دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مدیرکل دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه:

تحقق برنامه ششم توسعه مشکل است/ متن مصوب با احکام مدنظر دولت متفاوت است

مدیرکل دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه علت کامل اجرا نشدن برنامه پنجم توسعه، گستردگی آن بود، گفت: مجلس شورای اسلامی برنامه ششم موضوع محور را به برنامه جامع تبدیل کرد که تحقق آن به علت گسترده بودن آن مشکل است.
کد خبر : 162962

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، امیر باقری در برنامه تیتر امشب با بیان این مطلب افزود: زمانی که دولت یازدهم در سال 1392 مسئولیت را بر عهد گرفت تورم داشتیم بنابراین تدوین برنامه کوتاه مدت برای خروج اقتصاد از رکود و تدوین برنامه میان مدت مورد نیاز برنامه ششم توسعه برای ایجاد زیربناها در دستور کار قرار گرفت.


باقری تصریح کرد: برنامه کوتاه مدت در این چند سال اجرا شد و رشد اقتصادی به 6 و نیم درصد رسید و تورم هم به حدود 7 درصد کاهش یافت.


وی ادامه داد: دولت برای برنامه ششم توسعه، برخی از مواد مورد نیاز را در لایحه رفع موانع تولید به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد و تبدیل به قانون شد و برخی از مواردی که مربوط به حضور دولت در اقتصاد بود به مجلس ارائه کرد و قانونی شد بنابراین ضرورتی برای احکام جدید در این حوزه ها ندارد.


باقری اضافه کرد: دولت همچنین احکام دائمی توسعه را که دائم در برنامه های توسعه تکرار می شوند، جدا کرد و در قالب لایحه ای به مجلس فرستاد که در قالب 120 ماده تبدیل به قانون شد.


وی ادامه داد: بنابراین از نظر حکم قانون کمبودی نداشتیم و نیاز به برنامه و سند حرکت داشتیم که تهیه شد.


باقری افزود: این سند برنامه ششم توسعه در ابعاد مختلف، هدفگذاری، راهبردها، راهکارها و سیاست های اجرایی را مشخص کرده است.


مدیرکل دفتر اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه گفت: قرار شد مجلس و دولت با توافق هم متنی را در چارچوب ضوابط برنامه ششم توسعه تدوین کنند امّا آن توافق مورد نظر حاصل نشد و منظور آقای جهانگیری همین بود ، متنی که مصوب شد با آن چیزی که مد نظر دولت بود متفاوت است.


باقری تاکید کرد: دولت طراحی سیاست ها و برنامه ها را در قالب سند برنامه ششم توسعه انجام و در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار داد.


وی گفت: نگاه ما در برنامه ششم توسعه جامع و با نگاه ویژه به موضوعات خاص بود و سعی کردیم این موضوعات خاص را محدود کنیم اما مجلس شورای اسلامی هدفگذاری بخش ها را تغییر داد از جمله اینکه حوزه کشاورزی بر اساس جدولی که دولت به مجلس تقدیم کرد از رشد 5 درصد به 8 درصد و پیش بینی اشتغال 80 هزار نفری به 170 هزار نفر تغییر کرد در حالی که در تاریخ نیم قرن اقتصاد ایران سابقه ندارد رشد کشاورزی بیش از 5 درصد شود.


باقری با اشاره به اینکه علت کامل اجرا نشدن برنامه پیشین توسعه، گستردگی آن بود، افزود: مجلس شورای اسلامی برنامه ششم موضوع محور را به برنامه جامع تبدیل کرد که تحقق آن به علت گسترده بودن آن مشکل است.


روایت حاجی بابایی از نامه نگاری به رهبر انقلاب برای نوشتن برنامه


همچنین رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه مجلس عنوان کرد: آن چه را که دولت در قالب لایحه احکام و یا سند برنامه ششم توسعه به مجلس ارائه کرد جزو اسناد پشتیبان برنامه است و دولت باید "برنامه" ششم توسعه را در قالب لایحه به مجلس ارائه می کرد.


حمیدرضا حاجی بابایی در واکنش به انتقادات معاون اول رئیس جمهوری نسبت به نحوه تدوین برنامه ششم توسعه افزود: کمیسیون تلفیق این برنامه را با همت همه کارشناسان، دستگاه های ذیربط و کمیسیون های اختصاصی و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی در 6 ماه تدوین کرد و نوشت سپس با دو سوم آرای نمایندگان مجلس مصوب شد و شورای نگهبان آن را تأیید کرد و تبدیل به قانون شده است.


وی ادامه داد: اینکه آقای جهانگیری گفته 34 ماده را تحویل دادیم و 140 ماده را تحویل گرفتیم، اصلاً دولت برنامه ششم توسعه را به مجلس ارائه نکرده بلکه لایحه احکام برنامه را ارائه کرد.


حاجی بابایی با اشاره به اینکه دولت اعتقادی به ارائه برنامه ششم توسعه به مجلس نداشته است، افزود: نامه ای را با همکاری رئیس مجلس شورای اسلامی خدمت مقام معظم رهبری ارسال کردیم که آیا مملکت برنامه می خواهد یا نه و اگر برنامه لازم دارد، دولت، آن را بنویسد یا ما؟


حاجی بابایی ادامه داد: مقام معظم رهبری فرمودند قطعاً مملکت به برنامه نیاز دارد و اولی این است که این برنامه را دولت بنویسد اما اگر چنین چیزی اتفاق نیفتاد مجلس آن را انجام دهد.


وی افزود: مجموعه مباحث به این انجامید که مجلس شورای اسلامی با همکاری دولت و بقیه، برنامه ای را تعریف کند و بنویسیم.


رئیس کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه گفت: دولت اگر 100 جلد هم سند و کتاب بنویسد به تنهایی نمی تواند اجرا شود بلکه باید از طریق مجلس شورای اسلامی به قانون تبدیل شود تا قابلیت اجرا پیدا کند.


حاجی بابایی افزود: مجلس، برنامه ششم توسعه را بر مبنای 80 بند سیاست های کلی مقام معظم رهبری نوشته است و اگر آقای جهانگیری می گوید این برنامه مشکلی را حل نمی کند یعنی اینکه این سیاست های کلی مشکلی را حل نمی کند.


وی با اشاره به اینکه محیط زیست و آب، سواحل مکران، بازآفرینی بافت های ناکارآمد شهری و برخی موارد دیگر از اولویت های دولت بود، گفت: مجلس شورای اسلامی هم این موضوعات را در برنامه ششم توسعه در اولویت قرار داده است اما علاوه بر این موارد، مجلس شورای اسلامی 9 مورد دیگر را هم در اولویت قرار داد که همگی از نیازها و اولویت های واقعی جامعه ماست.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب