تاکید بر حفاظت از منابع طبیعی در روز طبیعت
مسعود منصور در گفتو گو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا با بیان اینکه در ایام نوروز باید توجه ما به طبیعت و عرصههای جنگلی بیشتر باشد، گفت: از آنجا که مردم در این ایام بیشتر به جنگلها میروند بنابراین ضرورت دارد تا حفاظت بیش تری هم در ایام نوروز و فروردینماه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: مردم باید از ریختن زباله در عرصههای طبیعی، آتش زدن در جنگل جز در مکانهای تعبیه شده، کندن سرشاخهها و قطع درخت برای استفاده به عنوان سوخت اجتناب کنند تا حداقل این میراث برای نسلهای آینده حفظ شوند.
منصور تاکید کرد: در سال 94 بانک اطلاعات زمین ایجاد شد و حدود 13 میلیون هکتار از عرصههای جنگلی را در قالب مشارکت مردمی حفاظت کردیم. در این سال آسیبهای جنگلی از قبیل قطع درخت، حریق و تصرفات به میزان 78 درصد کاهش داشت.
وی با بیان اینکه جنگلها باید در قالب طرحهای مدیریت منابع طبیعی مدیریت شوند، عنوان کرد: به طور مثال جنگلهای شمال باید از بهر برداریهای چوبی خارج شوند که البته ممنوعیت بهرهبرداری از چوب جنگلهای شمال برای طرحهای صنعتی در برنامه ششم توسعه تبین شده است.
معاون حفاظت و امور اراضی سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری با بیان اینکه 14.2 میلیون هکتار جنگلهای کشور در نواحی رویشی هیرکانی، زاگرسی، ایران تورانی و... گسترده است، ادامه داد: متاسفانه شرایط تغییر اقلیمها و نوع بهرهبرداریهای انسانی بر وضعیت منابع طبیعی و جنگلها اثر گذاشته و این اثرات را با ریزگردها، فرونشست های زمین و... مشاهده میکنیم.
وی بیان کرد: با این حال سعی کردیم تا در سازمان جنگلها اصل را بر پیشگیری و کاهش عوامل تخریب عرصههای طبیعی بگذاریم. به طور مثال اگر در منطقهای مردم ناچار به قطع درخت برای تامین سوخت هستند، سوخت دیگری را جایگزین کنیم چرا که در صورت عدم رفع نیاز مردم، ایجاد گشتهای حفاظتی باز هم کارساز نخواهد بود.
انتهای پیام/