شوق شدید هنرمندان، ورزشکاران، روزنامه نگاران و آقازادهها برای ورود به شوراها
به گزارش گروه رسانههای دیگر آنا از شهروند، امسال در فرصت ٧ روزهای که برای ثبتنام وجود داشت، چهرههای ورزشی و هنری ازجمله «حمید سجادی» قهرمان دوومیدانی، «علیرضا فغانی» داور بینالمللی فوتبال، «محمد عیوضی» از خوانندگان موسیقی، «حسین دهباشی» مستندساز، «علی قائممقامی» تهیهکننده و عضو هیأتمدیره خانه سینما و «مهرداد فرید» فیلمساز و رئیس شورای عالی تهیهکنندگان در انتخابات ثبتنام کردند. نکته جالبتر در این دوره از انتخابات حضور پررنگ اهالی مطبوعات مثل یاشار سلطانی، مهران کرمی، زهره آشتیانی، آمنه شیرافکن، نسرین وزیری و «حسین عبداللهی» مدیر روزنامه آرمان است. از طرف دیگر پنجمین دوره انتخابات شوراهای شهر و روستا هم از حضور آقازاده ها خالی نیست، مثلا «فاطمه قاسمی» دختر وزیر نفت دولت محموداحمدینژاد از کسانی هست که برای انتخابات ثبت نام کردند البته اولی در اردوگاه اصولگرایان است و دومی هنوز گرایش سیاسی خود را مشخص نکرده است.پسر موسوی لاری، وزیر کشور دولت اصلاحات و مهدی خورشیدی، داماد محمود احمدینژاد از دیگر آقازاده هایی اند که در انتخابات شورا ثبت نام کرده اند. در این شرایط با وجود افزایش ثبت نام کنندگان برای شوراها رقابت را کمی سخت کرده است به طوریکه سه روز بعد از پایان مهلت ثبت نام ۱۲ نفر از نمایندگان مجلس در نامهای سرگشاده با ارایه پیشنهاد راهاندازی «کمپین انصراف» خواستار کنارهگیری برخی از داوطلبان اصلاحطلب کاندیداتوری در انتخابات شوراها شدند.موج پرشور ثبت نام برای ورود به شوراها در شهرهای مختلف، واکنش های زیادی را بین کاربران شبکه های اجتماعی هم برانگیخته است. مثلا «حسین» در این باره نوشته است: «این همه آدم ثبت نام کرده اند اما در شهرستانهای دیگر، به جز تهران، در زمینه کودکان یا افراد کمتوان، حتی حرف هم زده نمیشود. باب مطالبه از کاندیداهای شورای شهر را باز کنیم.»
«سعید» هم نظرش را در این باره اینطور نوشته: «این روزها اگربا افرادی ناشناس مواجه شدید که به شما زل زده، سلام و پیشنهاد عکس بالای کوه میکنند جا نخورید اینها منصوب شده های شورای شهر هستند.» «شیرین» هم نوشته است: «کاش کنار شوخی هایتان با داوطلبان ورود به شورای شهر، اطرافیانتان را هم آگاه کنید که به ورزشکارها و بازیگرها رای ندهند چون دانش مدیریت را ندارند.» حضور این افراد در شرایطی است که نگاه بسیاری از تشکلهای دانشجویی و کارشناسان شهری به انتخابات شورای شهر، ورود افراد متخصص با تحصیلات مرتبط شهرسازی است؛ مثلا کوروش دستپاک، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی تهران، معتقد است: «نمایندگان مردم در این شورا باید تحصیلات مرتبط و تجربه حضور در ارگانهای مرتبط با مدیریت شهری را داشته باشند.» آرش زمانپور، دبیر تشکل اسلامی تدبیر و امید دانشگاه شهید باهنر کرمان هم اگر چه به تخصص مرتبط با مسائل مدیریت شهری تاکید دارد اما در اینباره گفته است: «داشتن تخصص به این معنی نیست که فقط معمارها یا شهرسازها صلاحیت نمایندگی شوراها را دارند بلکه متخصصان علوم انسانی ازجمله جامعهشناسی و همچنین مهندسان ترافیک شهری با حضور در شورا بسیار میتوانند کارساز باشند.» پرهام لطفی، دبیر سابق تشکل اسلامی نسل نو دانشگاه قم هم حضور افراد متخصص در حوزه مسائل شهری، با تجربه و با قدرت مدیریت بالا را در افزایش قدرت شوراها موثر میداند.
در این میان گیتی اعتماد، معمار و جامعهشناس شهری با حضور افراد از حوزههای مختلف مخالفتی ندارد: «اگر شخص تخصصهای لازم را هم نداشته باشد، میتواند از کارشناسان مشاوره بگیرد اما مسأله مهم وجود احساس مسئولیت و اخلاقمداری است که میتواند از بروز فساد در مجموعه مدیریت شهری جلوگیری کند.» او با نقد شورای فعلی و افراد متخصصی که در آن حضور دارند این سؤال را مطرح کرد: «باید دید آنهایی که در دورههای قبلی با تخصص وارد شورا شدند چه کردند و چگونه فساد را ریشهیابی کردند؟ آن هم در شرایطی که تازهترین ردهبندی موسسه معتبر مرسر نشان میدهد که کیفیت زیستن در ۱۹۸ شهر جهان بهتر از تهران است.»
سولماز حسینیون هم کارشناس شهری دیگری است که در اینباره میگوید: «متاسفانه آگاهی عمومی نسبت به نقش شوراها در میان مردم کم است و حتی فاجعهای مثل پلاسکو هم که توجهها را به مدیریت شهری افزایش داد هم باز به صورت سوال و ابهام ماند بنابراین در انتخابات پیش رو هم مردم به کسانی مثل داور و بازیگرانی رأی میدهند که اسمشان به گوششان آشناست. از سوی دیگر افراد متخصص در حوزه شهری هم تخصص لازم را ندارند و گاه میبینیم امضای این افراد پای بسیاری از پروژههای ناموفق شهری است. بنابراین تنها تخصص کافی نیست و داشتن کارنامه حرفهای موفق، تعهد و اخلاق حرفهای هم باید برای انتخاب بهترین فرد برای شورا شرط باشد.» او تعهد، اخلاق و مسئولیتپذیری را مهمتر از تخصص میداند: «مثلا افرادی از سازمان مهندسی میان ثبتنامکنندگان هستند؛ در حالی که این سازمان خود جزو غیر شفافترین نهادهاست.» در کل ٦هزار و ٧٥ نفر در حوزه شهری و چهارهزار و ٣٤١ نفر در حوزه روستایی استان تهران داوطلب انتخابات شوراها شدهاند که یکهزار و ٣٣٧ نفر از داوطلبان زن و ٩هزار و ٧٩ نفر هم مرد هستند.
حافظی ثبتنام نکرد
زمان ثبتنام شورای شهر در حالی هفتم فروردین به پایان رسید که رحمتالله حافظی حتی بعد از دعوت گروههای مختلف دانشجویی هم برای ثبتنام اقدام نکرد. او یک روز بعد از پایان مهلت ثبتنام با نوشتن نامهای کسالت همسر خود را دلیل عدم ثبتنام خود اعلام کرد. عباس شیبانی، عضو کهنسال شورا و معصومه آباد هم از اعضای فعلی بودند که در انتخابات شورا ثبتنام نکردند در عوض افرادی چون مهدی هاشمی، محسن مهرعلیزاده، اللهکرم هم برای ثبتنام به فرمانداری تهران مراجعه کردند.
زنان پیشتاز در سیستانوبلوچستان
در سیستانوبلوچستان زنان پیشتازند. وقتی مهلت ثبتنام برای انتخابات شورا تمام شد محمداکبر چاکرزهی، فرماندار شهرستان خاش اعلام کرد: «برای نخستینبار در تاریخ انتخابات سیستان و بلوچستان تمامی ١٠ داوطلب نامزدی انتخابات شورای اسلامی در روستای افضلآباد دهستان پشتکوه بخش مرکزی شهرستان خاش تاکنون بهصورت ١٠٠درصد زن هستند.» .براساس گزارش نهایی ستاد انتخابات کشور ٢٨٧هزار و ٤٢٥ نفر در مدت یک هفتهای برای شورا اعلام داوطلبی کردهاند. در این میان تعداد کل داوطلبان زن برای شوراهای شهر ٦هزار و ٧٤٣ نفر و تعداد کل داوطلبان مرد برای شوراهای شهر ٤٨هزار و ١٤٥ نفر است. همچنین تعداد کل داوطلبان زن برای شوراهای روستا ١١هزار و ١٤٢ نفر و تعداد کل داوطلبان مرد برای شوراهای روستا ٢٢١هزار و ٣٩٥ نفر است.
انتهای پیام/