دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خط و نشان وزارت بهداشت برای درمانگاه‌های تعطیل در ایام نوروز

بیماری و جراحت، نوروز و غیر نوروز سرش نمی‌شود. در همین نوروز سال قبل، 964 نفر فقط در حوادث نوروزی کشته و ده‌ها برابر این تعداد هم مجروح شدند. این آمارها جدای از هزاران بیماری است که به دلیل مسمومیت و سایر بیماری‌ها به بیمارستان‌ها و سایر مراکز درمانی مراجعه کردند، اما مشکل اینجاست که با وجود افزایش بار مجروحان و بیماران در ایام نوروز، بسیاری از مراکز درمانی تعطیل هستند و مردم به در بسته می‌خورند.
کد خبر : 166668

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از جام جم، تعطیلی مراکز درمانی در حالی اتفاق می‌افتد که طبق مقررات، بخش مراقبت‌های ویژه و اورژانس‌ همه بیمارستان‌های کشور در ایام نوروز، باید باز باشد. امسال محمد آقاجانی، معاون درمان وزیر بهداشت اعلام کرده که با مسئولان بیمارستان‌های تعطیل در نوروز برخورد می‌شود. او تاکید کرده که در تعطیلات نوروز به تمامی 900 بیمارستان‌ کشور اعم از دولتی، خصوصی، خیریه و عمومی غیردولتی تکلیف شده است که بخش‌های اورژانس و همه بخش‌های مراقبت ویژه شامل ICU، CCU و NICU و PICU و نیز بخش‌های دیالیز به طور کامل باز باشد.


اما با توجه به تعطیلی بیشتر مطب‌ها و مراکز درمانی در ایام نوروز، بخصوص در بخش خصوصی، خیلی از مجروحان تصادفات جاده‌ای و بیمارانی که نیاز به ویزیت پزشک دارند، یا به سختی موفق می‌شوند به پزشک متخصص دسترسی داشته باشند، یا کلا بی‌خیال درمان در ایام نوروز می‌شوند.


گرد تعطیلی در بخش درمان سرپایی


امسال معاون درمان وزارت بهداشت قول داده که در تمام شیفت‌های کاری ایام نوروز، حتی شیفت شب حتما یک پزشک متخصص حضور دارد و 800 پزشک متخصص هم برای حضور در شیفت شب بیمارستان‌های دولتی در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. مردم هم می‌توانند هر نوع شکایت خود را از مراکز اورژانس وزارت بهداشت با شماره 190 در میان بگذارند.


همچنین در تعطیلات نوروز، قرار شده 2400 پایگاه اورژانس کشور با 17 هزار نیروی تکنیسین، خدمات درمانی به مردم ارائه بدهند.


اما خود مسئولان وزارت بهداشت هم قبول دارند که این میزان خدمات ارائه‌شده به مردم در ایام نوروز، نمی‌تواند پاسخگوی حجم بالای نیازهای درمانی مردم در این روزهای تعطیل باشد.


ایرج حریرچی، قائم‌مقام وزیر بهداشت با صراحت می‌گوید: در سه دهه اخیر، مردم معمولا برای دسترسی به خدمات درمانی در نوروز، بخصوص در بخش سرپایی با مشکل روبه‌رو شده‌اند.


به گفته سخنگوی وزارت بهداشت، نباید از خاطر ببریم که خیلی از پزشکان، پرستاران و پیراپزشکان در بیمارستان‌های دولتی در ایام نوروز مشغول به کار هستند، اما چون بیشتر بیمارستان‌های خصوصی و تقریبا همه مطب‌های خصوصی در ایام نوروز تعطیل است، بار کاری بیمارستان‌های دولتی افزایش پیدا می‌کند که در این بین، کار سیستم بهداشتی، بخصوص بهداشت محیط، چند برابر می‌شود، چون باید بر وضعیت بهداشتی رستوران‌ها و سایر اماکن عمومی نظارت کنند.


حریرچی از وضع ارائه خدمات درمانی از سوی بخش خصوصی در ایام نوروز، گلایه‌مند است و می‌گوید: نمی‌شود بخش خصوصی در ایام عادی سال، سهمی از ارائه خدمات درمانی داشته باشد، اما در چند هفته تعطیلات نوروزی، بگوید که سهمی از ارائه درمان ندارد. این کار، چندان با مبانی اخلاقی و علمی سازگاری ندارد.


پیک سفرهای پزشکان درتعطیلات نوروز


اگرچه وزارت بهداشت، مقصر اصلی تعطیلی مراکز درمانی در ایام نوروز را بخش خصوصی می‌داند، اما واقعیت این است که وزارت بهداشت به عنوان متولی نظام سلامت، باید با اهرم‌های قانونی متعدد، مانع از آن شود که مراکز بخش خصوصی در ایام نوروز، ساز خود را بزنند و خود را از خدمت به مردم، معاف کنند.


دکتر عباسعلی خادمی، عضو شورای‌عالی نظام پزشکی به شکل دیگری به این مشکل نگاه می‌کند و می‌گوید: باید پزشکان فعال در بخش خصوصی، در بازه‌های زمانی مختلف به سفر بروند، نه این‌که مسافرت پزشکان فقط در ایام نوروز متمرکز شود.


به گفته خادمی، معاونت درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی باید به شیفت‌بندی پزشکان متخصص در ایام نوروز نظارت کند، زیرا درمان در هیچ موقع از سال، تعطیلی‌بردار نیست.


او تاکید دارد که اخلاق پزشکی حکم می‌کند جامعه پزشکی در ایام نوروز، مردم را تنها نگذارد و تلفن‌هایشان در دسترس باشد. برای تحقق این شرایط، باید علاوه بر این‌که موظفی پزشکان در ایام نوروز تعریف شود، مکانیسم‌های تشویقی و تنبیهی مختلفی را هم پیش‌بینی کرد تا مراکز درمانی در ایام نوروز، تعطیل نشود.


با توجه به این‌که در برخی شهرهای گردشگری کشور، تعداد بیماران این مناطق از روزهای عادی سال هم بیشتر می‌شود، نیاز است که پزشک و خدمات درمانی در دسترس باشد تا ترس از مریض شدن، روزهای نوروز را به روزهای پراضطراب تبدیل نکند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب