باهنر: باید پرسید آشتی ملی بین چه کسانی است/ آشتی قاضی و مجرم معنا ندارد/ اگر آقای رسایی بخواهد اینگونه به بنده عنایت کند،آب به آسیاب دشمن ریختن است
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، محمدرضا باهنر در نشست خبری خود که صبح امروز 25 بهمن در محل خبرگزاری مهر برگزار شد، در پاسخ به پرسش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا درباره طرح آشتی ملی که اخیرا اصلاحطلبان مطرح کردهاند و الزامات آن گفت: ابتدا باید پرسید بحث آشتی ملی بین چه کسانی است؟ اگر بین مردم با مردم است که مردم نشان دادهاند با یکدیگر قهر نیستند؛ اگر بین مردم و نظام است که مردم بارها نشان دادهاند که با نظام هم قهر نیستند و آخرین بار نیز در مراسم 22 بهمن حضور پرشورتر از قبل داشتهاند که البته سخنان و اظهارات اخیر آقای ترامپ نیز در آن بیتاثیر نبود. باید بابت این مسأله از ایشان تشکر کنیم. مردم در این حضور خود نشان دادهاند که به زیادهگوییها و سخنان ناپخته دشمنان پاسخی جدی خواهند داد.
وی در این باره ادامه داد: گاهی مطرح میشود آشتی میان قاضی و مجرم باشد که این آشتی معنا ندارد.
باهنر تأکید کرد: باید پرسید آشتی بین چه کسانی قرار است رخ دهد؟ اگر مورد آخر باشد که آشتی میان قاضی و مجرم صورت بگیرد این آشتی معنا ندارد و ابتدا لازم است از سوی گروهی که طرح آشتی را مطرح میکنند معذرتخواهی صورت گیرد، چرا که باعث هزینهها و خسارتهایی به نظام شدهاند.
رئیس جبهه پیروان همچنین افزود: بهتر است ابتدا از کسانی که طرح آشتی ملی را مطرح کردهاند پرسید منظور شما از آشتی میان کدام گروههاست.
روحانی اصلاحطلب نیست، وامدار آنهاست/ او الان تغییر مواضعی داشته که به آنها وارد نمیشوم
باهنر در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیری که از او مبنیبر اینکه «روحانی اصولگراست در رسانهها منتشر شده است»، گفت: متأسفانه برخی از رسانهها اصل امانتداری را رعایت نمیکنند و در برخی موارد به صورت گزینشی عمل میکنند البته اگر گزینشی هم عمل میکنند؛ باید روح و معنای عبارتها و مقصود کاملا منعکس شود. بنده در مصاحبهای در ابتدای دولت آقای روحانی در پاسخ به پرسشی که میگفتند روحانی اصلاحطلب است گفتم ایشان تا قبل از سال 92 هیچ سخنرانی نداشته است که در حمایت از اصلاحطلبان باشد.
وی همچنین افزود: مصداق آن سخنرانی است که بعد از فتنه 78 و ماجرای کوی دانشگاه در دانشگاه تهران داشتند علاوهبر این در سال 88 نیز بعد از 9 دی سخنرانی محوری در دانشگاه تهران داشتند.
رئیس جبهه پیروان امام و رهبری افزود: از آنجایی که آقای روحانی در سال 92 نتوانست به صورت کامل حمایت اصولگرایان را کسب کند اصلاحطلبان از او اعلام حمایت کردند و وامدار آنها شد.
وی در ادامه افزود: البته در حرکتهای اصلی نباید شاهد تغییر موضع شدید باشیم اما در شرایط فعلی این اتفاق رخ داده است و ایشان تغییر موضعهایی دادهاند که بنده بهتر است به آن ورود نکنم.
اصولگرایان در مقابل روحانی گزینهای خواهند داشت
باهنر با اشاره به اینکه «قطعا در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری، اصلاحطلبان از آقای روحانی حمایت خواهند کرد»، گفت: قطعا اصولگرایان در مقابل روحانی گزینهای خواهند داشت و انتخابات پیش رو انتخاباتی جدی خواهد بود.
بنا نیست هیچ موضعی در اصولگرایی در موضع دیگری حل یا ذوب شود
باهنر در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات اخیر رسایی در واکنش به مصاحبه باهنر و اعلام برائت رسایی از اصولگرایی، گفت: ما در درون هر جبهه و تشکیلاتی اختلافاتی داریم و آیتالله مهدویکنی در این زمینه میگفتند «بحث وحدت در میان جبههها و جریانهای سیاسی بحث وحدت فلسفی نیست».
وی در اینباره افزود: قرار نیست هیچ جناحی از اصولگرایی بر دیگری غلبه داشته باشد و در نهایت نیز دو جناح اصلاحطلب و اصولگرا در انتخابات در مقابل یکدیگر صفآرایی خواهند کرد و بنا نیست هیچ موضعی در اصولگرایی در موضع دیگری حل یا ذوب شود و ما هیچگاه چنین ادعایی نکردهایم.
رئیس جبهه پیروان ادامه داد: اگر دوستان میپذیرند برای رقابت با اصلاحطلبان نیاز به وحدت داریم، بهتر است ائتلاف کنیم، در غیر این صورت هر آنچه رخ دهد، به نفع اصلاحطلبان خواهد بود و اگر در جریان اصلاحات نیز چنین اتفاقی رخ دهد، بالعکس به نفع ما خواهد بود و اگر ایشان بخواهند اینگونه به بنده عنایت کنند، این حرکت آب به آسیاب دشمن ریختن است.
تاکنون جریان اعتدالی نتوانسته است چهره تمیز و مستقلی از خود در جامعه ارائه کند
باهنر در پاسخ به پرسشی درباره ائتلاف اعتدالیون و اصلاحطلبان گفت: برخی جریانهای سیاسی مانیفستهایی را منتشر کردهاند و بر این اساس اعلام موضع کردهاند. باید توجه داشت تا زمانی که رهبری مشخصی برای یک جریان سیاسی و فکری وجود نداشته باشد، چیزی درباره آن مشخص نیست. درباره جریان اعتدالی نیز تاکنون چیزی مشخص نشده است.
وی همچنین افزود: تاکنون انتخابات میان جریان اصلاحطلب و اصولگرا بوده است، البته برخی میگویند فلانی اصلاحطلب یا اصولگرای معتدلی است، اما اینها نظرات شخصی است.
باهنر تأکید کرد: تاکنون جریان اعتدالی نتوانسته است چهره تمیز و مستقلی از خود در جامعه ارائه کند و اغلب کسانی که خود را منتسب به این جریانها میدانند یا از دل اصولگرایی بیرون آمدند و یا از دل جریان اصلاحطلب.
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا زمان فعالیتهای انتخاباتی با توجه به تغییر زمان انتخابات ریاست جمهوری اندکی دیر است، گفت: از آنجایی که ما احزاب منسجم و فعالی نداریم، متاسفانه در جریان انتخابات بیشتر تحت تاثیر رفتارهای هیجانی عمل میکنیم.
وی ادامه داد: حتی اگر به نظرسنجیهای نزدیک به ایام انتخابات توجه کنیم، درمییابیم، نتیجه نظرسنجیها نیز در روزهای باقیمانده به انتخابات تغییر میکند، چرا که اغلب مردم در نظرسنجیها حرف دل خود را نمیزنند و عموما تا 48 ساعت مانده به برگزاری انتخابات از تصمیم نهایی خود اطمینان ندارند.
فضای تخریب و تهمت باعث میشود کاندیداها در معرفی خود تعجیل نکنند
باهنر در ادامه افزود: از آنجایی که احزاب منسجمی نداریم، مسابقهای میان چهرههای حزبی وجود ندارد. علاوه بر آن کاندیداها نیز عجلهای برای معرفی خود ندارند. از سوی دیگر، نوعی فضای بداخلاقی چون شایعه و تهمتزنی درباره افراد در جامعه وجود دارد و از این جهت کاندیداها میخواهند خود را از آنها مصون نگهدارند و به همین جهت برای معرفی خود تعجیل نمیکنند.
دولت با مظلومنمایی، فعالیت انتخاباتی خود را آغاز کرده است
رئیس جبهه پیروان ادامه داد: البته دولت از مدتی قبل فعالیتهای انتخاباتی خود را آغاز کرده است که شامل مظلومنماییها و دفاع از برخی حرکتها و اقدامات خود میشود. ما نیز در جبهه پیروان جدول زمانبندی را داریم که براساس آن فعالیتهای خود را آغاز خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه تعداد نامزدهای پیشنهادی اصولگرایان در شرایط فعلی زیاد است، گفت: این نامزدها باید از شرایط و ویژگیهای کافی برای معرفی برخوردار باشند و به همین جهت مصلحت دانستیم به این سرعت وارد فضای انتخاباتی نشویم.
باهنر در ادامه پاسخ به سوال قبلی افزود: منظور از آنکه فعالیت حزبی نداریم، این است که احزاب منسجمی در کشور فعالیت نمیکنند وگرنه حدود 400 حزب در وزارت کشور ثبت شدهاند که اغلب آنها به صورت کاغذ در جیب افراد باقیمانده و از میان 100 حزب فعال دیگر اغلب خاموش و کوچکند و متاسفانه تنها در ایام نزدیک به انتخابات اقدام به فعالیت میکنند و مقصود بنده از حزب، تشکلهایی بزرگ و منسجم است.
باهنر در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره آنکه آیا تعداد کاندیداهای پیشنهادی اصولگرایان همان 30 نفر باقیمانده است؟ گفت: در گذشته اعلام کردم تعداد کاندیداها 30 نفر است که آن تیری در تاریکی بود و تعداد آنها کمتر بود، اما امروز به 30 نفر رسیدهاند و میتوانیم نامزدهای خود را صادر کنیم.
جبهه مردمی نیروهای انقلاب از دل عملکرد نسبتا موفق اصولگرایان برای مجلس دهم بیرون آمده است
وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره تجربه جدید معرفی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی و اعلام حمایت جبهه پیروان از آنها گفت: از آنجایی که متاسفانه احزاب فراگیری در کشور نداریم، بیشتر جریانات حزبی و تشکیلاتی ما عمده انرژی و زمان خود را صرف وحدت میکنند و از این جهت نیرو و توان لازم خود را از دست میدهند و 20درصد باقیمانده توان سیاسی جریانها برای رقابت با طیف مقابل باقی میماند. علاوه بر این، در هر دوره از انتخابات سازوکار جدیدی از سوی جناحهای سیاسی مطرح میشود و من نسخه لازم و ضروری برای عبور از این وضعیت را تشکیل چند حزب قدرتمند و فراگیر میدانم.
باهنر در ادامه افزود: ما برای انتخابات مجلس دهم چارچوبی را مطرح کردیم که عملکرد نسبتا موفقی داشت و قصد نداریم در انتخابات ریاست جمهوری پیشین آن را کنار گذاریم، بلکه به دنبال ادامه و تکمیل آن هستیم. جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی نیز از دل همین تفکر بیرون آمد.
کاندیدای نهایی جبهه پیروان، کاندیدای واحد جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی است
وی افزود: البته گروهی از اصولگرایان نیز تاکنون به جبهه مردمی نپیوستهاند و نقدهایی را به آن وارد میکنند. البته این عده تصور میکنند ائتلاف مدنظر ما وحدت فلسفی است، در حالی که اینگونه نیست. تاکنون نیز اکثریت اصولگرایان به جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی پیوستند و از آن اعلام حمایت کردند.
باهنر تاکید کرد: کاندیدای نهایی جبهه پیروان نیز همان کاندیدای واحد جبهه نیروهای مردمی انقلاب اسلامی است.
کسانی که فکر میکنند با درگذشت آقای هاشمی وزنهای را از دست دادند به دنبال جایگزین هستند
رئیس جبهه پیروان در پایان در پاسخ به پرسش خبرنگاری درباره تاثیر فقدان حضور آیتالله هاشمی رفسنجانی بر انتخابات ریاست جمهوری پیشرو چیست، گفت: قطعا حضور ایشان بر سرنوشت سیاسی کشور و انتخابات موثر بوده است. البته کشور ما نیز در دورههای مختلف شاهد ریزشها و رویشهایی بوده است؛ گاهی عدهای را براثر عوامل متعددی از دست میدهیم اما اغلب شاهد رویش هستیم. کسانی که فکر میکنند در این وضعیت وزنهای را از دست دادهاند، نیز برای انتخابات ریاست جمهوری آتی به دنبال راهکار و جایگزینی برای ایشان هستند. با این حال، تصور میکنم همانگونه که در دورههای گذشته حوادث سنگینی چون حادثه بمبگذاری در ساختمان ریاست جمهوری را پشتسر گذاشتهایم، فوت آیتالله هاشمی رفسنجانی را نیز پشت سر خواهیم گذاشت و تجربههای گذشته به ما ثابت کرده است نظام با ایستادگی به حرکت خود ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/