دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 فروردين 1396 - 11:54

وعده خروج از رکود بازار مسکن در سال 96

بازار مسکن چند سالی را در رکود به سر می‌برد و در این وضعیت روند معاملات علی رغم فراز و نشیب‌های فصلی، بی رونق بوده‌اند؛ اما کارشناسان بازار مسکن معتقدند سال 96، سال خروج از رکود و رونق بازار خواهد بود.
کد خبر : 168816

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی آنا، هرچند معاملات بخش مسکن در روزهایی از سال 95 نویدبخش خروج از رکود بازار بود اما با این حال طلسم این بخش با پایان سال همچنان باقی ماند تا پیش‌بینی کارشناسان بازار مسکن در خروج از رکود مسکن به سال جدید برسد.


رصد بازار نشان می‌دهد رکود بازار مسکن از سال 91 آغاز شده و بدین ترتیب این بخش سال‌های گذشته را در رکود به سر برده است. بحران اقتصادی سنوات گذشته، رشد نامتعارف قیمت مسکن در اواسط دهه۸۰ و ادامه‌‌دار بودن آن و تضعیف قدرت خرید مردم از جمله دلایل این رکود محسوب می‌شوند که حالا هم گریبان‌گیر بازار هستند.


اما سال 95 بازار مسکن با تحرکاتی هم همراه بود که می‌توان به رشد ارایه تسهیلات در این بخش اشاره کرد. در سال گذشته بانک مسکن از وام‌های 50 تا 130 میلیون تومانی با سود دوران مشارکت 18 درصدی و بدون سرمایه‌گذاری خود برای انبوه سازان رونمایی کرد.


از سوی دیگر وام‌های 40،‌60 و 80 میلیون تومانی مسکن بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار به 80، 120 و 160 میلیون تومان افزایش یافت. این در حالی است که وعده رئیس‌جمهوری هم برای تک رقمی شدن نرخ سود تسهیلات در پی کاهش نرخ سود بانکی هم محقق شد و بدین ترتیب نرخ این تسهیلات ابتدا از 14 درصد به 13 درصد و سپس به 11 درصد و بعد هم به 9.5 درصد رسید تا تحرکی را در بازار مسکن ایجاد کند.


بر این اساس تقویت طرف عرضه و تقاضا به طور همزمان مهم‌ترین سیاست دولت یازدهم برای رونق بازار مسکن بود اما از آنجا که این بازار سال‌های متمادی را در رکود به سر می‌برد بنابراین خروج از رکود آن هم نمی‌تواند یک شبه اتفاق افتد و این مسئله‌ای است که دست‌اندرکاران بازار مسکن بر آن تاکید دارند.


از سوی دیگر پیش‌تر حسام عقبایی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران هم در گفت‌وگویی با خبرنگار آنا بهار 96 را بهار بازار مسکن عنوان کرده بود که بر اساس آن حجم معاملات این بازار در سه ماهه پیش رو افزایشی خواهد بود.


وی با تاکید بر اینکه ثبات قیمت مسکن تا پایان بهار سال 96 پیش‌بینی می‌شود، اظهار کرده بود: اگرچه پیش‌بینی جهش قیمتی را نداریم اما افزایش حجم معاملات در سال 96 پیش‌بینی می‌شود.


هرچند حجم معاملات فصل زمستان و اسفندماه سال 95، کاهش را نشان می‌دهد اما از آنجا که این روند در این مقطع زمانی به علت کاهش جابه‌جایی و سرمای هوا معمول است بنابراین اغلب ماه‌های پایانی سال نشان‌دهنده برآیند بازار نخواهند بود و با وجود کاهش معاملات در اسفندماه می توان دونق بازار را در ماه‌‌‌های فروردین و اردیبهشت پیش‌‌بینی کرد.


آخرین آمار بانک مرکزی از معاملات مسکن تهران نشان می‌دهد که حجم معاملات مسکن در اسفندماه سال 95 نسبت به ماه قبل (بهمن ماه) و ماه مشابه سال قبل به ترتیب 21.6 و 6.4 درصد کاهش را تجربه کرده است.


البته متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاه های معاملات ملکی شهر تهران 45.7 میلیون ریال بود که نسبت به ماه قبل (بهمن ماه) و ماه مشابه سال قبل به ترتیب به میزان 1.5 و 5.2 درصد افزایش نشان می دهد.


از سوی دیگر تعداد معاملات آپارتمان های مسکونی شهر تهران در سال 1395 به 162.1 هزار واحد مسکونی بالغ شد که در مقایسه با سال ماقبل از آن 5.4 درصد افزایش داشته و این آمار حاکی از رشد شیب خروج از رکود بازار دارد.


از طرفی بهار و تابستان فصل نقل و انتقالات بازار مسکن محسوب می‌شود که بدین ترتیب پیش‌‌بینی می‌شود تا این ایام با شکستن رکود چندین ساله بازار همراه باشد و معاملات مسکن رونق گیرد. پیش‌بینی که برای تحقق آن باید منتظر واکنش بازار در سال جدید بود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب