دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خیز «رسایی» برای نشستن بر صندلی «مینو خالقی»/ صالح نیکبخت: قانون، تهران و اصفهان نمی‌شناسد!

حمید رسایی شناسنامه به دست راهی اصفهان شده تا این‌بار برای انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس از این شهر اعلام کاندیداتوری کند. البته محل تولد او در شناسنامه‌اش مهر تهران خورده و هیچ ارتباط جغرافیایی با این شهر ندارد، حتی تحصیلات حوزوی‌اش را در قم به پایان رسانده؛ اما حالا اصفهان، سکوی پرشی است برای رسیدن دوباره به بهارستان.
کد خبر : 163477

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از شرق، بازماندن «مینو خالقی» از راهیابی مجلس به حکم شورای نگهبان موجب شد حالا بساط برگزاری انتخابات میان‌دوره‏‌ای در اصفهان برپا شود. رسایی پیش‌تر در حوزه انتخابیه تهران رد صلاحیت شده بود و بنا دارد این‌بار از حوزه اصفهان بخت خود را بیازماید. دلایل رد صلاحیت حمید رسایی مشخص نیست؛ اما برخی حقوق‌دانان معتقدند شاید موعد محکومیت او در پرونده‌ای قضائی که داشته به پایان رسیده و حالا فرصت برای حضور انتخاباتی تازه او فراهم شده است. رسایی در سال‌های ۸۵ تا ۸۷ مدیر اداره کل ارشاد قم بود و پرونده‌ای مرتبط به دوره ریاستش و برخی تخلف‌ها در دادگاه مطرح شد. حمید رسایی از نمایندگان عضو جبهه پایداری در مجلس نهم، پرونده پرتوشه‌ای از مخالفت با دولت حسن روحانی و به‌ویژه برجام در کارنامه دارد. پای بسیاری استیضاح‌ها مرد ثابت میدان بوده و بارها و بارها حاشیه‌ساز جلسه‌های رأی اعتماد به وزرای کابینه امید. تمام اصولگرایان تهران در میدان رقابت بازی را به فهرست امید باختند؛ اما رسایی در همان خان نخست تأیید صلاحیت‌ها از کارزار انتخاباتی باز ماند.


صالح نیکبخت، حقوق‌دان، گفته: «اگر محکومیت رسایی در پرونده‌اش سپری شده باشد، احتمال دارد او منعی برای حضور در انتخابات میان‌دوره‌ای نداشته باشد؛ اما اگر این دوره محکومیت نگذشته باشد، قانون، قانون است و تهران و اصفهان نمی‌شناسد.»



اوقات فراغت
رسایی بعد از بازماندن از حضور در مجلس به اینستاگرام‌نویسی روی آورده و در ‌آن از سبزی‌کاری‌هایش می‌گوید و به طرفدارانش توصیه می‌کند از پشت‌بام‌ها و بالکن‌های خانه خود بهترین استفاده را ببرند و سبزی‌کاری کنند. .او در یکی از پست‌های اینستاگرامی‌اش این‌طور نوشته: «این بوته کدوی خورشتی است که گل داده و چند کدو هم بار آورده. در کنار این بوته کدو، بوته خیار و گوجه و سبزی‌های ریحان، گشنیز و جعفری هم کاشته شده».
نام رسایی در گزارش حمله ٢٢ بهمن قم
مهدی دواتگری، از اعضای «کمیته بررسی حادثه ٢٢ بهمن قم و حمله به علی لاریجانی»، پیش‌تر خبر داده بود که «در مسیر رسیدگی به پرونده حمله به سخنرانی رئیس مجلس در قم اسامی برخی نمایندگان مجلس نیز به قوه قضائیه فرستاده شده است که از آن میان می‌توان به نام حمید رسایی اشاره کرد». او البته جزئیات بیشتری از مراحل رسیدگی به پرونده رسایی نمی‌دانست. نام رسایی یک بار دیگر نیز سر زبان‌ها افتاد، درست هنگامی که دعوای او و اشرفی‌اصفهانی بالا گرفت و در صدر خبرها نشست. مشاور نهاد ریاست‌جمهوری نخست سربسته از محرومیت دو نماینده مجلس به انفصال از خدمات دولتی خبر داد.


حمید رسایی هم پیش‌تر از آنکه نامش از سوی اشرفی مطرح شود، خود به نقد گزارش تدوین‌شده از سوی نهاد ریاست‌جمهوری پرداخت؛ البته اشرفی‌اصفهانی بعدتر از مواضع خود نسبت به رسایی عقب‌نشینی کرد.
شکایت حسین فریدون از رسایی
حمید رسایی همچنین ستاد حسن روحانی را متهم کرده بود که در ایام تبلیغات انتخابات ریاست‌جمهوری دوره یازدهم، پنج میلیارد تومان از بابک زنجانی کمک گرفته و حسین فریدون نیز در همین زمینه برای «ادای توضیحات احضار شده است». حسین فریدون، برادر رئیس‌جمهوری نیز از رسایی شکایت کرد. البته دُرّوگوهرگویی‌های رسایی بسیاری از مسئولان دولت حسن روحانی را نشانه گرفت. نه‌تنها محمدجواد ظریف و تیم هسته‌ای او که بعدتر معصومه ابتکار از سوی رسایی مرتبط با بدنه آنچه رسایی «فتنه» می‌نامید معرفی شد.
فرصت چگونه به رسایی رسید
در جریان انتخابات مجلس دهم پس از راهیابی هر پنج نماینده مردم اصفهان به مجلس، شورای نگهبان صلاحیت «مینو خالقی»، یکی از نامزدهای فهرست امید راه‌یافته به مجلس را رد کرد و در نهایت قرار شد پنجمین سهمیه حوزه انتخابیه اصفهان، در انتخابات میان‌دوره‌ای مشخص شود. حالا اگر حمید رسایی این‌بار تأیید صلاحیت شود، باید دید او از میانه راه به قطار مجلس دهم خواهد پیوست یا اینکه مردم اصفهان یا شورای نگهبان مسیر دیگری را در عرصه انتخاباتی رقم خواهند زد.
تلاش ناکام برای مینو خالقی
حمیدرضا فولادگر، ناهید تاج‌الدین، مینو خالقی، حیدرعلی عابدی و احمد سالک، نمایندگان اصفهانی راه‌یافته به مجلس بودند. با ابطال رأی خالقی مقرر شد حسب نظر وزارت کشور، منتخب بعدی که ٢٥ درصد ‌آرای صحیح مأخوذه را کسب کرده، راهی مجلس شود؛ پیشنهاد وزارت کشور این بود که علیرضا آجودانی نفر ششم در حوزه انتخابیه اصفهان که حائز بیش از ٢٥ درصد آرای مأخوذه شده است، جایگزین مینو خالقی شود. مینو خالقی و علیرضا آجودانی هر دو از افراد فهرست ائتلاف اصلاح‌طلبان در حوزه انتخابیه اصفهان به شمار می‌آیند. این نظر وزارت کشور با مخالفت شورای نگهبان مواجه شد و حالا بناست تکلیف آن صندلی در انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس مشخص شود. این انتخابات هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری و شورای شهر برگزار خواهد شد.علی مطهری و برخی دیگر از نمایندگان مجلس دهم برای بازگرداندن مینو خالقی به مجلس تلاش فراوانی کردند. پرونده مینو خالقی به هیئت عالی حل اختلاف قوا فرستاده شد. اما هیئت عالی حل اختلاف قوا نیز نظر شورای نگهبان را پذیرفت.



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب