سه ساعت زمان طلایی برای نجات بیماران سکته قلبی و مغزی/ علائم سکته قلبی چیست؟
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از روابط عمومی انجمن قلب و عروق ایران، دکتر محمد حسین ماندگار در آستانه برگزاری چهارمین همایش آتروترومبوزیس (پیشگیری از تصلب شرائین و سکتههای قلبی و مغزی) با بیان این مطلب افزود: وزارتخانههای بهداشت، آموزش و پرورش، تعاون و ورزش و جوانان باید برنامههای مدونی برای کاهش تصلب شرایین در کشور داشته باشند تا از مرگ ومیر جوانهای کشور و تحمیل هزینههای سنگین درمانی به جامعه پیشگیری شود.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق تاکید کرد: کشور ما هم باید مانند کشورهای پیشرفته به روشهای پیشگیری و آموزش در زمینه تصلب شرایین رو بیاورد که در وهله نخست باید کاهش مصرف نمک، چربیها، استرس و توجه جدی به ورزش و تحرک روزانه و موارد مشابه در دستور کار قرار گیرد.
استاد رشته جراحی قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تغییر سبک زندگی و تغذیه چندان پیچیده نیست اما نمیتوان آن را ساده تصور کرده زیرا این اتفاق نیازمند اراده ملتهاست. اما اگر همه بدانند که تصلب شرایین منجر به سکتههای قلبی و مغزی میشود راحتتر میتوانند شیوه زیستن خود را تغییر دهند.
وی تصریح کرد : متاسفانه در حال حاضر نمیدانیم در کشور ما کدام عوامل بیشتر از سایر مسائل در ابتلا به تصلب شرایین تاثیرگذار است. اما علاوه بر سبک زندگی، ژنتیک نیز عامل مهمی در ابتلا به این نوع بیماریهاست.
ماندگار درباره نقش تغذیه در ابتلا به انواع بیماریهای قلبی و مغزی گفت: شیوه درست تغذیه باید از کودکی به افراد آموزش داده شود و در دوران مدرسه و دانشگاه نیز ادامه پیدا کند.
وی خاطرنشان کرد: از زمانی که بچه از شیر مادر تغذیه میکند دوره دریافت غذایی او از انواع فست فودها، مواد غذایی چرب، چربیهای اشباع شده، نمک اشباع شده و ...آغاز میشود و متاسفانه این نوع غذا خوردن در میان مادران باردار چند برابر حد استاندارد است که از بدو تولد روی جنین اثرات مخربی خواهد داشت.
عضو انجمن جراحان قلب و عروق آمریکا اضافه کرد: شرایط آب و هوایی، مسائل زیست محیطی، آلودگی هوا و صوت، امواج رادیویی و تلفنهای همراه با مشکلات ناشی از تصلب شرایین بیارتباط نیست.
سه ساعت زمان طلایی برای درمان مبتلایان سکته قلبی و مغزی
ماندگار ادامه داد: در سکتههای قلبی و مغزی، سه ساعت زمان طلایی برای درمان وجود دارد که بعید میدانم مردم از آن آگاهی لازم و کافی داشته باشند .اما چنانچه افراد در این زمان به مراکز درمانی منتقل شوند و تحت درمانهای جدید شامل داروهای تزریقی و شیوههای جدید قرارب گیرند بیتردید نتیجه بهتری دریافت خواهند کرد.
این فوق تخصص جراحی قلب و عروق اظهار کرد: هر قدر از زمان طلایی سه ساعت فردی که دچار سکته قلبی و مغزی شده است بیشتر بگذرد مشکلات غیر قابل جبرانتری به بدن وارد و از عمر بیمار کاسته میشود.
وی درخصوص نشانههای بروز سکته قلبی گفت: علائم قطعی دراین باره وجود ندارد اما اگر فردی در خانواده سابقه مشکلات قلبی، دیابت، چاقی و فشارخون دارد و یا سیگار مصرف میکند باید از سنین 40 سال به بعد مرتب به پزشک مراجعه کند.
ماندگار افزود: درد قلبی ممکن است با فشار و سنگینی روی قفسه چپ سینه، خفگی و فشار روی گلو و دستهای راست یا چپ باشد. اما دردهای از دندان تا ناف، دردهای شبیه به دردهای معده، احساس فشار و سنگینی عروق ریزش، تهوع، فشار به گردن و یکی از دستها به ویژه دست چپ از نشانههای سکته قلبی به شمار میرود و بیمار باید سریعا به اورژانس برسد .
گفتنی است، چهارمین همایش سراسری آتروترومبوزیس روزجمعه (29 بهمن)با مشارکت انجمنهای قلب و عروق ایران، آترواسکلروزیس، اینترونشال کاردیولوژی و انجمن سکته مغزی ایران در هتل پارسیان آزادی تهران برگزار میشود.
انتهای پیام/