دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

وزیر بهداشت: حوزه بهداشت و درمان کشور از مشکلات زیربنایی رنج می‌برد

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حوزه بهداشت و درمان کشور در سه دهه اخیر با وجود غوغاسالاری‌های متعدد، مظلوم بوده و از مشکلات زیربنایی و اساسی رنج می‌برد.
کد خبر : 15786

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، سیدحسن قاضی زاده هاشمی شب گذشته در نشست اعضای هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اراک در تفرش گفت: زیرساخت‌های بهداشتی و درمانی در سال‌های گذشته متناسب با نیازهای پایه جمعیتی رشد نداشته است و با ملاک‌‌‌ها و شاخص‌‌های موثر در حوزه سلامت کشور فاصله دارد.
وی افزود: جبران کوتاهی رخ داده در این حوزه‌ها با لبیک به خواسته مقام معظم رهبری و در سایه برنامه و تدبیر در قالب تحول نظام سلامت کلید خورده که توانسته تا حدودی رضایتمندی مردم را حاصل کند.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: در سه دهه اخیر حوزه عمران درمانی در کشور با کندی مواجه بود و کمتر بیمارستانی در شهرها بهره‌برداری می‌شد. این کندی‌ها سبب شده است که یکی از چالش‌های جدی حوزه درمانی، قدمت بالای فضاهای بیمارستانی باشد.


حوزه سلامت باید به عنوان اولویت اول دولت‌ها باشد
قاضی زاده هاشمی با بیان اینکه حوزه سلامت باید به عنوان اولویت اول دولت‌ها مطرح باشد، افزود: حمایت مالی و تخصصی از این حوزه از وظایف اصلی دولت‌هاست که برای بهبود نسبی آن باید تداوم داشته باشد.
وی گفت: در یک سال گذشته با همه فراز و نشیب‌ها، برنامه نظام تحول سلامت توانست در حوزه کاهش پرداخت از جیب مردم و ارائه خدمات با کیفیت در کنار بخش درمانی کارنامه مناسبی داشته باشد؛ نیاز است این راه با همراهی سایر بخش‌ها و حساسیت در مشارکت طرح‌های سلامت تداوم یابد.
قاضی زاده هاشمی افزود: سیاست وزارت بهداشت و درمان، بهترین بهره‌وری از امکانات بهداشتی و درمانی، پیشی گرفتن حوزه بهداشت و تغییر رفتارهای زیستی به درمان است، برای این مهم باید همه بخش‌ها به عنوان سرمایه سلامت همراهی داشته باشند.
وی ادامه داد: مدیران باید به گونه ای زمینه ارائه خدمات درمانی را محقق کنند که بهترین بهره‌وری از امکانات و فضا مهیا شود، نباید اجازه داد خدمات بهداشتی و درمانی برای مردم گران تمام شود.
هاشمی یادآور شد: بیمارستان‌های تفرش و آشتیان باید در سایه برنامه هدفمند درمانی با توجه به مسافت اندک از همدیگر، همپوشانی درمانی داشته باشند،‌ مسولان اجرایی و درمانی این شهرستان ها می‌توانند کمبودهای متخصص و تجهیزات تخصصی را با خدمات شایسته در قالب تقسیم وظایف پیش ببرند تا مردم از شرایط بهتر درمانی بهره‌مند باشند.
وی با بیان اینکه ماندگاری پزشک در شهرهای کوچک منوط به بودن بیمار است، گفت: توقعات از سیستم درمانی در شهرستان‌های متوسط و کوچک باید متناسب با الگوی بیماردهی آن منطقه تعریف شود.
وی افزود: بسیاری از نیازهای نیروی انسانی نیازمند حضور متخصصان نیست و مسولان بهداشتی و درمانی شهرستان‌ها باید با استفاده از توان نیروی انسانی موجود و دوره‌های تخصصی هدفمند کارآیی خدمات سیستم را به مردم ارتقا دهند.


بیمارستان والفجر تفرش با 96 تختخواب دارای ضریب اشتغال تخت 64 درصد است
همچنین در نشست هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی اراک با وزیر بهداشت و درمان، مشکلات و کمبودهای این حوزه در بخش های درمانی، دارو و غذا، بهداشتی و عمران سلامت ارزیابی و گزارشی از اقدامات یک ساله برنامه تحول نظام سلامت ارائه شد.
بیمارستان والفجر تفرش با 96 تختخواب دارای ضریب اشتغال تخت 64 درصد است. بیمارستان امام سجاد(ع) آشتیان نیز 45 تخت مصوب دارد که اینک 27 تخت آن فعال است.
طرح توسعه این بیمارستان شامل 15 تخت بیمارستانی زنان و زایمان و زایمان بدون درد و سه اتاق عمل مجهز است که مجوز 30 نیرو برای آن از سازمان مدیریت اخذ شده است.
تجهیزات طرح توسعه این بیمارستان با برآورد حدود 20 میلیارد ریال، قرار است 20 درصد از منابع داخلی دانشگاه علوم پزشکی اراک و 80 درصد با مشارکت وزارت بهداشت و درمان تامین شود.
وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و هیات همراه در سفر یک روزه به استان مرکزی با حضور در شرکت «آوا پزشک آشتیان» از هشت محصول جدید و تجهیزات تخصصی پزشکی ساخت این شرکت رونمایی کرد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته