دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 اسفند 1395 - 13:59
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی فارس:

افسردگی و انزوا در کمین بیماران کم‌شنوا/ تصمیم اخیر بیمه سلامت، کودکان کم‌شنوا را از تهیه سمعک محروم کرد

رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی فارس با اشاره به اینکه طبق بخشنامه اخیر بیمه سلامت، بسیاری از کودکان کم شنوا از تهیه سمعک محروم خواهند شد، گفت: افسردگی، مشکلات اجتماعی و انزوا در کمین بیماران کم شنوا است که می‌توان با اقدامات مناسب به این افراد کمک کرد.
کد خبر : 164777

دکتر شاپور حق جو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری آنا در ارتباط با بیمه‌ نبودن برخی خدمات شنوایی سنجی، اظهار کرد: در بخشنامه اخیر بیمه سلامت آمده است که بیمار جهت دریافت هزینه سمعک از سازمان بیمه، حداقل به پنج سال سابقه بیمه نیاز دارد که این تصمیم‌گیری خود مشکل بزرگی برای کودکان و سایر گروه‌های سنی ایجاد خواهد کرد.


وی افزود: با این رویکرد به‌دلیل بار مالی سمعک گروه زیادی از بیماران از جمله کودکانی که در دوران طلایی زبان آموزی هستند از تهیه و تجویز سمعک محروم خواهند شد.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی فارس با اشاره به علل کم شنوایی در سالمندان و اقدامات لازم جهت پیشگیری و توانبخشی آنها، گفت: با افزایش سن در سالمندان سیستم شنوایی این افراد نسبت به افراد جوان دچار آسیب‌های جدی و شدید می‌شود.
حق‌جو اضافه کرد: علاوه بر ضایعات گوش خارجی و میانی، گوش داخلی آنها به‌علت کهولت سن دچار کم شنوایی حسی ـ عصبی می‌شود که یکی از علل مهم کم شنوایی در این سنین، پیر گوشی بوده که در اثر کاهش سلول‌های مویی در حلزون شنوایی و کاهش تارهای عصبی اتفاق می‌افتد که سبب کم‌شنوایی پیش رونده با افزایش سن می‌شود.
وی بیان کرد: جهت درمان و توانبخشی این قبیل بیماران استفاده صحیح و علمی از سمعک باعث بهبود شنوایی و درک گفتار و برقراری ارتباط با دنیای اطراف آنها می‌شود. علاوه بر کم‌شنوایی ناشی از سن، عوامل دیگری از قبیل قرارگیری در معرض سروصدا، عوامل ژنتیکی، ضربه و بیماری‌هایی از قبیل بیماری‌های عروقی، کلیوی، عفونت‌ها و مصرف بعضی از داروها که برگوش داخلی اثر سمی داشته نیز سبب کم شنوایی از نوع حسی عصبی می‌شود.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی فارس ادامه داد: کم شنوایی جدا از مشکل ارتباطی و اجتماعی باعث افسردگی، سوءظن، تنهایی و انزوا و کاهش اعتماد به نفس نیز شده که با بازگرداندن شنوایی از طریق وسایل کمک شنوایی از جمله سمعک به انان، می‌توان ارتباط اجتماعی را قوی‌تر و امید به زندگی و سلامت روانی آنها را بالا برد.
وی در ارتباط با حفاظت از شنوایی در محیط‌های صنعتی گفت: سر و صداهای بسیار زیاد و ناهنجار در محیط‌هایی نظیر کارخانه‌‌ها و مکان‌های دیگر باعث کم شنوایی و آسیب شدید به سیستم شنوایی افراد از جمله کارگران می‌شود که برنامه حفاظت و پیشگیری از بروز کم شنوایی در محیط های صنعتی و پرسروصدا را می‌توان به دو روش به مرحله اجرا گذاشت.
حق جو گفت: اول باید توجه داشت مدت زمان مجازی که هر شخص می‌تواند در معرض سرو صدا قرار گیرد نباید بیشتر از حد استاندارد باشد. همچنین، کنترل و بررسی شنوایی این افراد باید به‌صورت معاینات دوره‌ای انجام شود.
رئیس انجمن علمی شنوایی شناسی فارس افزود: سر و صدای بیش از حد محیط های کاری علاوه برکم‌شنوایی سبب بیماری‌های قلب و عروق، فشارهای روحی روانی از قبیل بدخلقی، عصبانیت و عدم کارایی لازم در محیط‌های کار می‌شود.


وی در بخش دیگری از سخنانش یادآور شد: ارائه و تجویز سمعک از وظایف اصلی شنوایی‌شناسان است. یک شنوایی‌شناس برخوردار از دانش و اطلاعات تخصصی لازم، مجهز به فناوری‌های نوین روز، مسلط به استفاده از نرم افزارهای خاص سمعک‌های مختلف با توجه به تکنولوژی ویژه آنان است. همچنین او قادر به ارائه بهترین خدمات از جمله تجویز و انتخاب صحیح سمعک با در نظر گرفتن فاکتورهایی از قبیل انواع کم شنوایی، سن، شغل، منحنی شنوایی بیمار، معاینه گوش بیمار، درک و دریافت گفتاری بیمار و سایر موارد است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب