دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 اسفند 1395 - 16:04
تا20 اردیبهشت ماه 96

مهلت ارسال آثار مسابقه خاص پردازی در صنایع دستی تمدید شد

بنا به درخواست هنرمندان رشته های مختلف صنایع دستی و هنرهای سنتی مهلت ارسال عکس آثار تا ۲۰ اردیبهشت ماه سال آینده از سوی معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور تمدید شد.
کد خبر : 165773

به گزارش گروه فرهنگی آنا از روابط عمومی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری، معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی بنا به درخواست هنرمندان رشته های مختلف اقدام به تمدید مسابقه ملی خاص پردازی می‌کند. این مسابقه با هدف وارد کردن بیش از پیش عنصر خلاقیت در صنایع دستی و رونق بازار آن و ثبت امور و معانی خاص افراد در صنایع دستی برگزار می‌شود.


موضوع مطرح در این مسابقه این است که هنرمندان صرفاً یک خریدار یا مخاطب کلی را در نظر نگیرند، بلکه با توجه به سفارش‌دهنده‌ خاص، آثاری خاص را خلق کنند.


همچنین، در خاص پردازی موارد و مضامین متعددی می‌توانند بر آثار ثبت شوند از جمله احساسات، تصورات و خاطرات سفارش‌دهنده یا خود هنرمند، تصاویری که برای آنها مهم هستند، جملاتی که برای آنها ارزش و معنایی خاص دارند، صحنه‌ها و دیالوگ‌های فیلم‌هایی که آنها دوست دارند، جملات و تصاویری که اثر و محصول را به هدیه‌ای منحصربه فرد برای شخصی خاص تبدیل می‌کنند، از طریق ثبت مضامین و مواردی این‌چنینی فرصتی در اختیار فرد قرار می‌گیرد تا آنچه که برای او و درباره او خاص است، با کمک هنرمند ثبت و صورت‌بندی شود.


یادآور می شود، چنین آثاری علاوه بر یک فرد خاص می‌توانند امور خاص جماعت‌های مختلف و آنچه که آن اجتماع را خاص می‌کند نیز نشان دهند. همچنین باید تاکید کرد که ثبت این امور باید در چارچوب و هماهنگی با نقش‌مایه‌های سنتی رشته‌های مربوطه در صنایع دستی باشد.


خاص‌پردازی صنایع دستی نه‌تنها می‌تواند عنصر خلاقیت را بیش از پیش به صنایع دستی وارد کند و همچنین باعث رونق بازار آن شود، بلکه می‌تواند تاثیرات اجتماعی و فرهنگی بسیاری داشته باشد.


بر اساس این گزارش، در حوزه خاص پردازی صنایع دستی، با بدل کردن اثر به یک متن چند لایه می توان امکان احیای سنت‌های هنری ایرانی - اسلامی قرون اولیه را نیز به‌وجود ‌آورد. در این سنت­‌ها برخلاف تفکر موزه‌ محور غربی، تجربه‌های هنری و تشرف‌های معنایی و حسی صرفاً در موزه و مکان‌های خاص خلق نمی‌شدند، بلکه از طریق صنایع دستی جایی در لایه‌های مختلف زندگی روزمره نیز داشته‌اند و پیوسته به زندگی افراد جهت می‌دادند.


در راستای ایجاد، معرفی و نیز توسعه ایده خاص‌پردازی در میان هنرمندان صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور و نیز علاقه‌مندان به هنر و صنایع دستی مسابقه‌ی «خاص‌پردازی در صنایع دستی» توسط معاونت صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور در اردیبهشت ماه سال آینده برگزار می‌شود. همچنین نمایشگاه آثار خاص پردازی شده شرکت کرده در مسابقه نیز در خردادماه آینده برگزار خواهد شد.


لازم به ذکر است ، علاقمندان از رشته‌های مختلف صنایع دستی برای شرکت در این مسابقه و نمایشگاه می‌توانند عکس آثار خود را تا ۲۰ اردیبهشت ماه سال آینده به آدرس ایمیل رسال کنند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب