دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گردهم‌آیی تقدیر از فرهادی در موزه سینما برگزار شد

بهرام بیضایی: بسیارند نام‌های بزرگ و سپاس نادیده/ اصفر فرهادی: دعا کنید حاشیه‌ها را تاب بیاورم‌

موزه سینمای باغ فردوس در شب بارانی جمعه، 13 اسفندماه، میزبان جمعی از سینماگران همراه با مردم بود که برای تقدیر از اصغر فرهادی و کسب دومین اسکارش برای فیلم «فروشنده» گردهم آمده بودند.
کد خبر : 163478

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، همایون اسعدیان، کارگردان سینما که اجرای برنامه را نیز عهده‌دار بود، در ابتدای حرف‌هایش به جنگ‌طلبی دولتمردان گوشه و کنار دنیا اشاره کرد و گفت: «باعث افتخار ماست که سینمای ایران، فارغ از هر نژاد، رنگ و مذهب مبلغ فرهنگ و هنر و صلح و دوستی است.»


در ادامه برنامه منوچهر شاهسواری، مدیرعامل خانه سینما پشت تریبون آمد و گفت: «با توجه به جمعیتی که در محوطه جمع شده‌اند، باید از این پس برای چنین مراسمی در سال آینده، در استادیوم آزادی جمع شویم. ما به سهم خود از تو سپاسگزاریم و متاسفیم که جمع بزرگتری را نمی‌توانیم اینجا میزبانی کنیم، اما هر پیروزی تو برگ زرین دیگری در سینمای ایران است.»


محمد بزرگ‌نیا، رییس کانون کارگردانان سینمای ایران هم گفت: «اتفاق مهمی در سینمای ایران افتاده است وکسب دو جایزه اسکار توسط فرهادی ارزش و اعتبار سینمای ایران را در داخل کشور و بیرون از مرزها بالا برده است. جایزه ای که حتی مخالفان هم نمی‌توانند اعتبار و ارزش آن را انکار کنند. آقای فرهادی تبریک می‌گویم که باارزش‌ترین جوایز را از آن خود کردید. جای عباس کیارستمی خالی‌ست که اگر اینجا بود بسیار خوشحال می‌شد.»


در ادامه مراسم، رئیس سازمان سینمایی گفت: «زمانی که «فروشنده» را همراه با آقای فرهادی می‌دیدم، ایشان گفت که مردم ایران فیلم را دوست خواهند داشت. اصغر فرهادی در درجه اول برای مردمش فیلم می‌سازد و فیلمساز مردم ایران است. او ریشه در خاک دارد و عاشق وطن‌اش است و همه جهان او را دوست دارند.»


ایوبی در ادامه گفت: «روزی از عباس کیارستمی پرسیدم چطور شد که این‌جا ماندی؟ جواب داد که امامزاده چیذر را با هیچ‌کجای جهان عوض نمی‌کنم... چنین انسان‌هایی، سینماگران ما هستند و متاسفم موضع‌گیری‌هایی را علیه سینماگران‌مان می‌بینم».


وی در ادامه گفت: «سران کشور عربستان حاضرند تمام چاه‌های نفت‌شان را بدهد تا کشورشان صاحب هنر و فرهنگ شود. کشور ما سینما دارد، این ارزش سینمای ایران است. افتخار بزرگی که اهالی سینمای ایران انجام داده‌اند.»


در ادامه برنامه، محمدعلی موحد، عرفان‌پژوه و تاریخ‌دان پشت تریبون آمد و لحظاتی کوتاه صحبت کرد: «سن و سال من اقتضای حضور در این مراسم را ندارد اما هر شب که شب قدر نمی شود. می‌خواستم از نزدیک ببینم‌تان و بگویم چقدر تحسین می‌کنم و ارج می‌نهم این متانت همراه با هوشیاری بی‌مانند و درک درست و واکنش نجیبانه و سنجیده شما را در برابر موقعیتی نامنتظر و همچنین آن پیام موجز و درخشان که جهان را شگفت‌زده کرد...»


فاطمه معتمدآریا هم در ادامه گفت: «این روزها سراسر ستم و نابخردی است اما با وجود تمام این‌ها نتوانستم در هفته گذشته لبخند بر لب نداشته باشم و صدقه ندهم برای اتفاقی که افتاده است؛ برای اصغر فرهادی. افتخار اصغر فرهادی فقط برای خودش و خانواده‌اش نیست؛ بلکه تاجی بر سر ماست. ما سیاوشانی داریم که حافظ این فرهنگ هستند.»



در ادامه، مهم‌‌ترین لحظه مراسم رخ داد: هایده صفی‌یاری (تدوین‌گر فیلم‌‌های فرهادی) پیام صوتی بهرام بیضایی را که سال‌هاست از ایران رفته را برای حضار پخش کرد.


بهرام بیضایی در این پیام گفت: « به هر کسی در دنیا که فیلم خوبی را ساخته و جایزه نگرفته است تبریک می‌گویم چون بسیارند نام‌های بزرگ و سپاس نادیده و احترام من به هر فیلم خوبی است که با تدبیر اولیای امور، تماشاگران احتمالی‌اش از دیدن آن دور مانده‌اند. به اصغر فرهادی برای تمام جایزه‌هایی که با گفتمان فرهنگی‌اش در آثارش گرفته و نیز برای خودداری‌اش از سفر و نامه‌ای که نوشت تبریک می‌گویم و این را بگویم که جایزه‌ها به اثر بزرگ شوند نه اثر به جایزه. برای من «فروشنده» مثل هر اثر دیگر فرهادی برای پالایش درونی‌ آن سزاوار ستایش بوده حتی اگر جایزه نمی‌گرفت.»



در ادامه اصغر فرهادی گفت: «اصلا قرار نبود، فیلم «فروشنده» را بسازم و می‌خواستم فیلمی در جایی دیگر کار کنم اما اتفاقی و احساسی خواستم این فیلم را بسازم و خوشحالم که آن تصمیم احساسی را با همه گرفتاری‌هایی که برای فیلم بعدی‌ام به وجود آورد، گرفتم. اگر عباس کیارستمی امشب اینجا بود، ردیف اول می‌نشست و احتمالا صحبت هم می‌کرد! جایش خیلی خالی است و حیف است کسی که در سینمای ایران و جهان حق دارد را به سادگی از دست دادیم.»


فرهادی حرف‌هایش را تمام کرد و خواست بنشیند که صدایی از میان جمعیت بلند شد: «من پیش از این در جایی شماره‌ام را به شما دادم و قرار بود از من برای بازی دعوت کنید اما این کار را نکردید و به من بدهکار هستید!»


فرهادی پشت تریبون بازگشت و در ادامه گفت: «دعا کنید؛ خدا توانی به من دهد که با وجود تمام حواشی فقط روبرو را نگاه کنم و دلگرم باشم که باز هم اینجا کار کنم. عید دو سال قبل وسایل‌ام را جمع کرده بودم و حتی چمدان‌ام را بسته بودم و می‌خواستم از ایران بروم اما چون نوروز بود و تهران خلوت، میل ماندن در این شهر و کار کردن در من وجود داشت و خوشحالم که آن نوروز در این جا ماندم. یادم است در خیابان بودم که به دستیارم در اسپانیا زنگ زدم و گفتم حال من، حالی نیست که به آنجا بیایم. دعا کنید خدا توانی به من بدهد که با این حاشیه‌ها باز بر گردم و این جا فیلم بسازم، چون فیلم ساختن در این جا برای من فیلم سازی با دلم است اما در آنجا با عقل و منطقم...»




علیرضا داوودنژاد، فاطمه معتمدآریا، حبیب رضایی، غلامرضا موسوی، مصطفی احمدی، حسن حسندوست، سارا قراچه داغی، سیدمحمد بهشتی، دکترحجت الله ایوبی، شهرام ناظری،حافظ ناظری، علیرضا تابش، مصطفی کیایی، مازیار میری، سیروس الوند، فاطمه معتمدآریا، علیرضا داودنژاد، اصغر هاشمی، رضا ناجی، پریسا بخت آور، افسانه بایگان، فاطمه گودرزی، حبیب رضایی، کوروش سلیمانی، قاسم قلی پور، محمد رضا هنرمند، وحید موسائیان، محمد حسین حقیقی، فرهاد توحیدی، شهرام مکری، علی لقمانی، امیر عابدی،عزیزاله حاجی مشهدی، روح اله حجازی، سیدسعیدرحمانی، جهانگیر الماسی، نیلوفر محمودی، مهرزاد دانش و... از هنرمندان حاضر در این مراسم بودند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب