دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 فروردين 1396 - 14:00
دستاوردهای ارتباطی دولت یازدهم؛

دستیابی به رشد اقتصادی با شکوفایی در ارتباطات

مناسبات اقتصادی در جهان کنونی سبب شده تا این بیت از مولانا مصداقی بیرونی پیدا کند که "هر که را افزون خبر جانش فزون". از همین روست که ارتباطات و داشتن بیشتر اطلاعات می تواند زمینه را برای رسیدن به بیشترین سود اقتصادی فراهم آورد. در ایران نیز به همین شکل است و اهمیت این موضوع از سوی سیاستگذاران به خوبی درک شده است.
کد خبر : 167243

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، ارتباطات در دنیای امروز از مهمترین بخش ها به شمار می رود و به جرات می توان گفت که تمامی بخش های زندگی به ارتباطات وابستگی دارد.


در ایران نیز این بخش نقش مهمی را ایفا می کند. تا آنجا که وزیر ارتباطات شیرین ترین خاطره سال 95 را بهره برداری از فاز یک و دو شبکه ملی اطلاعات می داند.


شبکه ای که قرار است با ایجاد زیر ساخت های لازم زمینه را برای رشد علمی کشور فراهم کند. با بهر برداری از شبکه ملی اطلاعات قیمت دسترسی به داده های داخلی 50 درصد کاهش پیدا می کند تا هزینه تولید علم در کشور کم شود.


لزوم توجه به همین امر سبب شد تا دولت یازدهم همزمان با روی کار آمدن خود توسعه ارتباطات در کشور را سر لوحه کار قرار دهد و دسترسی آزاد به اطلاعات را یکی از مهمترین اهداف خود بداند.


بر همین اساس اقدامات موثری در سه سال گذشته انجام شد.


اتصال بیش از ۴۰۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت، ارتقاء پروانه اپراتورهای همراه به نسل ۳ و بالاتر، رونمایی از موتورهای جست‌وجوی یوز و پارسی‌جو برخی از پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم است.


انعقاد تفاهم‌نامه پست بانک ایران با معاونت توسعه خدمات روستایی ریاست جمهوری در آذرماه سال ۱۳۹۲ و افتتاح سایت‌های پایش، مانیتورینگ و جهت‌یاب در ۱۲ شهر کشور در بهمن‌ماه از جمله پروژه‌های افتتاح شده وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۲ بود.


همچنین بهره‌برداری از شبکه ابری خدمات توزیع شده، میزبانی دیتاسنترهای مراکز داده هفت استان، بهره‌برداری از افزایش ظرفیت بزرگراه ترانزیت آسیا و اروپا از مسیر ایران به نام EPEG، افزایش ظرفیت مسیر ارتباطی فیبر نوری تهران – اصفهان با استفاده از تجهیزات تولید داخل و اتصال ۴۱۰۰ روستا به اینترنت پرسرعت از اقداماتی بود که در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۳ انجام شد.


از سوی دیگر تکمیل پروژه رومینگ ملی در تیرماه سال 93، ارتقاء پروانه ایرانسل به نسل سه و بالاتر در مردادماه و ارتقاء پروانه همراه اول به نسل سه و بالاتر در شهریورماه که در راستای رفع انحصار صورت گرفت، همچنین بهره‌برداری از ۵۰۰۰ کیلومتر فیبرنوری در ۷۷ مسیر از اقدامات تابستان سال ۱۳۹۳ بود.


توجه و رصد نحوه خدمات دهی اپراتورهای تلفن همراه نیز در همین راستا صورت گرفت. تا آنجا که محمود واعظی شخصا قول داد تا خدمات اپراتورها مورد بررسی قرار گیرد.


علاوه بر این موارد در سال 93 افتتاح چهار پروژه عمرانی، رونمایی از پنج سرویس جدید و ۱۰۰ خدمت پستی انجام شد و در دی‌ماه این سال نیز پروژه هم‌کد سازی در سراسر کشور به اتمام رسید. از دیگر اقدامات سال ۱۳۹۳ می‌توان به رونمایی از موتور جست‌وجوی یوز، روز ملی فناوری فضایی و افتتاح گام نخست پروژه ترانزیت ارتباطات عراق از طریق ایران در بهمن‌ماه این سال اشاره کرد.


این فعالیت ها در سال 94 نیز ادامه داشت. با افتتاح دیتاسنتر استان آذربایجان شرقی و اولین دیتاسنتر شمال غرب کشور و همچنین افتتاح خدمات و توسعه شبکه پهن باند استان قم در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۴ و افتتاح پروژه فیبر نوری ایران و پاکستان در سیستان و بلوچستان در خردادماه سال ۱۳۹۴، پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در این سال آغاز شد.


افتتاح پروژه توسعه لایه انتقال شبکه زیرساخت کشور (تلاش) در تیرماه سال ۱۳۹۴ انجام شد و همچنین مبادله تفاهم‌نامه ترابردپذیری بین سازمان تنظیم مقررات و سه اپراتور تلفن همراه، افتتاح پروژه هاب ماهواره‌ای ایران (هما)، رونمایی از نخستین خدمات رایانش ابری، ارتقاء پروانه رایتل به نسل چهار و افتتاح فاز اول نخستین آزمایشگاه کارت هوشمند از پروژه‌های شهریورماه سال ۱۳۹۴ بود.


اعطای پروانه فعالیت تلفن ثابت (FCP) و رونمایی از موتور جست‌وجوگر پارسی‌جو در آبان‌ماه سال ۱۳۹۴ انجام شد همچنین افتتاح مرکز IXP استان فارس، رونمایی از دستاوردهای فضایی (ماهواره دوستی)، آزمایشگاه تست و تجمیع سامانه‌های فضایی سازمان فضایی ایران و افتتاح پروژه فجر از اقدامات بهمن‌ماه سال ۱۳۹۴ و همچنین در اسفندماه سال ۱۳۹۴ از پروژه ملی خدمات ویدئو VOD رونمایی شد.


سال 95 اما سال برداشت میوه شبکه ملی اطلاعات بود. پروژه‌های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در سال ۱۳۹۵ با افتتاح مرکز ملی تبادل اطلاعات و درگاه خدمات ملی دولت هوشمند و همچنین افتتاح مرکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات تهران در اردیبهشت‌ماه آغاز شد. همچنین تفاهم‌نامه اپراتورهای اینترنتی برای کاهش تعرفه ترافیک داخلی برای کاربران نهایی در خردادماه امضاء شد.


تابستان ۱۳۹۵ با افتتاح و تکمیل مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات در استان‌های فارس، خراسان رضوی و آذربایجان شرقی در تیرماه، رونمایی از نرم‌افزار سامانه اندازه‌گیری و پایش شاخص‌های کیفی لایه سه شبکه داخلی شرکت ارتباطات زیرساخت در مردادماه، ترابردپذیری تلفن همراه و افتتاح فاز نخست شبکه ملی اطلاعات در شهریورماه همراه بود.


افتتاح مرکز IXP قم در آبان، ساخت تکمیل ماهواره ناهید۱ در دی‌ماه، طراحی و ساخت ماهواره ناهید ۲ و راه‌اندازی فاز دوم شبکه ملی اطلاعات در بهمن‌ماه نیز از دیگر اقدامات سال ۱۳۹۵ تاکنون محسوب می‌شود.


با توجه به تمامی این عوامل و اهمیت موضوع ارتباطات در زندگی امروز، رونق این بخش می تواند موتور محرکه ای برای تمامی زمینه ها در کشور باشد.


از همین روست که بیشترین سهم در رشد اقتصادی برنامه ششم توسعه به این حوزه اختصاص داده شده است که با اجرای درست برنامه ها علاوه بر رونق کشور می تواند زمینه را برای اتصال ایران به دنیا فراهم آورد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته