دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
معاون وزیر اقتصاد تاکید کرد:

ایران، سرزمین فرصت‌های سرمایه‌گذاری خارجی

معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران با اشاره به اینکه برداشته شدن تحریم ها به منزله رفع چالش هایی است که در سال های گذشته راه را برای جذب سرمایه های خارجی بسته بود گفت: پس از اجرایی شدن برجام ایران توانست، فرصت خوبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی باشد.
کد خبر : 157279

به گزارش گروه اقتصادی آنا از وزارت اقتصاد، محمد خزاعی با بیان این مطلب اظهار داشت: تا پیش از این، حجم روابط تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای دیگر رو به کاهش بود و پیش بینی می شد که با فشار تحریم ها این میزان به صفر برسد.
وی تصریح کرد: در این شرایط، برجام تحریم های گسترده پیش روی ایران را فروریخت و موجب پویایی روابط و همکاری های خارجی کشورمان شد.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران، طی دوره تحول در روابط خارجی ایران که از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم کلید خورد و با توافق هسته ای و اجرای برجام شتابنده شد، دستاوردهای گوناگونی در عرصه اقتصادی بدست آمد که در زمره آن می توان به رشد سرمایه گذاری خارجی در کشور اشاره کرد.
خزاعی تصریح کرد: کارشناسان اقتصاد بین الملل، ایران را سرزمینی پرظرفیت و سودآور برای سرمایه گذاری توصیف می کنند.
وی در خصوص هدف سازمان سرمایه گذاری خارجی از تعاملات اقتصادی با دیگر کشورها گفت: مهمترین وظیفه سازمان سرمایه گذاری خارجی گسترش تعاملات اقتصادی با کشورهای دیگر است. این امر موجب خواهد شد که تامین مالی پروژه های مورد نیاز کشور با مشکل مواجه نشود، همچنین به توسعه روابط ایران در مجامع اقتصادی جهان مانند سازمان های بین المللی و کنفرانس های بین المللی کمک خواهد کرد.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه داشت که هدف وزارت امور اقتصادی و دارایی از گسترش تعاملات فقط مسائل اقتصادی نیست؛ چراکه کاربرد سیاسی آن هم برای دولت اهمیت دارد.
خزاعی تاکید کرد: بعد از اجرایی شدن برجام، یکی از اهداف اصلی وزارت امور اقتصادی و دارایی، گسترش روابط با کشورهایی بود که از اهمیت بالایی در منطقه برخوردارند اما به دلیل تحریم ها، قطع همکاری کرده بودند.
وی ادامه داد: در دوران پسابرجام سازمان سرمایه گذاری خارجی توانست با این کشورها رابطه برقرار کند و در پی آن 36 سند همکاری با کشورهای مختلف امضا شد.
وی یادآور شد: سازمان سرمایه گذاری خارجی با تدابیر وزارت امور اقتصادی و دارایی موفق شد با کشورهایی مانند جمهوری چک، مجارستان، آلمان، برزیل، هند، هلند، آفریقای جنوبی، قرقیزستان، کرواسی، لیتوانی، ایتالیا، بلغارستان، نروژ، روسیه، اندونزی و ... سند همکاری امضا کند.
رئیس کل سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی ایران در خصوص نتیجه این مذاکرات نیز گفت: در 50 سال گذشته تعداد موافقت نامه هایی که به امضا رسید تنها به 60 مورد می رسد و این در حالی است که یکی از دستاوردهای دولت یازدهم طی 2سال گذشته در بخش سرمایه گذاری خارجی، امضای 36 سند همکاری سازمان سرمایه گذاری با کشورهایی که به توسعه اقتصادی کشور کمک می کنند، بوده که از این تعداد 8 مورد آن نهایی شده است.
خزاعی افزود: در عین حال با تعداد دیگری از کشورها مذاکراتی صورت گرفته و در شرف نهایی شدن است که از این میان می توان به کشور های انگلستان، دانمارک، استرالیا، پرتقال، تایلند، اسلوونی و... اشاره کرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: پس از اجرایی شدن برجام، سازمان سرمایه گذاری خارجی با برخی کشورها مذاکره کرد و به توافقاتی رسید که می توان به فاینانس و خطوط اعتباری با کشورهای ژاپن، چین،دانمارک، هلند، نروژ، آلمان، ایتالیا، روسیه اشاره کرد.
خزاعی افزود: یکی از این خطوط اعتباری که به نتیجه رسیده مربوط به کشور نروژ است که در حاشیه اجلاس بانک جهانی و دیدار وزیر اقتصاد کشورمان با وزیر خارجه نروژ اعلام شد که بر اساس آن یک خط اعتباری ویژه یک میلیارد دلاری برای شرکت‌هایی که خواهان همکاری با ایران هستند، ایجاد شده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته