حضور قصهگویان در یک فرهنگسرا و کتابخانهعمومی تهران
به گزارش گروه فرهنگی آنا از اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، در دومین روز از برنامه اعزام قصهگویان جشنواره قصهگویی صبح روز پنجشنبه 28 بهمن، فرهنگسرای گلستان میزبان دو قصهگوی ایرانی و قصهگویی از هند بود.
لیلا عیوضزاده از قزوین، نسرین نامور از خراسان رضوی و شرین کسترو متیوس از هند برای حاضران فرهنگسرا در منطقه نارمک تهران قصه گفتند.
در این برنامه اعضای فرهنگسرا به همراه خانوادههایشان و جمعی از مسوولان حضور داشتند.
عیوضزاده قصه «شلغم پر برکت» که فضای سوال و جوابی داشت را برای گروه سنی «ب» و «ج» اجرا کرد.
قصه دوم با نام «آنقدر کارها را متفاوت انجام دهید تا موفق شوید» از سوی قصهگوی هندی گفته شد و یک قصه روانشناختی و همراه با بازی بود. از آنجا که این قصهگو خود روانشناس است خودش قصه را بر مبنای دیدگاههای روانشناسی نوشته بود.
سومین قصه با نام «دیگ گلی انگشتانه مسی» یک قصه محلی و بومی و از قصههای فولکلور خراسان بود که به زبان محلی در 12 دقیقه از سوی نامور برای گروه سنی «الف» و «ب» (3 تا 9 سال) اجرا شد.
در کنار برنامه قصهگویی مسابقه شعرخوانی به صورت بازی نیز برای کودکان در نظر گرفته شده بود. این بخش از برنامه نیز با استقبال مخاطبان و حاضران در جلسه روبهرو شد.
محمد علیپور، مجری و مسوول اعزام تیم قصهگویان به این فرهنگسرا در ابتدای برنامه علت جذابیت قصهگویی و قصه شنیدن را دور شدن بچهها از دنیای قصه به دلیل گسترش شبکههای مجازی برشمرد.
بر اساس همین گزارش سه قصهگوی ایرانی و خارجی نیز در این روز برای اعضای کتابخانه علامه محقق حلی قصهگویی کردند.
در ابتدای این برنامه «اولین هوفستتر» قصهگوی کشور استرالیا، قصه «درخت آرزو» را برای بچهها روایت کرد، این قصه درباره درختی بود که میتوانست آرزوی افراد مختلف را برآورده کند، اما با برآورده شدن هر آرزو یک برگ از درخت به زمین ریخته میشد و در حالی که تنها دو برگ به درخت باقی مانده بود، اتفاق جدیدی رخ میدهد.
همچنین علیاکبر نوروزنژاد قصهگوی استان آذربایجان غربی نیز در دومین بخش از این برنامه، قصه «زیارت شاه عباس» را برای بچهها بازگو کرد. این قصه درباره همنشینی حضرت موسی(ع) با مرد غسالی در بهشت است که به دلیل محبت بیاندازه به پدر و مادرش، خداوند جایگاه والایی در بهشت برای او در نظر گرفته است.
در بخش سوم این برنامه، مهتاب شهیدی قصهگوی کانون تهران اما قصه «خشم قلمبه» را برای کودکان تعریف کرد، او در این اجرا، قصه پسری را روایت کرد که یک گوی داشت و با هر بار عصبانیت، این گوی قرمز و موجب میشد پسر وسایل و اسباببازیهایش را بشکند، او به مرور میآموزد که با کنترل خشمش میتواند زندگی بهتری داشته باشد.
در این برنامه که با استقبال خوبی از سوی مخاطبان از ساعت 9 و 30 دقیقه برگزار شد، حدود 70 نفر از اعضای کودک و نوجوان کتابخانه علامه محقق حلی به همراه والدین خود در سالن اجتماعات کتابخانه حضور داشتند.
نوزدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی 27 بهمن با حضور 68 قصهگوی ایرانی و خارجی در مرکز آفرینشهای فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت خود را آغاز کرده و تا 1 اسفند ادامه دارد.
انتهای پیام/