دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1395 - 10:55
فروش میعانات گازی ذخیره‌شده از سال‌های تحریم؛

ذخایر میعانات گازی ایران در چین صفر شد

ایران در سال های تحریم برای فروش نفت و میعانات گازی خود با محدودیت‌های جدی روبرو بود اما با اجرای برجام این محدودیت ها به مرور از بین رفت و اکنون در مجموع نفت و میعانات حدود 2.8 میلیون بشکه صادرات دارد و در همین راه میعانات ذخیره شده خود را نیز به فروش رسانده است.
کد خبر : 160436

به گزارش خبرنگار اقتصادی آنا، ایران در سالهای گذشته بخشی از تولیدات نفت و میعانات خود را به دلیل محدودیت فروش در مخازن و یا نفتکش ها ذخیره می کرد.


هر چند که این کار تنها راه حل آن زمان بود، اما این گونه نگهداری هزینه های زیادی را به کشور تحمیل می کند.


بنابراین با برداشته شدن تحریم ها، ایران تلاش کرد تا هر چه سریعتر این میزان را به فروش برساند تا علاوه بر کسب درآمد،‌ هزینه نگهداری را نیز کاهش دهد.


پیش از این نیز مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران در مورد میزان میعانات گازی روی آب، گفته بود که به‌طور کلی ۷۵ میلیون بشکه میعانات گازی روی آب داشتیم که بعد از تحریم به ۲۵ میلیون بشکه رسیده است. در واقع ۵۰ میلیون بشکه میعانات روی آب بعد از تحریم به فروش رسیده است و امیدواریم تا آخر فروردین‌ماه ۲۵ میلیون بشکه دیگر را به فروش برسانیم.


از سوی دیگر ذخیره ١٠ میلیون بشکه ای میعانات گازی ایران در مخازن تحت اجاره شرکت ملی نفت ایران در چین به صفر رسید.


بخشی از میعانات گازی ایران که در دوران تحریم در مخازن چین به منظور ارسال سریع به کشورهای شرق آسیا ذخیره سازی شده بود، هم اکنون به صفر رسیده است.


چین یکی از بزرگترین مشتریان نفت ایران است که در ماه دسامبر گذشته، ٦٨٩ هزار و ٥٣٠ هزار بشکه نفت از ایران وارد کرده است.


ایران در دوران تحریم به دلیل مشکلات فروش، اقدام به ذخیره سازی میعانات گازی در مخازن چین کرده بود.


با اجرای برجام صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از رقم یک میلیون و ٢٠٠ هزار بشکه در ابتدای دولت یازدهم به دو میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه رسید.


ایران هم اکنون حدود ٦٠٠ هزار بشکه در روز میعانات گازی تولید می کند که این رقم پس از پایان تمام فازهای پارس جنوبی به یک میلیون بشکه در روز خواهد رسید، هم اکنون بخش اعظم میعانات گازی ایران به کشورهای آُسیایی و اروپایی صادر می شود اما طبق برنامه، با تکمیل پالایشگاه‌های کشور از جمله سیراف و ستاره خلیج فارس، میعانات گازی در داخل کشور مصرف می شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب