دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 بهمن 1393 - 10:44
نشست‌های پرسش و پاسخ جشنواره فیلم فجر / 12

شمس لنگرودی: از شعر گفتن خسته شده بودم، وارد سینما شدم

شمس لنگرودی گفت: «حضور در سینما انگیزه دوباره‌ای به من داده است. از فضای کاری خودم، یعنی نشستن در خانه و تنها شعر گفتن خسته شده بودم و خوشحالم که صناعی‌ها موجب شد این فضا برایم تغییر کند و وارد سینما شوم. این فرصت به من روحیه و انرژی داد.»
کد خبر : 1690

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، نشست پرسش و پاسخ فیلم سینمایی «احتمال باران اسیدی» با حضور بهتاش صناعی‌ها نویسنده و کارگردان، کامبوزیا پرتوی مشاور کارگردان، سمیرا برادری تهیه کننده، محمدرضا جان‌پناه مدیر تصویربرداری و ایرج رامین فر طراح صحنه و لباس، شمس لنگرودی، پوریا رحیمی‌سام، مریم مقدم بازیگران این فیلم برگزار شد.


در ابتدای این نشست بهتاش صناعی‌ها درباره فیلمنامه این فیلم گفت: «من و خانم مقدمی روی فیلمنامه‌ای با موضوع تنهایی کار می‌کردیم، اما شنیدن خاطره‌ای از یک دوست باعث شد روند نوشتن این فیلمنامه تغییر کند. فیلمنامه جدید با اینکه همچنان تم اصلی تنهایی را داشت، اما ایده‌ها و نگاه‌های تازه‌ای وارد آن شده بود.»


در ادامه صناعی‌ها در مورد انتخاب شمس لنگرودی برای بازی در این فیلم گفت: برای نقش «منوچهر» با کامبوزیا پرتوی گزینه‌های بسیاری را بررسی کردیم و در نهایت ایشان، شمس لنگرودی را پیشنهاد داد.»


وی درباره موسیقی فیلم نیز اظهار کرد: «از آن جایی که به دنبال معنای واقعی مینی‌مالیستی در تمام فیلم بودیم، سعی کردیم تا فضای موسیقی آن نیز مینی‌مالیستی باشد. به همین دلیل به سراغ هنریک نگی رفتیم که یکی از آهنگسازان موفق در این فضا است.»


وی افزود: «هدف ما در موسیقی فیلم این بود که برای هر شخصیت یک ساز مشخص داشته باشیم و افراد با سازها معرفی شوند.»


کارگردان فیلم «احتمال باران اسیدی» درباره تاثیرپذیری از فیلم‌های غربی برای ساخت این فیلم گفت: «به‌طور یقین هر فیلم‌سازی از فیلم‌ها و فیلمسازهایی تاثیر می‌گیرد، اما در طول ساخت «احتمال باران اسیدی» سعی کردم آنچه را که ارائه می‌دهم، متعلق به همین فیلم باشد. البته شاید شباهت‌هایی به فیلم‌های دیگر نیز در آن دیده شود.»


در ادامه مریم مقدم عنوان کرد: «نوشتن این فیلمنامه زمان زیادی گرفت که البته به نظرم تغییرات اعمال شده، اتفاق خوبی را رقم زد.»


وی در مورد بازیگری و نویسندگی به صورت همزمان در این فیلم اظهار کرد: «بازیگری و نویسندگی همزمان از طرفی مسئولیت زیادی برایم داشت، اما از سوی دیگر کار را آسان‌تر می‌کرد زیرا می‌دانستم در ایفای نقش به دنبال چه چیزی هستم.»


پس از آن کامبوزیا پرتوی گفت: «با توجه به دوستی قدیمی که داشتیم، وقتی دوستم تصمیم گرفت اولین فیلمش را بسازد، طبیعتا تا جایی که می‌توانستم به او کمک کردم. امیدوارم برای این فیلم مفید بوده باشم.»


شمس لنگرودی در مورد حضورش در یک فیلم سینمایی به عنوان بازیگر اظهار کرد: «سال ‌ها قبل نیز فعالیت‌هایی در دنیای سینما داشتم. در سال‌های ۵۰ تا ۵۶ عضو کانون فیلم ایران بودم و در آن سال‌ها در کلاس آقای مصطفی اسکویی دوره بازیگری را گذراندم.»


وی افزود: «مشغله اصلی‌ام همیشه شعر بوده و با اینکه به موسیقی و سینما هم علاقه زیادی دارم و کارهایی انجام می‌دهم، اما شعر همچنان برایم اهمیت بیشتری دارد.»


لنگرودی بیان کرد: «پیش از این در فیلم سینمایی «فلامینگوی شماره ۱۳» به کارگردانی حامد علی قلیان هم بازی کرده‌ام. در آن فیلم شانس آوردم که با گروهی اهل هنر و ادب کار کنم و علاقه قدیمی‌ام به سینما همچنان زنده ماند. پس از آن آقای پرتوی بازی در «احتمال باران اسیدی» را پیشنهاد دادند و از این اتفاق خیلی خوشحالم.»


وی اظهار کرد: «دوست دارم آن چیزی را که در شعر به دنبالش هستم در سینما هم دنبال کنم. فکر می‌کنم با شرایط سخت زندگی، اگر بتوانیم با شعر یا فیلم باری را از دوش کسی برداریم، موفق بوده‌ایم.»


این شاعر ادامه داد: «حضور در سینما انگیزه دوباره‌ای به من داده است. از فضای کاری خودم، یعنی نشستن در خانه و تنها شعر گفتن خسته شده بودم و خوشحالم که صناعی‌ها موجب شد این فضا برایم تغییر کند و وارد سینما شوم. این فرصت به من روحیه و انرژی داد.»


سمیرا برادری، تهیه‌کننده این فیلم عنوان کرد: «زمانی که فیلمنامه را خواندم، به شدت به آن علاقمند شدم و این در حالی بود که پدرم در پذیرش سرمایه‌گذاری برای آن تردید داشت. به هر حال به علت ارتباطی که با فیلمنامه برقرار کرده بودم، توانستم موافقت پدرم را برای تولید این فیلم بگیرم و خوشبختانه نتیجه خوب آن را دیدیم.»


ایرج رامین‌فر، طراح صحنه و لباس فیلم درباره حضورش گفت: «زمانی که پیشنهاد کار با صناعی‌ها داده شد، به دلیل اینکه او را نمی‌شناختم در پذیرش پیشنهاد تردید داشتم، اما بعد از خواندن فیلمنامه و همچنین به دلیل حضور کامبوزیا پرتوی کار را قبول کردم.»


وی ادامه داد: «طراحی صحنه فیلم حالتی مینی‌مالیستی دارد و طبیعی است که سعی کردم اشیای اضافی مزاحم کار بازیگر نشود. از همین جهت خالی بودن فضا را ترجیح دادم و سعی کردم تا طراحی صحنه در این کار پررنگ نشود.»


محمدرضا جهان‌پناه فیلمبردار هم بیان کرد: «حدود یک سال با بهتاش صناعی‌ها درباره تولید این فیلم صحبت می‌کردیم. انتخاب لوکیشن‌ها و رسیدن به چارچوب‌های درست موجب شد «احتمال باران اسیدی» بتواند تصاویر خوبی داشته باشد.»


پویا رحیمی‌سام بازیگر «احتمال باران اسیدی» گفت: «این فیلم شانس های بسیاری به من داد و یکی از افتخاراتم بازی در کنار بزرگانی چون شمس لنگرودی بود. «احتمال باران اسیدی» فیلمی به شدت بی‌ادعاست و خوشحالم که با کارگردانی باهوش و خوش فکر کار کردم که به نسل جوان اجازه حضور در این عرصه را می‌دهد. امیدوارم شرایط برای جوانان شهرستانی مهیا شود و آن‌ها هم دیده شوند.»


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب