ماموریت ویژه در مشهد؛ شناسایی گسلهای زلزله برای ایمنسازی ساختوسازها
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، زمینلرزه 6.1 ریشتری روز 16 فروردینماه در سفیدسنگ حدود ۸۰ کیلومتری شهر مشهد به وقوع پیوست و بخشهایی از خراسان رضوی را لرزاند که متاسفانه دو کشته و 9 مصدوم بر جای گذاشت. پس از این حادثه دو معاون وزیر راه یعنی معاون مسکن و ساختمان وزیر راه و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به مشهد رفتند تا با حضور در جلسه استانداری، آخرین وضعیت زلزله استان را بررسی و گزارش آن را به صورت مستقیم به آخوندی ارائه کنند.
حالا با گذشت دو روز از این حادثه قرار است تا گسلهای زلزله شهر مشهد شناسایی شده و از این پس ساختمانها با توجه به اقلیم منطقه و به گونهای ساخته شوند تا میزان هدررفت انرژی در آنها در حداقل ممکن و با استاندارهای مناسب باشد.
آنطور که برآورد شده ۷۰۰ تا یک هزار واحد مسکونی در روستاهای زلزلهدیده آسیب دیدهاند که در برخی از روستاها، میزان خسارات بیشتر است.
به گفته محمد شکرچیزاده معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، منطقه خراسان رضوی از نظر زلزله، جزو مناطق فعال به شمار میرود و در این منطقه زلزلههای مهمی از سال ۱۹۴۵ میلادی تاکنون گزارش شده است و به همین دلیل باید ملاحظات جدی در این زمینه داشته باشیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی میگوید: در سال ۱۳۸۹ شمسی در تربتحیدریه و در سال ۹۰ در نیشابور، زلزلههای بیش از ۶.۵ و ۷ ریشتر در استان رخ داده است. دستگاههای شتابنگار این مرکز نیز که در منطقه مستقر هستند گزارش شتاب زلزله را گرفته و بر اساس آن شتاب ماکزیمم و بیشینه شتاب، حدود ۱۲ صدم شتاب ثقل است که عدد بزرگی نیست.
مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی توافق کرده تا برای ساخت مسکن متناسب با اقلیم منطقه همکاری کنند.
گفتنی است، بر اساس مصوبه سال گذشته شورایعالی شهرسازی و معماری ایران گسلهای شهر مشهد باید شناسایی شوند و محدودیتهایی که از نظر ساخت و ساز لازم است توسط شهرداری و استانداری، اعمال شود.
همچنین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی از سوی شورایعالی شهرسازی و معماری ایران، مسئولیت پیگیری مصوبه گسلهای کلانشهرها و از جمله مشهد را برعهده دارد و بر همین اساس پیگیریهای خود را در این باره آغاز کرده است.
انتهای پیام/