کاهش 15 درصدی قیمت آجیل نسبت به پارسال
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار گفت: در برخی اقلام آجیل و خشکبار قیمت ها به طور میانگین بین 10 تا 15 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، مصطفی احمدی با تاکید بر اینکه آجیل و خشکبار شب عید و ایام نوروز به اندازه کافی تامین شده است، افزود: این محصولات در اقلام مختلف و با کیفیت لازم به بازار عرضه می شود و مشکلی در این زمینه نداریم.
وی دلیل کاهش نسبی نرخ آجیل و خشکبار در سالجاری را افزایش بارندگی ها دانست و اظهار داشت: در برخی اقلام آجیل و خشکبار به دلیل وجود بارندگی ها حدود 15 درصد افزایش تولید داشته ایم که همین امر سبب کاهش نسبی قیمت ها شده است.
وی درباره نرخ پسته نیز گفت: امسال 185 هزار تن تولید پسته داشته ایم در حالی که سال گذشته تولید این محصول 160 هزار تن بود؛ بنابراین رشد تولید سبب ثبات قیمت پسته در سال جاری شده است.
واردات بادام هندی آزاد شود
رئیس کمیسیون تخصصی آجیل و خشکبار درباره کمبود بادام هندی و بالا بودن قیمت آن نیز گفت: اکنون بادام هندی در کشور ما تولید نمی شود و این محصول تاکنون با طریق واردات تامین می شد.
وی اضافه کرد: باتوجه به اینک بادام هندی در سبد آجیل و خشکبار مردم کشورمان قرار دارد، انتظار می رود مسئولان و دستگاه های متولی، واردات این محصول به بازار ایران را آزاد کنند.
احمدی با بیان اینکه نرخ این محصول به تغییر نوسان نرخ ارز بستگی دارد، افزود: به دلیل ممنوعیت واردات این محصول که در فهرست 10 کالاهای ممنوعه وارداتی قرار گرفته است، به شکل قاچاق وارد و با قیمت بالاتری در بازار عرضه می شود.
احمدی درباره تعرفه نرخ بادام هندی نیز گفت: در گذشته تعرف واردات هر کیلوگرم بادام هندی 40 درصد بود؛ اکنون از مسئولان ذیربط تقاضا داریم در صورت آزادسازی واردات بادام هندی به کشور، تعرفه آن را 10 درصد و یا به صفر برسانند.
وی با بیان اینکه کمبود بادام هندی در سبد آجیل و خشکبار کشور کاملا مشهود است، افزود: وزارت جهاد کشاورزی این محصول را همانند میوه در فهرست ممنوعیت واردات قرار داده است؛ بنابراین از سازمان توسعه تجارت و وزارت جهاد کشاورزی تقاضای آزادسازی واردات آن را داریم.
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار با بیان اینکه قیمت فندق نیز نسبت امسال به پارسال 40 درصد کاهش نشان می دهد، ادامه داد: در واردات برخی محصولات که تولید آن در کشورمان کم است ناچار به وارداتیم؛ همچون تخم کدو مرمری که میزان مصرف آن از تولید داخلی بیشتر است؛ با توجه به این نیاز، باید این محصول از طریق واردات تامین شود.
بهبود 40 درصدی کیفیت آجیل و خشکبار
رئیس اتحادیه آجیل و خشکبار درباره کیفیت این محصولات نیز گفت: آجیل و خشکار امسال از نظر کیفیت نسبت به پارسال گذشته 40 درصد بهبود داشته است.
احمدی درباره نظارت بر عرضه آجیل و خشکبار شب عید و ایام نوروز نیز گفت: از ابتدای اسفندماه امسال، بازرسان اتحادیه آجیل و خشکبار با بازرسی مستمر، کیفیت اجناس عرضه شده در بازار را نظارت می کنند و با متخلفان برخورد می شود.
انتهای پیام/