افزایش 4.5 درصدی سهم گاز از سبد مصرف انرژی نیروگاهها
به گزارش گروه اقتصادی آنا از شرکت مدیریت شبکه برق ایران، جمهوری اسلامی ایران در اجلاس تغییرات آب و هوایی (کاپ 21 فرانسه و کاپ 22 مراکش) تعهداتی را برای توسعه اقتصاد سبز به مفهوم افزایش تولید انرژی و کاهش آلایندگی های زیست محیطی داده است که باید تا سال 2030 میلادی اجرایی شود.
این اجلاس ها در سال 94 (2015 میلادی )و به منظور شکل گیری عزمی جهانی برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای و گرمایش زمین با مشارکت همه کشورهای جهان برگزار شد، کشورها متعهد شده اند تا از گرمایش ۲ درجه سانتیگرادی دمای زمین جلوگیری کنند.
کاهش استفاده از سوخت های فسیلی با آلایندگی بالا و جایگزینی سوخت های پاک و تجدیدپذیر از جمله برنامه کشورها برای کاهش تولید گازهای گلخانه ای است که مهمترین عامل در گرمایش زمین در دهه های اخیر بوده است.
علاوه بر این، توسعه انرژی های تجدیدپذیر و کاهش استفاده از سوخت های فسیلی با آلایندگی بالا از محورهای برنامه ششم توسعه ایران نیز به شمار می رود.
از این رو وزارت نیرو برنامه جایگزینی سوخت گاز به جای نفت کوره و گازوئیل در نیروگاه های حرارتی را در دستور کار قرار داده است.
سال گذشته (از آغاز سال تا تاریخ بیستم اسفندماه) در مجموع 56 میلیارد و 743 میلیون متر مکعب گاز در نیروگاه های کشور مصرف شد.
این میزان مصرف در همسنجی با دوره مشابه پیش از آن 4.5 درصد رشد نشان می دهد که بیانگر حرکت نیروگاه های کشور به سمت مصرف سوختهایی با آلایندگی کمتر است.
همچنین تا تاریخ یاد شده، پنج میلیارد و 706 میلیون لیتر گازوئیل و چهار میلیارد و 362 میلیون لیتر مازوت (نفت کوره) در نیروگاه های کشور به مصرف رسید که به ترتیب دو دهم درصد و 35.8 درصد کاهش نشان می دهند.
نیروگاه های وابسته به وزارت نیرو، بخش خصوصی و صنایع بزرگ در شبکه سراسری و خارج از شبکه این وزارتخانه در سال 1394 در مجموع 57 میلیارد و 298 میلیون مترمکعب گاز مصرف کرده بودند که نسبت به سال 1393 معادل هفت میلیارد و 126 میلیون مترمکعب (14.2 درصد) رشد داشت.
برابر این داده ها، در سال 1394 مصرف گازوئیل در نیروگاه ها با 25.3 درصد کاهش نسبت به سال 1393 به 6 میلیارد و 629 میلیون لیتر و مصرف نفت کوره با کاهش 29.5 درصدی در همسنجی با سال پیش از آن به هفت میلیارد و 238 میلیون لیتر رسیده بود.
ایران با دارا بودن 76 هزار و 302 مگاوات ظرفیت نیروگاهی، در رتبه نخست منطقه و چهاردهم جهان قرار دارد.
انتهای پیام/