دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

این ستاره‌ها مانند ژاوی با ناراحتی ایران را ترک کردند

نوستالژی‌ بازی تمام‌عیار، خاطره‌بازی جذاب، حس شیرین نزدیکی به رویا و هیجان تمام نشدنی دیدن فوق‌ستاره‌های مشهور دنیای فوتبال از چند قدمی. بله! ملاقات با بزرگان جهان فوتبال همیشه یک روز خاص را برای عشق فوتبال‌ها رقم می‌زند. آنها را به قلب تاریخ و کوچه پس‌کوچه‌های خاطرات‌شان می‌کشاند. از این تعاریف می‌توان باز هم نوشت. اما وقتی پای این حرف‌ها در میان است‌، وقتی تماشای بزرگان به حقیقت تبدیل می‌شود، طبیعی است که مردم حضور داشته باشند.
کد خبر : 157364

به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا از شهروند، آنها به سراغ چهره‌های ماندگاری می‌روند که دنیای فوتبالی‌شان را با نام آنها ساخته‌اند. این حضور در سال‌های اخیر اما با حاشیه و بی‌نظمی‌های بسیار زیادی همراه شده است. آن هم روزگاری که سلفی‌بگیرها به یک پدیده شوم در جامعه تبدیل شده‌اند. این موضوع بارها ثابت شده‌ است؛ چه در زندگی روزمره و چه در مباحث فرهنگی و اجتماعی و چه اتفاقات ورزشی. آن هم در شرایطی که فلسفه این حضور در همه جای دنیا وجود دارد. درست است که افراد تبدیل به ستاره می‌شوند و برای خود شهرت دست و پا می‌کنند تا مردم آنها را بشناسند و دوستشان داشته باشند، اما معمولا همیشه هستند افرادی که کار را خراب می‌کنند. در ایران هم این حضور همیشه با حاشیه‌هایی بسیار زیاد در داستان فوتبال همراه بوده است؛ جایی که دوست‌داشتن زیاد و هیجان تماشای یک ستاره از نزدیک بی‌نظمی ‌به بار می‌آورد. به بهانه رفتار اخیر برخی با ژاوی هرناندس که به خاطر بازی السد و استقلال به ایران سفر کرده، بد نیست نگاهی به پیشینه این اتفاق بیندازیم.



سختگیری از نوع مالدینی
حضور پیشکسوتان نام‌آشنا باشگاه آث‌میلان در تهران برای برگزاری بازی دوستانه با پیشکسوتان پرسپولیس و چندین هزار نفری که خودشان را به فرودگاه رسانده بودند تا پائولو مالدینی بزرگ را از نزدیک ببینند. درست است که چهره‌های بزرگ و شاخص دیگری چون فرانکو بارسی و‌ گنارو گتوزو و ستاره‌های دیگر هم در کاروان این تیم بودند، اما هیجان تماشای پائولو مالدینی افسانه‌ای برای طرفداران فوتبال در ایران چیز دیگری بود. میلانی‌ها برای برگزاری این بازی ٢٢٠‌هزار یورو دریافت کرده بودند که ٢٠‌هزار یورو آن فقط برای مالدینی بود. شلوغی‌های فرودگاه و عکس‌هایی که نشان می‌داد طرفداران از سر و کول مالدینی بالا رفته و او را کلافه کرده بودند؛ ماجرایی که باعث شد این ستاره قید حضور در برنامه‌های عمومی را بزند.
فیگو و تهدید به ترک ایران
بازی پیشکسوتان فوتبال ایران با ستارگان جهان که ٨٠‌درصد بازیکنان این تیم را بزرگان سابق رئال‌مادرید تشکیل می‌دادند، سرآغاز استقبال و حضور جنجالی ستاره‌های بزرگ فوتبال در ایران بود. این تیم پر بود از ستاره‌های نام‌آشنایی که فوتبال‌دوستان ایرانی خاطرات بسیار زیادی با آنها داشتند و به اکثر آنها علاقه‌مند بودند. لوئیس فیگو، فابیو کاناوارو، مارسل دسایی، ادگارد داویدز،‌ فرناندو هیرو، ویکتور بایا، میشل سالگادو و روبرتو کارلوس معروف‌ترین چهره‌های ستارگان جهان بودند که از بدو ورود به ایران تا هنگام خروج مردم علاقه‌مند در کنار آنها بودند؛ اما این استقبال پرشور با جنجال بسیار زیادی همراه بود. عکس‌های ثبت‌‌شده از این حضور به خوبی نشان می‌دهد که شلوغی‌های غیر قابل تحمل فرودگاه بیشتر از همه با اعتراض کاناوارو و هیرو همراه شد. مردم هم آن‌قدر برای عکس گرفتن روی سر فیگو ریختند و او را به این طرف و آن طرف کشیدند که فوق ستاره سابق پرتغال و رئال‌مادرید شروع به فریاد کشیدن کرد و اصرار داشت پاسپورتش را پس بدهند تا از همان‌جا سریع به پرتغال بازگردد! از عصبانیت‌های فیگو پیرامون دیگر اتفاقات تلخ درون ازدحام جمعیت و ناراضیتی‌اش از طول کشیدن حضور در سالن به اعلام این جمله که «الان ساعت خواب ماست؛ قرار نبود این‌قدر در فرودگاه معطل شویم» هم می‌گذریم!
پس‌گردنی به روبرتو کارلوس
زمانی که او به همراه روبرتو کارلوس از خودرو پیاده شد و در تونل ورزشگاه آزادی یکی از علاقه‌مندان موسفید کرده این فوق‌ستاره سال‌های نه چندان دور فوتبال جهان را با زور به آغوش کشید و صورت او را چند بار بوسید! با عصبانیت بسیار زیاد فیگو رو‌به‌رو شد. در جریان سفر ستارگان جهان به ایران اتفاقات تلخ برای ستاره‌های دیگر هم رخ داد. شبی که روبرتو کارلوس و میشل سالگادو به صورت جداگانه وارد فرودگاه امام(ره) شدند، یک نفر در میان ازدحام جمعیت به روبرتو کارلوس پس‌گردنی زد. همچنین در بدو ورود سالگادو و کارلوس به ایران ازدحام جمعیت و بی‌نظمی خبرنگاران و اصرار آنها برای گرفتن مصاحبه اختصاصی شرایطی را فراهم کرد که کارلوس تصمیم بگیرد سالن را ترک کند.
دلخوری رائول از یک رفتار زشت
حضور رائول گونزالس، اسطوره باشگاه رئال‌مادرید با تیم السد در ایران و جمعیت عظیمی از هواداران این بازیکن در فرودگاه و هتل محل اقامت او در اهواز برای ابراز علاقه و گرفتن عکس یادگاری با بی‌توجهی شماره هفت سابق رئال همراه شد. آن هم در شرایطی که او در بدو ورود به اهواز با شور و شوق در حال فیلمبرداری از هواداران ایرانی‌اش بود که با پرچم‌های اسپانیا و رئال به فرودگاه آمده بودند تا از ستاره محبوب خود استقبال کنند. رائول برخلاف لحظات ورود دیگر به هواداران و تشویق‌ها واکنش نشان نداد. علی العماری، مدیر رسانه‌ای السد همان مقطع در مصاحبه‌ای درباره این رفتار رائول گفته بود: «لحظه خروج اتوبوس تیم از فرودگاه اهواز به سمت هتل را فراموش نمی‌کنم که رائول ناباورانه می‌گفت نمی‌دانسته در ایران این‌قدر طرفدار دارد ولی وقتی از اتوبوس می‌خواستیم پیاده شویم، اتفاقاتی افتاد و برخی‌ها رفتاری کردند که موجب دلخوری این بازیکن شد و فکر می‌کنم برای همین او ترجیح داد به هیچ درخواستی برای گرفتن عکس و دادن امضا جواب مثبت ندهد.»
فاجعه مدیریت برای حضور ژاوی
و حالا این‌بار السد قطر برای برگزاری بازی مرحله پلی‌آف لیگ قهرمانان آسیا مقابل استقلال با ژاوی افسانه‌ای به تهران آمد. شلوغی‌ها و بی‌نظمی‌های فرودگاه که باعث شد در اوج بدسلیقگی ژاوی را با خودروی پلیس از فرودگاه امام(ره) به هتل اسپیناس ببرند. او یک روز قبل از مسابقه در حاشیه تمرین تیمش هم از برخورد‌ها و اتفاق‌های عجیب و خارج از عرف نار زمین به شدت کلافه و عصبانی شده بود. در زمان حضور در ورزشگاه عده‌ای روی سرش ریختند تا عکس یادگاری بگیرند. بعد از اینکه به زحمت از جمع آنها جدا شد، شلوغی‌های کنار زمین و رفت‌وآمد و درخواست‌های مختلف عکاسان و خبرنگاران او را ناراحت کرد تا جایی که مرتب از ناظران کنفدراسیون فوتبال آسیا و مدیران تیم السد می‌خواست تا خبرنگاران و عکاسان پس از پایان ۱۵ دقیقه به‌سرعت ورزشگاه را ترک کنند.
گراوند: ترافیک انسانی‌ هم معضل است!
اردشیر گراوند، کارشناس مسائل اجتماعی اعتقاد دارد فوتبال پدیده‌ای است که در قاره‌های آسیا،‌ آفریقا، آمریکای جنوبی و اروپا تعاریف مختلفی از آن وجود دارد. گراوند می‌گوید: «شما توجه کنید بعضی از مردم در حادثه اخیر پلاسکو رفتند و عکس سلفی گرفتند! حالا توجه کنید که ژاوی فوق‌ستاره فوتبال دنیا وارد ایران شده و آنها به صورت مفت و مجانی می‌توانند او را ببینند و با او عکس سلفی بگیرند. این تماشا کردن و دیدن ستاره‌ها در تمام نقاط دنیا وجود دارد. روسای‌جمهوری کشورها حتی با چهره‌های مشهور موسیقی و سینما و ورزش عکس یادگاری می‌گیرند. من و شما هم اگر ژاوی و فیگو و مالدینی و سایر ستاره‌‌ها را از نزدیک ببینیم، دوست داریم با آنها عکس سلفی بگیریم؛ اما در یک تراکم عاطفی که نشأت‌گرفته از نوستالژی‌های افراد است، طبیعتا ممکن است که بی‌نظمی‌هایی به وجود بیاید یا افرادی انگشت‌شمار رفتارهای زشتی از خود بروز بدهند.»
او ادامه می‌دهد: «فلسفه این حضور اصلا بد نیست. منتهی ما باید برای این تجمع‌ها برنامه‌ریزی داشته باشیم. از آنجا که فرهنگ فوتبال بین بازیکنان قاره‌های مختلف متفاوت است، نوع برخورد آنها با این شلوغی و تراکم جمعیت فرق می‌کند. مثلا ژاوی و فیگو از جامعه‌ای پیشرفته و با نظم هستند و سخت‌تر با شلوغی و بی‌نظمی کنار می‌آیند؛ اما بازیکنان کشورهای آمریکای جنوبی که از مناطق محروم کشورهایشان تبدیل به یک ابرستاره می‌شوند، راحت‌تر با این تجمع‌های مردمی ارتباط برقرار می‌کنند. توجه داشته باشید که در جامعه ما هر جا که ترافیک می‌شود ما درنهایت با معضل مواجه می‌شویم. چه ترافیک خودرو در سطح شهر، و چه ترافیک انسانی در برنامه‌های اینچنینی.»



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب