دکتر میرزاده: با حضور و حمایت دکتر ولایتی، پژوهش در دانشگاه آزاد اسلامی توسعه مییابد/ آیتالله هاشمی رفسنجانی زنده است چرا که دانشگاه آزاد اسلامی زنده است/ برخورد جدی با تخلفات در واحدهای دانشگاهی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر حمید میرزاده در مراسم اختتامیه هفتادویکمین اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره آیتالله هاشمی رفسنجانی (ره) بنیانگذار دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «برای ما که سالها با یک یار متواضع، همراه، همکار و چارهاندیش محشور بودیم، فراق ایشان بسیار طاقتفرساست. هرچقدر روزهای بیشتری از فراق آیتالله هاشمی رفسنجانی میگذرد، نبود ایشان به عنوان پدر معنوی دانشگاه بیش از پیش خود را نشان میدهد. امیدوارم خداوند روح آن فرزانه و مجاهد نستوه و مرد تکرارنشدنی تاریخ ایران را با انبیا و اولیا خود محشور کند.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در سراسر کشور مراسمهای بزرگداشت فاخر برای آیتالله هاشمی رفسنجانی برگزار کردهاند. واحدها، مستندات برگزاری این مراسمها را برای سازمان مرکزی ارسال کنند چراکه این مستندات، اسناد تاریخی بزرگداشت مردی است که بیش از 60 سال در تاریخ معاصر ایران اثر انگشت سلیمانی و مدیریت او دیده میشود.»
میرزاده گفت: «آیتالله هاشمی رفسنجانی همیشه در قلب علاقهمندانش زنده است. تا زمانی که مردم زنده هستند و دانشگاه آزاد اسلامی به راه خود در توسعه علمی کشور ادامه میدهد، آیتالله هاشمی نیز زنده است. ایشان هیچگاه در قلب دوستدارانش نخواهد مرد. آیتالله هاشمی رفسنجانی با راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی صدقه جاریهای درست کرد که چراغ فروزان آن سالیان سال پس از ما روشن خواهد بود. راهاندازی دانشگاه آزاد اسلامی برای اعتلای پرچم علم، فناوری و کارآفرینی در تراز ملی و بینالمللی بوده است و این موضوع نشاندهنده این است که آیتالله هاشمی رفسنجانی همواره زنده است.»
میرزاده افزود: «در کتاب "ایران آباد" آوردهام که آیتالله هاشمی رفسنجانی در همه عرصههای ایران از جمله اقتصادی، علمی، فرهنگی، فناوری، اجتماعی و ... نقشی بسزا داشته است. در زمان ریاست جمهوری ایشان، پس از 8 سال جنگ توانست همه حوزهها از جمله اقتصاد ایران را بازسازی کند. همچنین کتاب دیگر اینجانب به نام "آمار سخن میگوید" ثابت میکند که این مرد بزرگ چطور توانست ایران را در عرصههای مختلف نجات دهد.»
به گفته رئیس دانشگاه آزاد اسلامی؛ این دانشگاه نقش بزرگی در توسعه علمی ایران داشته است به طوری که 6 میلیون از 12 میلیون فارغالتحصیل کشور مربوط به این دانشگاه است. او گفت: «امیدوارم فرصت و لیاقت این را داشته باشیم که در ادامه اخلاص آن مرد بزرگ و دوستداشتنی، شاخصهای علمی، فناوری، کارآفرینی و فرهنگی را با حفظ روحیه اعتدالی پیش ببریم. البته منظور من از مکتب اعتدالی، سیاسی نیست بلکه مشی اعتدالی منظورنظر است.»
آدمهای بینظم و بیمسئولیت در دانشگاه آزاد اسلامی جایی ندارند
در ادامه رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گزارشی از جمعبندی مصوبات کمیسیونهای تخصصی اجلاس هفتادویکم دانشگاه ارائه کرد و گفت: «کمیسیونهای تخصصی اجلاس شورای مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار خوب و فعالانه برگزار شدند. حضور فعال روسای واحدها نشاندهنده این است که شما نیز به این نتیجه رسیدهاید که دانشگاه آزاد اسلامی یک نور است و باید از آن محافظت شود تا این شعله فروزانتر و این شجره طیبه تناورتر شود.»
او خطاب به روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی مراکز استان گفت: «اصل کار خود را براساس رعایت مقررات، آییننامهها و بخشنامههای دانشگاه آزاد اسلامی قرار دهید و از هرگونه تخلف اداری، مالی و آموزشی اجتناب کنید. تخلفهای آموزشی، اداری و مالی به هیچ عنوان در این دانشگاه تحمل نمیشود. در دانشگاه آزاد اسلامی با مسئولانی که این تخلفات را مرتکب شوند، در هر سطحی برخورد جدی صورت میگیرد. امور دانشگاه آزاد اسلامی براساس استاندارد، درستی و پاکدستی باید انجام شود.»
میرزاده در ادامه گفت: «روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان و روسای واحدها مسئول پاسخگویی به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی هستند. در این دانشگاه آدمهای بینظم و بیمسئولیت به مسائل دانشگاه، جایی در این سیستم ندارند. من تا زمانی که توفیق خدمت در دانشگاه را داشته باشم، اجازه نمیدهم هیچ کاری در جهت خلاف مصالح دانشگاه انجام شود.»
او خطاب به روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «با تخلفات اداری، مالی و آموزشی در واحدها به صورت جدی برخورد کنید و به خاطر دنیای دیگران، آخرت خود را خراب نکنید.»
توسعه کیفی در همه ابعاد در دانشگاه آزاد اسلامی ادامه خواهد داشت
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «سیاستهای سال قبل دانشگاه آزاد اسلامی از جمله توسعه تحصیلات تکمیلی، توسعه اقتصاد دانشبنیان، ایجاد و توسعه شهرکهای فناوری آزاد، ایجاد طرح گردشگری در واحدها، راهاندازی و توسعه مراکز رشد و شرکتهای دانشبنیان و توسعه کیفی در همه ابعاد مانند گذشته در دانشگاه آزاد اسلامی ادامه خواهد داشت.»
میرزاده گفت: «رتبه دانشگاه آزاد اسلامی در سال 2013 در تولید علمی جهان 758 بود. براساس اطلاعات پایگاه علمی ESI رتبه تولید علمی دانشگاه آزاد اسلامی امروز به 155 دنیا رسیده است. این در حالی است که هیچ کدام از دانشگاههای ایران در این رتبهبندی، رتبهای زیر 300 ندارند. البته این آمار تنها مربوط به 39 واحد مجری دوره تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی است و من به طور جدی انتظار دارم که دیگر واحدها نیز در تولید علمی این دانشگاه مشارکت جدی داشته باشند.»
او گفت: «انشاءالله در دو سال آینده تولیدات علمی دانشگاه آزاد اسلامی که امسال بیش از 8 هزار مقاله است، به چیزی بالغ بر 20 هزار مقاله برسد. این موضوع یکی از شاخصهای سرآمدی است. مقام معظم رهبری نیز بارها به رشد تولید علمی کشور تاکید کردهاند. در ارتقای رتبه تولید علمی جهانی، 20درصد سهم دانشگاه آزاد اسلامی بسیار اثرگذار است و ما تلاش داریم تا سهم خود در تولید علمی کشور را افزایش دهیم. از سال آینده سختگیری جدی برای تولید علمی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی صورت میگیرد و واحدها باید در تولید علمی مشارکت داشته باشند. از نظر کیفی نیز مقالات دانشگاه آزاد اسلامی وضعیت مطلوبی پیدا کردهاند. افزایش کمی و کیفی مقالات دانشگاه آزاد اسلامی نشاندهنده افزایش کیفیت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی است.»
دکتر ولایتی دارای روحیهای آکادمیک و یک دانشمند برجسته است
او در ادامه از روسای واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی خواست طرحهای نیمهتمام عمرانی دانشگاه را در سال 96 به بهرهبرداری برسانند و طرح شفا را نیز به خوبی پیش ببرند. میرزاده گفت: «خوشبختانه دکتر ولایتی روحیه آکادمیک دارند و یک دانشمند برجسته است. ایشان روی توسعه پژوهشی در دانشگاه آزاد اسلامی تاکید ویژهای دارند و این موضوع فرصتی است که با حضور دکتر ولایتی پژوهشگران این دانشگاه بتوانند طرحهای پژوهشی خود را پیش ببرند. در دانشگاه آزاد اسلامی اعتبارات و امکانات لازم برای پژوهشهای هدفمند و رفع نیاز جامعه، تخصیص مییابد.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: «ما نمیتوانیم بپذیریم که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی با 2هزار و 855 رقیب، هنوز بر جذب دانشجو به عنوان تنها منبع درآمد تکیه داشته باشند بلکه توسعه اقتصاد دانشبنیان در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی باید مورد توجه اساسی قرار گیرد.
او افزود: «در سال آینده توسعه اقتصاد دانشبنیان به عنوان یک شاخص مهم در تداوم مسئولیت روسای واحدها موثر خواهد بود. در واقع این موضوع خط کاری و مشی مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی است و باید تمام مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی تلاش کنند این دانشگاه در تراز بالای ملی و بینالمللی به عنوان یک دانشگاه مردمی و نمونه شناخته شود که این موضوع نیاز به همکاری همهجانبه در دانشگاه آزاد اسلامی دارد.»
میرزاده به انتشار مجله «چاره» در دانشگاه آزاد اسلامی نیز اشاره کرد و گفت: «این چاره در واقع همدلی، همکاری، همگامی و همراهی مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی است و ما باید در دانشگاه به مصداق واقعی این کلمه باشیم.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به حمایت نمایندگان مجلس از این دانشگاه نیز اشاره کرد و گفت: «در سه سال گذشته نمایندگان مجلس سه مرتبه از این دانشگاه حمایت کردند که در تاریخ پارلمانی ایران بیسابقه است. این حمایت به این دلیل است که نمایندگان مجلس آثار دانشگاه آزاد اسلامی را در توسعه مناطق خود مشاهده کردهاند.»
میرزاده گفت: «در حوزه پژوهشی نیز حرکتهای عظیمی در دانشگاه صورت گرفته است. ما از ماموریتگرایی در دانشگاه آزاد اسلامی استقبال میکنیم. توسعه پژوهشی باید در دانشگاه آزاد اسلامی با جدیت دنبال شود. اینجانب و معاونان بنده در طول روز بیش از 16 ساعت کار میکنیم، روسای واحدها نیز باید به اینگونه باشند تا بتوانیم بر مشکلات، وسواس خناسها غلبه کنیم.»
جذب نخبگان مورد تاکید رئیس هیات موسس و هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی است
میرزاده افزود: «جذب نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی مورد تاکید دکتر ولایتی است. بنده نیز از این موضوع بسیار استقبال میکنم و انشاءالله جذب نخبگان در دانشگاه آزاد اسلامی انجام میشود. روسای واحدها نباید هیچ تفاوتی بین تشکلهای دانشجویی در دانشگاه قائل شوند. همه تشکلهایی که قانونی تشکیل شدهاند، اعم از بسیج دانشجویی، تشکلهای اصولگرا، اصلاحطلب یا مستقل باید طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی حمایت شوند و برخورد یکسانی با آنها صورت گیرد.»
او خانوادههای شاهد و ایثارگر را چشم و چراغ دانشگاه آزاد اسلامی دانست و گفت: «خوشبختانه 71درصد از دانشجویان شاهد و ایثارگر کشور در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند و این برای ما یک افتخار است.»
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: «حوزه پزشکی دانشگاه نیز در سه سال گذشته توسعه خوبی داشته است. امروز تعدادی از بیمارستانهای دانشگاه آزاد اسلامی درجه یک هستند و 30 مرکز تحقیقات پزشکی در این دانشگاه راهاندازی شده که کار بسیار بزرگی است. مراکز بازرسی، گزینش، حراست، انتصابات، باشگاه پژوهشگران، پژوهشگاه مرکزی دانشگاه و همه حوزههای دانشگاه آزاد اسلامی با تمام توان به فعالیتهای خود ادامه میدهند تا اثربخشی این دانشگاه در توسعه کشور را افزایش دهند.»
میرزاده اقدامات حوزه فرهنگی را نیز بسیار موثر دانست و گفت: «اقدامات حوزه فرهنگی دانشگاه از دو وزارت علوم و بهداشت بسیار بیشتر بوده است. بنده انتظار دارم دکتر احمد شمس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران با همکاری واحدهای این استان جهشی بزرگ در توسعه دانشگاه داشته باشند. این عزیزان باید به کمک دانشگاه آزاد اسلامی بیایند تا تاثیر ما در توسعه همه جانبه کشور بیشتر شود. اداره کل فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه نیز اقدامات بسیار ارزشمندی انجام داده است و در حال حاضر 53 نرمافزار فعال مختلف در امور دانشگاه وجود دارد و امیدوارم روزی فرا رسد که یک سیستم واحد و فراگیر برای تمام امور دانشگاه راهاندازی شود.»
او از همه دستاندرکاران برگزاری اجلاس شورای مرکزی دانشگاه تشکر و ابراز امیدواری کرد با همراهی، همکاری، همدلی و همگامی، این دانشگاه در تراز بالای ملی و بینالمللی قرار گیرد. میرزاده خطاب به روسای دانشگاه آزاد اسلامی استان گفت: «سوگند یاد کنیم که در دانشگاه آزاد اسلامی کاری جز توسعه علمی، پژوهشی، فنی، فناوری و کارآفرینی انجام ندهیم.»
مراقبت در هزینهها و صرفهجویی را مدنظر داشته باشیم
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در پایان گفت: «این دانشگاه در سال اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل در زمینه اقتصاد دانشبنیان که زیربنای اقتصاد مقاومتی است، اقدام و عمل جدی کرده است. تعداد زیاد شرکتهای دانشبنیان، مراکز رشد و محصولات تجاری شده در دانشگاه آزاد اسلامی گواهی بر این عمل است. امیدواریم این دانشگاه در تحقق اهداف عالیه انقلاب، آرزوهای مقام معظم رهبری و آیتالله هاشمی رفسنجانی برنامههای خود را با جدیت ادامه دهد. دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر شعار انتخابی مقام معظم رهبری به عنوان شعار سال آینده باید "مراقبت در هزینهها و صرفهجویی" در همه واحدهای دانشگاه را مدنظر داشته باشند.»
انتهای پیام/