دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد:

کمبود نقدینگی در بازار بورس و خروج سرمایه گذاران خرد

یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به انتشار اوراق سلف موازی مرابحه و اوراق خزانه اسلامی در هفته‌های اخیر از سوی دولت گفت:‌ این شیوه جبران کسری بودجه از سوی دولت میزان نقدینگی بازار سرمایه را کاهش داده و در هفته جاری سهامداران در انتظار افزایش چشمگیر شاخص و حجم معاملات سهام نباشند.
کد خبر : 158042

مجید علیزاده آرانی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصادی آنا، درباره وضعیت فعلی بازار بورس افزود: وضعیت این بازار اکنون قابل قبول و پسندیده برای سرمایه‌گذاران نیست و حتی مطلوبیتی به لحاظ کسب سودآوری برای سهامدارن خرد و سرمایه‌گذاری‌های با دید کوتاه ‌مدت ندارد.


وی تصریح کرد: البته بسیاری از سرمایه‌گذاران به آینده امیدوارند تا کاهش سرمایه‌گذاری‌های چند ماه گذشته جبران شود اما آنچه که اکنون در این بازار مشاهده می‌شود این است که به علت کاهش نقدینگی، جابجایی سهام و یا نوسانات توسط بازار به طور محسوس پیش‌بینی نمی‌شود.


این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد: در چند هفته گذشته اوراق سلف، مشارکت و اسناد خزانه اسلامی منتشر شده میزان نقدینگی بازار سرمایه را کاهش داد و افراد ریسک گریز را از این بازار خارج کرد. به عبارتی این افراد به سمت و سوی اوراقی با سود ثابت هدایت شدند که این امر خود عاملی برای کاهش شاخص بازار، عدم رونق و عدم گردش معاملات می‌شود.


علیزاده آرانی با اشاره بر گشایش نماد بانک صادرات در هفته جاری بیان کرد: افتتاح این نماد شاخص بازار سرمایه را کاهش می‌دهد.


این کارشناس ارشد بازار سرمایه با تاکید بر اینکه راحت‌ترین و آسان‌ترین راهی که دولت برای جبران کسری خود در پیش گرفته همان انتشار اوراق بهادار است، تصریح کرد: از طرفی دولت اقدام به انتشار اسناد خزانه اسلامی برای تسویه بدهی‌های خود با پیمانکاران می‌کند که این اوراق میل و استقبال سهام‌داران را برای خرید شدت می‌بخشد چرا که با رقم‌های بسیار مناسب عرضه می‌شوند.


علیزاده آرانی ادامه داد: شیوه دیگری که دولت می‌تواند به این سرعت کسری بودجه و نقدینگی خود را جبران کند، وجود ندارد. از طرفی این واگذاری‌های عمده از سوی دولت و سازمان خصوصی‌سازی تاثیر منفی در بازار سرمایه دارند.


وی خاطر نشان کرد: در شرایط کنونی عرضه این اوراق با جذابیت هایی برای سرمایه گذاران همراه است که این گونه عرضه ها در نهایت موجبات افت شاخص و رکود بازار سرمایه را رقم می‌زند.


گفتنی است، شاخص کل بازار بورس در حالی سومین هفته معاملاتی خود در بهمن ماه را با افت ۶۲۲ واحدی به پایان رساند که هفته های اخیر را در روزمرگی به سر برده و روزهای اتی نیز نوسانات انچنانی برای آن پیش بینی نمی شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته