دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 اسفند 1395 - 00:26

نوبخت: ‌سازمان هدفمندی یارانه ها امسال تنها 36 هزار میلیارد تومان درآمد داشت

رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت:‌ درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها در سال جاری تنها رقمی معادل 36 هزار و 400 میلیارد تومان بوده است.
کد خبر : 161897

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از ایرنا، محمدباقر نوبخت در ابتدای جلسه نوبت سوم مجلس شورای اسلامی و در پاسخ به تذکر حمیدرضا حاجی بابایی نماینده مردم همدان در مجلس خطاب به رییس مجلس تصریح کرد:‌ زمانی که این بحث مبنی بر اینکه درآمد سازمان هدفمندی یارانه ها از اجرای این قانون چقدر است؛ پیش آمد، اعدادی که هم اکنون تکرار شد مبنی بر اینکه 76 ‌یا 80 هزار میلیارد تومان و سال آینده به 100 هزار میلیارد تومان خواهد رسید، مطرح شد.


وی خطاب به رییس مجلس تصریح کرد: من خدمت شما اعلام کردم که یک مرجع قانونی که ذی اختیار هم باشد، به سخنان ما که ادعا می کنیم درآمدهای سازمان هدفمندی یارانه ها که حداکثر 35 تا 36 هزار میلیارد تومان است، رسیدگی کند.


وی افزود:‌ امروز آن مرجع، گزارش کتبی خود را مبنی بر اینکه کل درآمدهای سازمان هدفمندی یارانه ها طبق قانون در سال 1395 فقط 36 هزار و 400 میلیارد تومان است و محاسبه کرده، به رییس مجلس نیز ارایه کرده است.


معاون رییس جمهوری گفت:‌ سازمان برنامه و بودجه نیز گزارش تکمیلی خود را از اینکه نمایندگان محترم باید مطلع باشند، به شما تقدیم می کند و درخواست دارم دستور فرمایید بین نمایندگان توضیح شود.


وی با ارایه توضیحاتی گفت: در راستای اجرای قانون هدفمندی یارانه ها طبق مواد یک و سه باید تعدادی از اقلام، اصلاح قیمت شوند مثل بنزین، نفت، نفت گاز، گاز و آب و برق که گفته شد، منابع حاصل از این اقلام و هریک از این شرکت های متولی درصدی از این طبق ماده 7 و 8 این قانون در اختیار سازمان هدفمندی یارانه ها قرار دهند.


نوبخت تصریح کرد:‌ از این رقم باید سازمان هدفمندی یارانه ها 50 درصد آن را بین مردم و خانوارها تقسیم کند و 30 درصد را نیز به امر کمک به یارانه تولید اختصاص دهند و 20 درصد آنرا هم به درآمد دولت برای اجرای طرح های عمرانی و هزینه های جاری تخصیص دهد.


وی تصریح کرد:‌ در اساسنامه شرکت هدفمندی یارانه ها که ما آنرا به سازمان می شناسیم؛ منابعی را تعریف کرده که این منابع طبق قانون عبارت از اعدادی است که در ماده 7 و 8 قانون هدفمند کردن یارانه ها تصریح کرده که می گوید 50 درصد مربوط به مردم است و قبل از اینکه به مردم داده شود، منبع و درآمد سازمان هدفمندی و 30 درصد خالص درآمدها باید به یارانه تولید اختصاص یابد.


سخنگوی دولت اظهار کرد:‌ پس سازمان هدفمندی یک واسطه است که از شرکت پخش و پالایش،‌ گاز، آبفا و برق و توانیر این اقلام را دریافت می کند و سهم آنها نیز مشخص است و به عنوان درآمد بین مردم تقسیم می کند و این دو نکته که قالباً یکی از نمایندگان محترم آنرا تکرار می کند از آنجایی که می گویم اینقدر بنزین به این قیمت در این تعداد از روزهای سال به فروش می رسد که اگر بخواهیم برای درآمد هدفمندی لحاظ شود، غلط است.


وی با بیان اینکه اگر بخواهیم فروش بنزین را به حساب هدفمندی بگذاریم اصلاً کار صحیحی نیست، افزود:‌ زیرا این پول درآمد شرکت پالایش و پخش است و به حساب خزانه واریز می شود و یک عدد درآمدی است که این موضوع درآمد سازمان هدفمندی نیست بلکه درآمد حاصل از فروش بنزین است که در 1000 تومان ضرب می کنیم و درآمد شرکت پالایش و پخش است که به حساب شرکت پالایش پخش می رود.


نوبخت اضافه کرد: یک مقدار از این درآمد را گاز می فروشیم و یعنی مقدار فروش گاز ضرب در قیمتش به حساب شرکت گاز خواهد رفت و این درآمد به عنوان شرکت گاز است به حساب خزانه می رود.


وی تصریح کرد:‌ پس هرچه درآمد از محل فروش گاز و بنزین و برق است به حساب خزانه می رود اما این شرکت ها باید بر اساس قانون خالص درآمد یعنی کسورات این سازمان ها که هزینه می شود را به سازمان هدفمندی بدهد.


معاون رییس جمهوری تصریح کرد:‌ بنابر این آنچه سازمان هدفمندی بر اساس نظر دیوان محاسبات به عنوان یک سازمان مرجع باید حکمیت کند، ‌اعلام می کند که درآمد حاصل از هدفمندی یارانه ها 36 هزار و 400 میلیارد تومان است و تکرار کردن درآمدهای شرکت گاز، توانیر و پالایش و پخش و متوقع کردن مردم درباره این پول ها که مربوط به هدفمندی است و به شما داده نمی شود، درست نیست و این توضیح و اطلاع رسانی نادرستی است.


پس از این اظهارات، لاریجانی گفت: آقای نوبخت توضیحات خوبی دادند، اما دیوان محاسبات نیز باید نظر خود را به طور رسمی ارایه دهد.
نوبخت نیز گزارش دیوان محاسبات و گزارش سازمان برنامه و بودجه را درباره هدفمندی یارانه ها به لاریجانی برای تکثیر و ارایه به نمایندگان ارایه کرد.


در ادامه مباحثات روز شنبه، حمیدرضا حاجی بابایی در ابتدای جلسه علنی نوبت سوم امروز مجلس در اخطار اصل 53 قانون اساسی گفت: در برنامه ششم درخصوص مسأله هدفمندی مباحث جامع و کاملی دیده شده، از این رو بر اساس اصل 53 قانون اساسی، تمامی دریافت های دولت باید در حساب های خزانه کل متمرکز و همه پرداخت ها در حدود اعتبارات مصوب انجام می شود.


وی ادامه داد: با بررسی های صورت گرفته درآمد دولت از محل هدفمندی در سال جاری حدود 87 هزار میلیارد تومان است که دیوان محاسبات بدون خالص صادراتی که 14 هزار میلیارد تومان بود و به غیر درآمدهای حوزه آب که 2.2 هزارمیلیارد تومان اعلام شده، درآمد از محل هدفمندی را حدود 70 هزار میلیارد تومان اعلام کرده است.


وی تصریح کرد: حال این سؤال مطرح می شود که آیا درآمد 87 هزار میلیارد تومانی هدفمندی در بودجه سالانه مجلس دیده می شود؟ در جواب باید گفت که قطعاً تمام آن ذکر نشده و قسمتی از آن در بودجه آمده است. از طرف دیگر این سؤال مطرح می شود که آیا این مبلغ به حساب خزانه داری کل واریز شده است. در پاسخ باید گفت که در بررسی های صورت گرفته مشخص است که همه این اعتبارات به خزانه واریز نشده است.


این نماینده مردم در مجلس دهم تصریح کرد: کمیسیون تلفیق بودجه درآمدهای مذکور از این حوزه را حدود 48 هزار میلیارد تومان اعلام کرده که حدود 40 هزار میلیارد تومان از درآمدهای هدفمندی به خزانه داری کل واریز نشده و به تصویب نمایندگان نمی رسد.


وی گفت: از طرف دیگر حدود 80 هزار میلیارد تومان از بودجه دولت را یا اوراق مشارکت می فروشیم و یا سود اوراق سال قبل را پرداخت می کنیم. همچنین حدود 25 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی برداشته شده حدود 111 هزار میلیارد تومان به صورت سالانه نفت فروخته می شود.


عضو کمیسیون برنامه و بودجه گفت: کل عملکرد دولت در حوزه بودجه، حدود 25 هزار میلیارد تومان است؛ این در حالی است که از 87 هزار میلیارد تومان بودجه هدفمندی، تنها 31 هزار میلیارد تومان از آن به خزانه دولت ریخته می شوند که این مسأله و تبصره 14 لایحه بودجه سال 96 مغایر با اصل 53 و 110 قانون اساسی است.


وی تصریح کرد: در شرایط کنونی تبصره 14 لایحه بودجه باید به کمیسیون تلفیق ارجاع شود تا اصلاحات مد نظر صورت بگیرد؛ زیرا حق مجلس است که درباره اعتبار 87 هزار میلیارد تومانی هدفمندی اظهارنظر کند.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب