کشور از نظر تعداد پزشک وضعیت خوبی ندارد/ زیرساخت افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی فراهم شود
سید امیرحسین قاضیزادههاشمی در گفتگو با خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با اشاره به مباحث مطرحشده پیرامون افزایش جذب در رشتههای پزشکی، اظهار کرد: تعداد پزشکان و پیراپزشکان ایران در مقایسه با استانداردهای جهانی از وضعیت خوبی برخوردار نیست در سرانههای جهانی برای هر هزار نفر یک پزشک تعریف شده و اکنون نیز سازمان بهداشت جهانی این استاندارد را با توجه به توسعهیافتگی کشورها و سهم پولی که از تولید ناخالص داخلی هر کشور در حوزه سلامت هزینه میشود، متفاوت ذکر میکند که در به ازای هزار نفر جمعیت تعداد پزشکان به دو و یا سه هزار هم میرسد.
پزشکان از کلانشهرها خارج نمیشوند
وی افزود: در خراسان رضوی اکنون حدود هشت هزار پزشک عمومی داریم که فقط 4 هزار و 200 نفر از آنان مشغول به حرفه پزشکی هستند و سایرین فعالیت پزشکی انجام نمیدهند.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: پزشکان عمومی و متخصص عمدتاً در کلانشهرها و شهرهای بزرگ متمرکز هستند و سایر پزشکان هم ترجیح میدهند در شهرهای بزرگ بمانند و فعالیت غیرپزشکی انجام دهند، اما به شهرهای کوچک یا روستاها نروند، حتی اگر درآمد بیشتری در این مناطق داشته باشند.
به پزشک خانواده 10 تا 15 میلیون تومان حقوق میدهیم، اما باز حاضر نمیشود به شهرهای کوچک مراجعه کند و این مشکل از آنجا شروع میشود که ملاک انتخاب دانشجویان رشته پزشکی در کنکور تستزنی است و بسیاری از اینها شخصیت پزشک شدن ندارند.
قاضیزادههاشمی با تأکید بر اینکه به پزشک خانواده 10 تا 15 میلیون تومان حقوق میدهیم، اما باز حاضر نمیشود به شهرهای کوچک مراجعه کند، اضافه کرد: این مشکل از آنجا شروع میشود که ملاک انتخاب دانشجویان رشته پزشکی در کنکور تستزنی است و بسیاری از اینها شخصیت پزشک شدن ندارند.
تستهای شخصیتشناسی لازمه جذب دانشجوی پزشکی است
وی افزود: حرفه پزشکی روحیه خاص خودش را میخواهد، چرا که با سلامت مردم در ارتباط است و کسی که این شغل را انتخاب میکند باید با مردم در ارتباط و به آنان پاسخگو باشد که برخی این روحیه را ندارند و متأسفانه فقط بر اساس آزمون کتبی انتخاب شدهاند. در حالیکه بسیار از کشورهای دنیا برای انتخاب دانشجوی پزشکی تستهای شخصیتشناسی برای افراد میگذارند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: حرفه پزشکی بسیار سخت است که در معرض مردم بودن، خدمت کردن و بیتوته کردن از شاخصههای آن است و هر کسی سختی این مسائل را به جان نمیخرد.
قاضیزادههاشمی با اشاره به اینکه دعواهای حقوقی یکی دیگر از موضوعاتی است که اتفاق افتاده، خاطرنشان کرد: مردم در مناطق مختلف تعداد زیادی پرونده علیه پزشکان تشکیل دادهاند که این پزشک را از طبابت منصرف میکند.
پذیرش دانشجویان زن در رشتههای پزشکی
وی با بیان اینکه بسیاری از پزشکان کشور را خانمها تشکیل میدهند، گفت: برای پزشکان زن سخت است از بچه و همسر خود جدا شوند و به شهرهای کوچک بروند و اکثر اینها حاضر به رفتن نیستند بنابراین کمکم گرفتار کارهای اداری و کارمند میشوند و کلاً کار پزشکی را کنار میگذارند.
افزایش دانشجویان پزشکی باید مطابق با استانداردها باشد، جمهوری اسلامی ایران تاکنون پزشکان شاخصی را تربیت کرده و اگر بخواهیم این شاخص را حفظ کنیم باید ابتدا زیرساخت آن را مهیا سازیم.
عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه افزایش دانشجویان پزشکی باید مطابق با استانداردها باشد، تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران تاکنون پزشکان شاخصی را تربیت کرده و اگر بخواهیم این شاخص را حفظ کنیم باید ابتدا زیرساخت آن را مهیا سازیم.
وی با بیان اینکه پزشکی یک حرفه مهارتی است، اضافه کرد: دانشجوی پزشکی غیر از آموزشهای تئوری نیازمند کسب مهارت در دیدن بیمار، معاینات بالینی دقیق، مهارت ارتباط با بیمار، مهارت مداوا، اقدامات برای جراحی و ... است، اکنون مشاهده میکنید در بیمارستان وقتی پزشک میخواهد مریضی را معاینه کند، 20 دانشجو اطرافش را میگیرند و این سبب وحشت بیمار میشود.
بیرغبتی دانشجویان پزشکی به معاینه بیمار
عضو کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه متأسفانه بعضی دانشجویان رشته پزشکی میخوانند؛ اما تا پایان دوره حتی یک بیمار را هم معاینه نکردهاند، تأکید کرد: دلیلش این است که حجم دانشجویان زیاد است، لذا دانشجویان علاقهمند خودشان را جلو میاندازند و کار را انجام میدهند و بقیه که انگیزه کمتری دارند عقب میمانند و فقط تماشاچی میشوند.
نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه برخی آموزشهای پزشکی ایران را با ترکیه مقایسه میکنند خاطرنشان کرد: ترکیه بیش از 200 هزار تخت بیمارستانی دارد و ایران 100 هزار تخت بیمارستانی! ترکیه ابتدا مراکز را توسعه داده و بعد تعداد دانشجو را افزایش میدهد. این در حالی است که شاخصهای آموزشی ترکیه بسیار پایینتر از ایران است و میزان سواد و آموزشهای پزشکی دانشجویان ایرانی قابل مقایسه با ترکیه نیست.
وی با تأکید بر اینکه باید ابتدا زیرساختهای آموزشی را توسعه دهیم و بعد پزشک تربیت کنیم در غیر این صورت فقط پزشکان بیسواد و بیانگیزه به جامعه تزریق کردهایم، گفت: دولت پول ندارد که سرانه دانشجو اضافه کند و نتیجه این میشود که دانشجوی پولی جذب کنیم که باز تعدادی ثروتمند و پولدار پزشک میشوند و اینها میخواهند پولی را که در طول آموزش خرج کردهاند در بیاورند و به جان مردم میافتند که این اصلاً قابل تحمل نیست و اوضاع را بدتر میکند.
انتهای پیام/4034/4082/پ
انتهای پیام/