دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نوبخت خبر داد: افزایش دو هزار میلیارد تومانی بودجه فرهنگ در دولت یازدهم

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: بودجه بخش فرهنگ از ابتدای دولت یازدهم تاکنون با رسیدن از عدد ۵ هزار میلیارد تومان به ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
کد خبر : 164548

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر آنا از مهر، محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور صبح امروز سه شنبه ۱۷ اسفند در کنگره مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در تالار وحدت آغاز به کار کرده است، با اشاره به تفویض اختیاری که با احیای سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و متعاقب آن سازمان برنامه و بودجه صورت گرفته است، مدیریت امر توسعه در ایران را مسئولیت اصلی سازمان متبوعش عنوان کرد.


وی افزود: شاید این تمثیل کمی اغراق باشد، اما وقتی آقای رئیس جمهور این ابلاغ را به بنده دادند، شاید قابل تمثیل نباشد که بگویم در ذهنم آن زمانی که رسالت نبوی به رسول اکرم(ص) ابلاغ شد و خداوند به ایشان امر کرد که بروید و جامعه را ارشاد کنید، در ذهنم آمد. ما با تمام وجود معتقد بودیم که توسعه در جمهوری اسلامی ایران باید به عنوان یک اصل پذیرفته شود و هر اتفاق کوچکی که حول این مسئله در کشور می‌افتد، مسئولیتش با ما است.


معاون رئیس جمهور با اشاره به حضور وزیر اطلاعات در این کنگره افزود: با نگاهی که جناب علوی به حوزه‌های امنیت و فرهنگ دارند، پربیراه نیست اگر بگویم ایشان حتی می‌توانست وزیر فرهنگ هم باشد. به هر حال همه ما در هر جایگاهی که هستیم باید برای توسعه ایران تلاش کنیم.


نوبخت با اشاره به تاکیدی که مقام معظم رهبری برای امر توسعه و نه لزوما رشد در کشور قائل هستند، به برنامه‌های پیشین توسعه در ایران از سال ۱۳۲۸ پرداخت و گفت: تاکنون ۵ برنامه توسعه در کشور ایران به اجرا درآمده است اما تا ۱۳ روز دیگر ما شاهد اجرای یک برنامه جدید توسعه‌ای برای کشور هستیم.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور جامعه توسعه یافته را جامعه‌ای توصیف کرد که هر کدام از انسان‌های آن در عرصه‌های مورد نظرشان رشد می‌کنند و همچنین آزادی در آن جامعه حاکم است. این نگاه در اسناد فرادستی نظام جمهوری اسلامی ایران مورد تاکید قرار گرفته است.


وی گفت: ما سال‌ها است که از نگاه تک‌بعدی به توسعه و در واقع تمرکز بر مسئله رشد اقتصادی فاصله گرفته‌ایم. امروز وقتی می‌توانیم یک جامعه را توسعه یافته بدانیم که نه تنها رشد اقتصادی دارد بلکه از بعد علمی و فناوری هم رشد یافته باشد. مسئله دیگر برای ما توسعه سیاسی، دفاعی و امنیتی است که بسیار حائز اهمیت است.


معاون رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ در برنامه ششم توسعه کشور توضیح داد: ما در این برنامه موضوع فرهنگ را نه تنها یک بعد بلکه زیرساخت می‌دانیم و اگر فرهنگ چنین جایگاهی در این برنامه نمی‌داشت، هرگز نمی‌توانستیم بگوییم به سمت یک جامعه توسعه یافته حرکت می‌کنیم.


نوبخت که در جمع مسئولان ارشد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سخن می‌گفت، در ادامه با اشاره به گلایه‌های همیشگی از کم توجهی که از ناحیه متولیان این حوزه ابراز می شود، گفت: در سال ۹۲ که دولت یازدهم سر کار آمد، بودجه بخش منابع عمومی ۲۱۰ هزار میلیارد تومان بود که بعدا حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان به آن افزوده شد و در پی ۴ سال گذشته و تا به امروز به ۲۹۴ هزار میلیارد تومان رسید که ما از این بابت به مجلس دستمریزاد می‌گوییم که حدود ۴۰ درصد به این بودجه اضافه کردند.


رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با اشاره به اینکه این بودجه به بودجه جاری و عمرانی تقسیم می‌شود، گفت: بودجه جاری از ۱۲۰ هزار میلیارد تومان به ۱۹۰ هزار میلیارد تومان و بودجه عمرانی هم از ۲۲ هزار میلیارد تومان به ۳۷ هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرد.


به گفته وی، بودجه جاری در حدود ۴ تا ۵ محل هزینه می‌شود؛ نخست امور رفاه اجتماعی که رقم آن ۳۷ هزار میلیارد تومان است، دوم حوزه آموزش، پژوهش و فرهنگ که بودجه فرهنگ در آن ۵ هزار میلیارد تومان بود که طی این چهار سال به ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان افزایش یافت. یعنی سهم بودجه فرهنگ از ۲.۴۲ به ۲.۴۸ افزایش یافت.


معاون رئیس جمهور اضافه کرد: در حالی که در سال ۹۲، ۵۸ درصد از این بودجه در اختیار بخش غیردولتی قرار گرفت، این میزان در سال ۹۴ به ۶۸ درصد کل رسید.


نوبخت در پایان با بیان اینکه دولت یازدهم اگر هیچ کاری هم نکرده باشد، همین که اتهام نظامی بودن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را از سر ملت ایران دور کرد و این را به جامعه بین‌الملل قبولاند، بزرگترین کار را کرده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب