دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 اسفند 1395 - 16:00
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد

مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار دانشگاه آزاد اسلامی سمنان، پلی برای ارتباط با صنعت

با صدور مجوزهای اولیه از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مهر سال 94 این واحد دانشگاهی سمنان صاحب دو مرکز تحقیقات با عنوان‌های ژئوتکنیک لرزه‌ای و مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار شد.
کد خبر : 162781

مراکزی که هر یک پس از تجهیز اولیه با حضور مسئولان عالی‌رتبه دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح شد. آبان سال جاری با حضور دکتر حمید میرزاده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی روبان افتتاح مرکز تحقیقات ژئوتکنیک لرزه‌ای بریده شد و برای افتتاح و آغاز به کار رسمی مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار دکتر ابراهیم واشقانی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه در واحد سمنان حضور یافت. این رویداد اردیبهشت‌ سال جاری ثبت شد.



اکنون و بعد از گذشت چند ماه از فعالیت مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار برای اطلاع از کم و کیف فعالیت‌ها و عملکرد این مرکز فرصتی دست داد تا پای صحبت و گفت‌وگو با دکتر هادی کارگر شریف رئیس این مرکز بنشینیم.


گفت‌وگوی خبرنگار خبرگزاری آنــا با رئیس مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار واحد سمنان را می‌خوانید.


* لطفا از مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار سمنان برایمان بگویید.


- مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار واحد سمنان پس از اخذ مجوز از سازمان مرکزی دانشگاه، مهر 94 فعالیت اولیه خود را آغاز کرد. تجهیز، شناسایی پژوهشگران علاقه‌مند و انجام امور اداری مربوطه نخستین گام‌هایی بود که در این مسیر برداشته شد. این مرکز بعد از تجهیز و آماده‌سازی هم‌زمان با سفر معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در اردیبهشت‌ امسال به‌صورت رسمی افتتاح و آغاز به کار کرد.



به‌ طور کلی مراکز تحقیقاتی در دانشگاه آزاد اسلامی با هدف پاسخگویی به نیاز‌های علمی و پژوهشی کشور با تمرکز بر موضوعات ویژه و تخصصی باهدف حل مشکلات جامعه و کشور ایجادشده است که البته در کنار این هدف کسب درآمد برای دانشگاه نیز مورد توجه هست. نتیجه پژوهش‌های دانشگاه باید بتواند هم نیازهای جامعه را پاسخ دهد و هم زمینه خلق دانش فنی و فروش آن به صنایع و در نهایت کسب درآمد و خودکفایی دانشگاه از وابستگی صرف به شهریه دانشجویی باشد.


* مأموریت‌های مهم این مرکز در حوزه انرژی را تشریح کنید.


- انجام مطالعات برای بهینه‌سازی مصرف انرژی بر اساس شاخص‌های موجود داخلی و خارجی در بخش صنعت، حمل‌ونقل و ساختمان، تهیه و نظارت بر اجرای طرح‌های حمایتی برای کاهش شدت انرژی، ارائه طرح‌ها و فنّاوری‌های نوین بهبود کارآیی انرژی در بخش صنعت، حمل‌ونقل و ساختمان، ممیزی و اجرای راهکارهای بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش‌های مختلف، رصد و پایش مصرف انرژی در بخش‌های مختلف توسط دستگاه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری، برقراری ارتباط با مراکز صنعتی، علمی و تحقیقاتی داخلی به‌منظور آشنایی با تکنولوژی‌های نوین، اخذ تأییدیه‌های لازم از سازمان‌ها و مراکز معتبر در راستای تعالی مرکز را می‌توان از جمله مهم‌ترین ماموریت‌ها برشمرد که در این مرکز تحقیقات به دنبال دستیابی به آن هستیم.



* مهم‌ترین اقدامات انجام‌گرفته برای تحقق این اهداف چه بوده است؟


- عقد قراردادهای برون دانشگاهی بااعتباری بالغ‌ بر دو میلیارد و پانصد هزار ریال، چاپ 7 مقاله ISI و 100 درصد تطابق اقدامات مرکز با برنامه پیش‌بینی‌شده در سال جاری از مهم‌ترین دستاورد مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار واحد سمنان هستند.


در واقع نخستین اقدام برای رسیدن به این اهداف ایجاد کارگروه‌ها و هسته‌های علمی و تعریف ساختار مناسب برای فعالیت آن‌ها بود که در دستور کار قرار گرفت. بر این اساس توانستیم در گام نخست گروه مدیریت و بهینه‌سازی مصرف انرژی در صنعت و ساختمان، گروه آب و محیط‌زیست،گروه ترافیک و حمل‌ونقل، گروه مدل‌سازی و اندازه‌گیری انرژی و گروه فناوری‌های نوین انرژی را تشکیل دهیم.


* درباره اقدامات و عملکرد مرکز تحقیقات در مدت چند ماه فعالیت علمی و اجرایی توضیح دهید.


- در این مدت توانستیم 6 مورد قرارداد برون دانشگاهی با شرکت گاز، شرکت توزیع برق و شرکت آب و فاضلاب را منعقد کنیم که اکنون در حال اجراست و 3 مورد نیز در دست اقدام و پیگیری است. اعلام آمادگی برای برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای سازمان‌هایی نظیر نظام‌مهندسی ساختمان، شرکت توزیع برق استان سمنان و شرکت کلران از دیگر اقدامات این مرکز هست. ارائه خدمات آزمایشگاهی به شرکت تامین و تصفیه آب و فاضلاب تهران یکی از مهم‌ترین اقداماتی است که توانستیم به انجام برسانیم. در بخش تولید علم هم با تولید و انتشار 12 عنوان مقاله علمی در مجلات و ژورنال‌های علمی پژوهشی داخل و خارج از کشور فعالیت خوبی را به انجام رساندیم.




*تجهیزات و سرمایه موجود در این مرکز تحقیقات چگونه است؟


- بیشتر تجهیزات موجود در این مرکز تحقیقات به‌گونه‌ای تهیه‌شده است که علاوه بر پاسخ‌گویی به نیاز پژوهشی استادان و پژوهشگران و نیاز آموزشی دانشجویان، بتواند پاسخگوی نیاز صنعتگران منطقه و کشور باشد. بر این اساس با ثبت تجهیزات موجود در سامانه آزمایشگاه همکار دانشگاه آزاد اسلامی تلاش کردیم تا معرفی و بازاریابی کاملی از خدمات ارائه‌شده به متقاضیان سراسر کشور بدهیم. هزینه انجام‌شده در این مرکز بالغ‌بر 6 میلیارد ریال و با تجهیزاتی نظیر دوربین تصویربرداری حرارتی، آنالیزور گاز، مگنتومتر و لوکس متر باهدف ممیزی انرژی و استفاده و به‌کارگیری انرژی‌های تجدید پذیر تجهیز شده است.»


*حرف آخر...


- امیدوارم با حمایت‌های همه‌جانبه آقای دکتر رنجبر بهادری رئیس واحد و همکاری حوزه معاونت پژوهش و فناوری و اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد سمنان بتوانیم در راستای اعتلای مرکز تحقیقات انرژی و توسعه پایدار بهتر از گذشته گام برداریم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب