکن به دو بخش مسکن حمایتی و مسکن اجتماعی تقسیم می‌شود که در بخش مسکن کم‌درآمدها بنیاد مسکن باید برای ساخت 100 هزار واحد مسکونی به مردم کمک‌‌رسانی کند.


وی تاکید کرد:‌ برنامه توزیع مسکن حمایتی شامل تسهیلات ساخت مسکن ملکی به تعداد 10 هزار واحد با سقف فردی 40 میلیون تومان، تسهیلات خرید مسکن ملکی به تعداد 20 هزار واحد با سقف فردی 40 میلیون تومان و کمک بلاعوض به متقاضیان مسکن مهر بدون متقاضی به تعداد 5 هزار واحد تا سقف 7 میلیون تومان است. همچنین در بخش مسکن اجتماعی پرداخت تسهیلات به سازندگان مسکن احتماعی ( دارندگان زمین) به تعداد 15 هزار واحد تا سقف فردی وام 80 میلیون تومان و وام قرض‌الحسنه ودیعه مسکن به تعداد 5 هزار واحد با سقف فردی 75 میلیون تومان است.


به گفته رئیس بنیاد مسکن، این مصوبه در 2 اسفندماه سال گذشته به تصویب رسید و اکنون تقاضای تسهیلات از بانک مرکزی و درخواست منابع بلاعوض را از سازمان برنامه و بودجه داریم.


تابش بیان کرد: برای اجرای این طرح نیازمند 2 هزار و 400 میلیارد تومان منابع وام و 167 میلیارد تومان منابع بلاعوض هستیم که در انتظار رسیدن این منابع برای اجرای مصوبه به نفع مردم هستیم.


ساخت 8 هزار مسکن روستایی جدید از سوی خیرین مسکن‌ساز


وی با بیان اینکه تاکنون برا ساخت 30 هزار واحد مسکونی از سوی خیرین مسکن‌ساز اقدام شده است، اظهار کرد: بنا داریم تا امسال هم ساخت 7 تا 8 هزار واحد مسکن جدید را آغاز کنیم.


ایمن‌سازی 30درصد روستاهای کشور در برنامه ششم


رئیس بنیاد مسکن با تاکید بر اینکه احکام خوبی درباره مسکن روستایی در برنامه ششم توسعه آمده است، ادامه داد: یکی از این احکام ایمن‌سازی بافت روستاها است که در ماده 32 برنامه ششم توسعه آمده است.


وی گفت: در طول برنامه ششم توسعه باید 30 درصد روستاهای کشور ایمن‌سازی شوند. همچنین باید برای حداقل 20 درصد 9 هزار روستای مرزی کشورطرح هادی روستاها تهیه و اجرا شود.


به گفته تابش، تهیه و بازنگری طرح هادی برای 10 هزار روستا در برنامه ششم توسعه کشور قید شده است.


وی اضافه کرد: تا کنون برای 99 درصد روستاهای بالای 20 خانوار یعنی تعداد 6 هزار و 555 روستا طرح هادی تهیه و تصویب شده است که در 42 درصد این روستاها این طرح اجرایی شده است.


3 میلیون و 260 هزار مسکن روستایی سند دار شده‌اند


تابش با تاکید بر اینکه سند دار کردن خانه‌های روستایی بسیار حائز اهمیت است، بیان کرد: تا کنون 3 میلیون و 260 هزار مسکن روستایی را سند دار کرده ایم که این تعداد هم شامل واحدهای داخل روستا و هم شهرهای زیر 25 هزار نفر جمعیت است.


وی تاکید کرد: مجموع مسکن روستایی در کشور 5 میلیون و 300 هزار واحد است که از این میزان 3 میلیون و 295 هزار واحد غیرمقاوم هستندکه بخشی از آنها تا افق 1405 و نوسازی و بهسازی سالیانه 200 هزار واحد مسکونی مقاوم‌سازی می‌شوند.


اقدامات سال 96 بنیاد مسکن


رئیس بنیاد مسکن درباره اقدامات سال جاری این بنیاد هم گفت: تهیه و بازنگری طرح هادی در 2 هزار روستا، ادامه عملیات اجرای طرح هادی در 2 هزار و 900 روستا، صدور سند برای 200 هزار واحد جدید، تهیه طرح گردشگری در 80 روستا از جمله اقدامات بنیاد مسکن در سال 96 است.


وی تاکید کرد: مجموع اعتبارات ملی و استانی ما در سال جاری یک هزار و 500 میلیارد تومان است که باید ببینیم چه میزان از این اعتبارات تخصیص می‌یابد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب