دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 ارديبهشت 1394 - 11:05

اخلال در سخنرانی، این بار گریبان دستیار ویژه رئیس‌جمهور را گرفت

سریال «لغو» یا «اخلال» در سخنرانی‌ سیاسیون، وارد فصل دوم خود شده است؛ سریالی که کارگردان آن، همان‌هایی هستند که همیشه بودند: «تندروها».
کد خبر : 15660

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، روزنامه شرق با این مقدمه آورده است: در فصل اول سریال لغو و اخلال، فعالان سیاسی اصلاح‌طلب و برخی چهر‌ه‌های مستقل، سوژه بودند و حالا از شامگاه سه‌شنبه، فصل دوم این سریال در استان «فارس» کلید خورد که در این فصل، دولتی‌ها هدف قرار گرفته‌اند؛ آن هم در زمان حضور برخی دولتی‌ها در استان و یک شب پیش از ورود رئیس‌جمهور به «فارس».


نخستین هدف در فصل دوم، «علی یونسی» دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها بود که شامگاه سه‌شنبه به عنوان فرستاده رئیس‌جمهور به شهرستان «گراش» رفت تا سخنرانی کند؛ اما اخلال برخی حاضران در روند این سخنرانی«یونسی» را بر آن داشت تا سخنرانی خود را با یک صلوات، نیمه‌تمام رها کند. حتی حضور «اصغر فرودی» فرماندار «گراش» و «جمشید جعفرپور» نماینده «لارستان، خنج و گراش» و حجت‌الاسلام حسینی، امام جمعه این شهرستان، هم مانع از ایجاد اخلال در این مراسم نشد.


اما شاید بتوان گفت برهم‌زنندگان سخنرانی یونسی، نسبت به کسانی که زمستان سال گذشته به استقبال «علی مطهری» در شیراز رفتند، تحمل بیشتری داشتند؛ چراکه یونسی توانست مقداری حرف بزند، درحالی‌که مطهری حتی به دانشگاه محل سخنرانی هم نرسید؛ اما شاید جسارت تندروهای مراسم گراش از جسارت مهاجمان به «علی مطهری» بیشتر باشد؛ چراکه این اخلال در جریان سفر استانی رئیس‌جمهور و هیأت دولت به استان فارس رخ داده است.


«یونسی» در قسمتی از سخنانش گفته است: «رئیس‌جمهور گفت پلیس مجری قانون است نه مجری اسلام، این عبارت ممکن است برای بعضی‌ها سنگین باشد و سوءتفاهم ایجاد کند؛ اما توضیح این جمله رئیس‌جمهور این است که وظایف در کشور تقسیم شده و خود رئیس‌جمهور به عنوان رئیس‌جمهور و نه به عنوان یک روحانی، مجری اسلام نیست، بلکه مجری قانون اساسی است».


او بار دیگر، به‌نوعی، سخنان روحانی در گردهمایی فرماندهان ناجا را تکرار کرد: «وظیفه اصلی پلیس، اجرای قانون است، حالا اگر وظیفه دیگری به عنوان اسلام داشته باشد، بحث دیگری است». یونسی همچنین افزود: «گرچه قانون ما از اسلام جدا نیست؛ اما بسیاری از این مفاسدی که پلیس با آن مبارزه می‌کند، اهداف اسلامی است».


وقتی «یونسی» به این قسمت از سخنانش رسید، ماجرا آغاز شد. همین قسمت از سخنان یونسی بود که باعث اعتراض برخی شد. سایت محلی «گریشنا»، اتفاقات این مراسم را این‌گونه شرح می‌دهد: یکی از حاضران معترض به سخنرانی یونسی در انتهای سالن، خواست سؤال خود را مطرح کند. یونسی جواب داد: «شما به جای خوش‌آمد گفتن بهتر است، صحبت مرا قطع نکنی عزیز من»؛ یونسی اما وقتی با جمله «حرفت‌ رو درست بزن تا حرفت قطع نشه» روبه‌رو شد، ترجیح داد با ذکر صلوات، سخنرانی خود را به‌اتمام برساند. مردم متعجب در حال نظاره چند معترضی بودند که قیافه برخی از آنها برای حاضران، جدید و ناشناخته بود».








یکی از حاضران معترض به سخنرانی یونسی در انتهای سالن، خواست سؤال خود را مطرح کند. یونسی جواب داد: «شما به جای خوش‌آمد گفتن بهتر است، صحبت مرا قطع نکنی عزیز من»؛ یونسی اما وقتی با جمله «حرفت‌ رو درست بزن تا حرفت قطع نشه» روبه‌رو شد، ترجیح داد با ذکر صلوات، سخنرانی خود را به‌اتمام برساند.

اما یک خبرگزاری اصولگرا روایتی دیگر دارد: «در این‌ میان سخنان دستیار ویژه رئیس‌جمهور با اعتراض یکی از حاضران در جلسه همراه شد و گروهی دیگر از حاضران در جلسه نیز به این فرد معترض شدند که این کار، باعث دقایقی بی‌نظمی در جلسه شد و با اینکه حجت‌الاسلام یونسی درخواست بیان سؤال از فرد معترض را داشت، جمعیت اجازه این کار را به فرد معترض ندادند و در این فضا، سخنان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در گراش، نیمه‌کاره تمام شد».


دیگر سایت‌های خبری اصولگرا هم روایتی نزدیک به همین روایت دارند، اما «حسن یونسی» فرزند «علی یونسی» در این‌ باره به «شرق» می‌گوید: «در اواخر سخنرانی، تعدادی از حاضران به سخنان او معترض می‌شوند که تعدادی دیگر از افراد حاضر هم به آنها اعتراض می‌کنند. این تنش‌ها به بیرون از حسینیه کشیده می‌شود و ما شنیدیم که نیروی انتظامی تعدادی از افرادی را که درگیری ایجاد کرده بودند، بازداشت کرده است».


او می‌افزاید: «فرماندار قول پیگیری جدی را داده است».


«جوانشیر کدخداپور» معاون سیاسی - امنیتی استانداری فارس در این‌ باره به «شرق» می‌گوید که نیروی انتظامی کسی را در این مورد بازداشت نکرده است؛ ولی یک نفر که همان فرد معترض بوده، برای انجام تحقیقات، احضار خواهد شد.


«شرق» تماسی هم با «اصغر فرودی» فرماندار «گراش» داشت که او از سخن‌ گفتن در این‌ باره امتناع کرد: «فعلا نمی‌خواهم در این‌ باره صحبتی کنم؛ لااقل تا زمان حضور رئیس‌جمهور در استان فارس».


این در حالی است که سایت «گریشنا» از قول «فرودی» نوشته: «هرگونه اخلال در نظم عمومی جلسات قانونی، از طرف هرکس که باشد، شدیداً محکوم است و باید بر اساس قانون با چنین افرادی برخورد شود».


بر هم‌ زدن سخنرانی‌ها در استان فارس در دولت یازدهم، آنچنان کم‌سابقه‌ نیست. سال گذشته در همین روزها بود که «علی یونسی» برای شرکت در مراسمی به شیراز رفته بود. برخی منابع آگاه می‌گویند عده‌ای در فرودگاه با پلاکاردهایی با مضامین اعتراضی حاضر شده بودند و همچنین در آستانه ورود به شیراز نیز عده‌ای تماسی تلفنی با آنها برقرار می‌کنند و خواستار بازگشت «یونسی» به تهران می‌شوند.


این شیوه منحصر به «فارس» نیست. هفته گذشته بود که اعلام شد عده‌ای خود را منتسب به جریان موسوم به «انصار حزب‌الله» گلستان معرفی می‌کردند، در بیانیه‌ای به «سیدحسن خمینی» و «علی‌اکبر ناطق نوری» هشدار دادند که عزم «گلستان» نکنند. اما اپیزود دیگر سریال‌های خودسری و تندروی در استان فارس، مربوط به مراسم 16 آذر 1393 بود که «هادی غفاری» به دانشگاه شیراز دعوت شد تا در جمع دانشجویان سخنرانی کند؛ اما این سخنرانی با حضور برخی که خودشان را دانشجو معرفی می‌کردند، به بی‌نظمی و اخلال کشید.


پررنگ‌تر از این موارد، زمستان سال گذشته در جریان سفر «علی مطهری» به شیراز رخ داد. «فارس» که انگار به محل خوبی برای تجمع این‌گونه از تندروها تبدیل شده، در بدو ورود مطهری به شیراز، با چوب و چماق به تاکسی حامل او حمله کردند؛ تا جایی‌که برای حفظ امنیتش، او را به نزدیک‌ترین کلانتری بردند؛ اما مهاجمان کلانتری را هم محاصره کردند. پس از این وقایع بود که رئیس‌جمهور به وزیر کشور برای پیگیری اتفاقات شیراز دستور داد.


چند روز بعد از این ماجرا، علی مطهری در بیانیه‌ای نوشت: «مقامات دولتی و انتظامی همه تلاش می‌کردند سخنرانی انجام نشود و از آن‌سو غبار ناراحتی و کدورتی بر دل مهاجمانی که برخی از آنها در اطراف کلانتری بودند، ننشیند... . به رئیس‌جمهور محترم عرض می‌کنم فکری به حال استان فارس بکنند و البته نتیجه بده‌وبستان در معرفی وزیر کشور به مجلس، بهتر از این نمی‌شود و این حوادث، نتیجه آن تصمیم غلط است».


دو هفته پیش وزیر کشور در نشستی خبری در مورد برخورد با عاملان حادثه شیراز گفت: «هشت نفر از معترضان بازداشت شدند و حدود 38 نفر دیگر شناسایی شدند». او همچنین افزوده بود که در این خصوص 10 نفر به قوه‌ قضائیه معرفی شدند که درحال‌حاضر با وثیقه آزاد و گزارشی نیز به رئیس‌جمهور ارائه شده است.


اما تنها شیراز و استان فارس نیست که تندروها در آن خودسری می‌کنند. نمونه‌های دیگری از این قضایا در «کرمان» برای سفر «هادی خامنه‌ای»، سفر «صادق زیباکلام» به «اصفهان» و «کرمانشاه»، همایش اصلاح‌طلبان در اصفهان، «الهه کولایی» در شیراز، «فائزه هاشمی» به مشهد رخ داد؛ یعنی یا با اخلال و تشنج همراه شد یا اینکه اصلا پای مدعوین به آن شهرها باز نشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب